• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sierpniówki 2016

Hej mam dziewczyny mam trochę intymne pytanie ale się naczytałam i teraz się stresuje. Chodzi o to, że krwawiłam po porodzie mniej niecały tydzień, a teraz to noszę wkładki i mam z kilka kropel jasnej wydzieliny na dobę nic więcej. Obawiam się czy nie zatrzymują mi się jakieś skrzepy tam wewnątrz.

reklama
Witam Magdalena cieszę się że już w domku ja byłam tydzień w szpitalu i już mnie wszystko bolało miałam dość wtedy pomyślałam o Tobie i tak było mi szkoda Was.

Ja nie wiem dlaczego ale nogi mam tak opuchnięte w ciąży zero puchnięcia a teraz masakra.
Co do dreszczy po porodzie też miałam to dlatego że był duży ubytek krwi podczas operacji.
Mały super ładnie pije z piersi pięknie śpi. Urodził się w 38 tyg i tak po skórze można powiedzieć że lekki wcześniaczek a z drugiej strony powiedziano że przetarty jak przenoszony a skórę dostał 9,99 punktów w skali ap.
Ogólnie miałam wyjść w czwartek 11.08 do domu ale noc wcześniej mały tak zaczął szaleć tętno mu skakało z 120 na 180 następnie 200 potem 60 masakra jakaś i tak było wieczorem w nocy i rano na ktg i podjęli decyzje o cc mały się męczył biedny. Oki skończę później bo dzieci płaczą :) Pozdrawiam

Polcia oby jak najszybciej [emoji1][emoji1] musimy się jakoś trzymać bo już tak mało nas zostało. Jak Was czytam dziewczyny to już bardzo zazdroszczę [emoji2] Azamam nie mam doświadczenia ale też wydaje mi się, że to troszkę za krótko.

[emoji173]

Aza ja tez urodziłam tydzien temu i tez u mnie nie ma dużego krwawienia juz. Tez na wkładce cos nam ale nie tak duzo jak po pierwszym razie.
Położna jak przyjdzie w tyg zapytam sie czy to dobrze bo ostatnio patrzyła to mówiła ze wszystko okay. Ja używam do higieny tamtum rose wiec wydaje mi sie ze wymywa to wszystko z środka dokładnie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Oh dziewczyny potrzebuje rady! Jak wiecie skurcze, bóle z krzyża i bóle podbrzusza mam często. Od godziny mam naprawdę silny ból krzyża, prysznic nie pomógł, 3 razy czułam takie z podbrzusza ale skurczy brak.. Co trochę czuje dretwienie w udzie i łydce ale to już mi się zdarzało. Co myślicie? może jestem przewrazliwiona bo chciałabym żeby to było już? Sama nie wiem.. Boli cholernie [emoji26]

[emoji173]

Dodam że cały dzień mam twardy brzuch i nie ustaje.

[emoji173]

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja miałam bóle kręgosłupa i ból jak na okres tylko się nasilał a szczególnie po kąpieli. Nachodził falami. Może jak cholernie boli to warto skonsultować z lekarzem? W moim przypadku dobrze że pojechałam do szpitala ani za wcześnie ani za późno, bo już miałam gęste zielone wody :-/ no i dobrze że podjęli szybka decyzję. A swoją drogą co do skurczy to pytałam kogo się da czy to aby tak skurcz wygląda :p teraz już bym wiedziała.
Co do krwawienia to ja jestem 2 tyg po cc i raz więcej jest na podpasce a raz mniej. Też trochę na początku się bałam ale przy karmieniu jest więcej przy obkurczaniu się macicy więc już jestem spokojna.
Anezram miło, że o nas pomyślałaś;-) szpital to nic miłego, wrogowi nie życzę pobytu a już takiego co się przedłuża. wnioskuję, że u Was wszystko Oki? Zdrówka życzę oczywiście i gratulacje ;-)

reklama
sierpniówka jak są bóle z kręgosłupa, to można nie zauważyć tych z brzucha, bo są dużo silniejsze. Taki stały ból to chyba nie skurcz, bo pamiętam z pierwszego porodu, że one najpierw falami przychodzą, dopiero potem jest to już stały, tępy ból jak skurcze są częste, że nie wiadomo kiedy jeden się kończy a kiedy drugi zaczyna. Ale to tylko gdybania na podstawie moich doświadczeń. Niemniej jednak uważam, że warto udać się na IP (nawet tam u was) jeżeli ten ból nie minie. Trzymaj się!
Aha, pamiętam, że ten ból u mnie też promieniował.

MagdalenaT pamiętam że w ciąży ciebie tez często głowa bolała, czy po porodzie ból minął??

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry