reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniówki 2016

Papercut wspolczuje szpitala i ze malutka tak cierpi. Moja od dwoch dni marudna i wydaje mi sie ze ma alergie, na buzi ma kroski na okolo nich czerwone :( i od dwoch dni jest to nasilone i nie ma kupki a zawsze bylo kilka na dobe..
Ja jestem alergikiem i tak nie chcialam zeby odziedziczyła.

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Papercut oby jak najszybciej się wyjaśniło. Czytałam tak na szybko i widzę, że niektóre z Was szczególnie te które tak jak ja pierwszy raz są mami mają czasem problem z rozszyfrowaniem dzieci. Tego się obawiałam tez jak byłam w ciąży, że dziecko będzie płakać a ja nie będę wiedziała czy jest głodne, czy je coś boli - jeśli tak to co, czy jakaś inna przyczyna i póki co jest tak ze często tego nie wiem, pocieszam się tylko tym, że jestem u mamy,która wychowała 4 dzieci i tez nie wiemy razem czy jest niunia głodna czy ja boli. Czy ja się kiedyś tego wszystkiego nauczę, mam do siebie żal ze nie umiem takich rzeczy obserwować:(

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

no nawet lekarze nie wiedza czemu dziecko placze, moga pobrac krew mocz kal i sprawdzic czy jakiejs infekcji nie ma, z takim maluszkiem to ciezko cokolwiek ustalic

a dziecko z mojej sali ma zapalenie opon mozgowych albo sepse albo goraczke bez powodu albo wirusa tez czekaja na wyniki z 48h narazie lecza w ciemno na zapalenie opon, rano bylo zupelnie zdrowe pozniej temperatura zaczela rosnac i w nocy juz w szpitalu, jak czytalam o tym zapaleniu to ze zdrowego dziecka rano zagrozenie smiercia wieczorem potrafi sie zrobic, przerazajace

Paper ,wspolczuje i zycze powrotu do zdrowia.

U nas szumiś tak działa czasami. Zauwazylam ze ona nie chce czasami szumisia i jest niespokojna to wylaczam a znowu jak placze caly czas to wlaczam i sie uspokaja. Kupiłam tego szumisia co ma zmieniane dźwięki i sprawdzamy rozne. My czasami sami usypiamy przy tym szumisiu. U nas z wysypka odpukac lepiej.. na cialku lepiej po praniu w tych platkach,znikły w sumie wszystkie krostki. Wystarczylo jednak ze miala kontakt na raczce z czyms i jej wysypalo kawalek raczki. Na buzi tez zeszlo i z tego co widze ten olej kokosowy dziala dobrze. Ma jednak dalej sucha bardzo ale placki czerwone zeszly. Chyba jednak bedzie bardzo wrazliwa na wszystko za jakis czas spróbuję wyprac z powrotem w płynie do plukania i zobacze..

wysłane z Tapatalka

witam się po kompletnie nieprzespanej nocy :( synek jak wstał wczoraj o 21 tak nie spał do teraz dłużej niż 15min ciągiem... Nie wiem czy ma gorszy dzień czy jednak coś złego zjadłam...niby nie podkurcza nóżek przy płaczu, po prostu zasypia przy cycku i gdy tylko go odkładam otwiera oczy i zaczyna marudzić. Wpadliśmy troche w błędne koło przysypiał przy piersi, odkładałam i płacz, więc znów do cycka, już nie chciał jeść więc mleko wypluwał albo się przejadał i wymiotował, na koniec był już tak zmęczony że oczywiście nie mógł zasnąć. Chyba szybciej pójdę do tego pepco i jeszcze jakiś trzeci smoczek kupię w aptece.
Magdalena, Papercut - aż się płakać chce jak to wszystko opisujecie :( trzymam kciuki za Ninke i Filipka żeby szybko wracali do zdrowia bo aż szkoda maluszków :(

Kurde to chyba nie alergia ktoraś z dziewczyn mowila ze jej dzidzia ma trądzik niemowlecy jak to sie objawia i wyglada? Moja ma takie plamki i nasilaja sie przy dotyku jak lezy na tym policzku to ma zaognione a po godzinie blednie. Moze ktoras by pomogla jutro dzwonie do poloznej.
1474199553960.jpg

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1474199553960.jpg
    1474199553960.jpg
    29,1 KB · Wyświetleń: 347
Mika Filip też dzisiaj mężowi obudził się już o 4 i zasypia na chwilę. Ciągle przy butli nawet 2 godziny pić potrafi :-/ i oczywiście jak zwykle swoje zniecierpliwienie okazuje :-/ Dziś moja moc w szpitalu...

Za kciuki dziękuję :-*

Igi wczoraj nie spał cały dzień a noc przespal , o 6.37 wstał na pampera i mleko i spał do 11.30 :D

Szkoda , że mam kose z mężem bo to mógłby być miły dzień bo mały znowu śpi[emoji14]

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry