• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Słodkie mamy :-)

Heja!!

Aisha Trzymam kciuki !!!!!!!

U mnie dzis cukry ok - nie wiem jak po kolacji , bo sie objadlam troszke.

Kisiel bez cukru dla mnie pasi - mozna sobie dorzucic mrozone truskawki i jest duzo lepszy. Ale wiem,ze niektorym podwyzsza cukier - u mnie ok .
Galaretka ok -dla mnie dpory kawalek sernika na zimno i cukier mialam 90.
Aisha daj znac po wizycie.

reklama
JESTEM! WIADOMOŚCI ŚREDNIE:

- szyjka 24mm- muszę leżeć, brać luteinę 2X2
-powtórka badań AspAT, AIAT, TSH, ft4, kw. Moczowy NA CITO! – ten za wysoki ALT trzeba mocno kontrolować, jeśli znacznie wzrosło to na 2-3 dni na szpital, jeśli nieznacznie lub wcale to pobrać lek na wątrobę. Jeśli mocno urosnie, grozi mi zespol HELP a wtedy trzeba natychmiast doprowadzic do porodu. Jakby bolala wątroba od razu na szpital
- z nerkami małej wsio ok :)
- waga 1400, czyli między 50-10 centylem ale nie poniżej 10 centyla. Opozniona jest o ok 10 dni, ale kazala się nie przejmowac dopóki nie będzie 14 dni w tył-to 3mam ja za slowo!
- Ma mnóstwo włosków :D i nieodstające uszy. Było to super widać na usg- taki puszek, taka warstewka :D
- Moja dr twierdzi, że nie da się już zrobic 4d, mala lezy glowka w dół, nie da się w ogole jej złapać buźki z przodu, także sobie już daruję.
-wizyta kolejna za 3 tyg.- JUZ SIE ZAPISALAM NA 11.04
-no i pogadałyśmy sobie o jej wywiadzie wczorajszym w TVN24.
- łożysko I stopnia, a nie tak jak tamten mówił II !!!! :/ Co za dureń! Chyba zrobił to specjalnie! Tylko wziąć i go kopnąć w dupę!!! I CHYBA TYLE :)
A! i na 60-70% cesarka...

Ostatnia edycja:

-powtórka badań AspAT, AIAT, TSH, ft4, kw. Moczowy NA CITO! – ten za wysoki ALT trzeba mocno kontrolować, jeśli znacznie wzrosło to na 2-3 dni na szpital, jeśli nieznacznie lub wcale to pobrać lek na wątrobę. Jeśli mocno urosnie, grozi mi zespol HELP a wtedy trzeba natychmiast doprowadzic do porodu. Jakby bolala wątroba od razu na szpital
- waga 1400, czyli między 50-10 centylem ale nie poniżej 10 centyla. Opozniona jest o ok 10 dni, ale kazala się nie przejmowac dopóki nie będzie 14 dni w tył-to 3mam ja za slowo!
- Ma mnóstwo włosków :D i nieodstające uszy. Było to super widać na usg- taki puszek, taka warstewka :D
- Moja dr twierdzi, że nie da się już zrobic 4d, mala lezy glowka w dół, nie da się w ogole jej złapać buźki z przodu, także sobie już daruję.
- łożysko I stopnia, a nie tak jak tamten mówił II !!!! :/ Co za dureń! Chyba zrobił to specjalnie! Tylko wziąć i go kopnąć w dupę!!! I CHYBA TYLE :)
trzymaj się dzielnie.....:tak:

Aisha-w sumie to wiecej dobrych wiadomosci niz zlych. Mam nadzieje, ze wyniki powychodza ok.

Ja ostatnio nie mam natchnienia na pisanie, cukry rozne, ale ogolnie nie jest zle. Ciagle trzymam sie w 3paku. Jutro ide na wizyte do gina, diabetolog dopiero 3 kwietnia...mam nadzieje ze dotrzymam.

Kinderek-witaj i dzieki za rady :)

Aisha to nie jest tak zle !! A co to jest to ALT? jakies proby watrobowe? a cesarka przez cisnienie czy cukrzyce? Najwazniejsze, ze z mala ok!!! Mam nadzieje,ze wyniki beda ok.

Ja po olbrzymiej kolacji 105 :-)

Dobranoc:-)

Aisha dobrze, że z malutką ok a ty musisz teraz dbać dużo o siebie i leżeć z nogami w górze. Może wtedy mała podgoni troszeczkę jak ją dokarmisz. Ja właśnie dużo poleguję i dlatego tak ciężko nieraz z tymi cukrami ale co zrobić dziecko najważniejsze. A dzisiaj z braku pomysłu na kolację zjem sobie talerz zupy.
A i jestem cała happy bo udało nam się z mężem przez skypa pogadać ponad godzinę a zawsze tylko po 2 minutki dosłownie co parę dni na komórkę bo koszty niesamowite.

Ostatnia edycja:
ALT to proby wątrobowe- udalo mi sie zrobic na NFZ dzis!ale tak mnie dol brzucha boli- szok! tzn kosci chyba! Ja cukry 95/97, nie dlugo II sniadanie. Siedze teraz, zaraz sie klade. Ja nie wiem jak tu lezec caly czas, a to wstac najedzenie a to do lazienki a to po cos siegnac- kurde!

Natalia a jak Ty lezysz w tymi nogami w gorze? na placach i o sciane opierasz? czy poduche podkladasz tylko? czy jeszcze inaczej???

Ostatnia edycja:
Cześć słodziutkie......chyba se w łeb strzelę.....wczoraj ok 23 cukier mi spadał poniżej 70, więc podjadłam kromeczkę chlebka z ogórkiem i nic, wzięłam cukierka- podnósl się po ok 40 min na 138 chyba.....rano ok a po śniadaniu znów ponad 160.....a zjadłam raptem 1,5 kr chleba żytnio- razowego posmarowanego chudym serkiem do pieczywa zamiast masłwm i 2 pomidorki....oszalec idzie....zaraz chyba zadzwonię do poradni i zapytam cukrzyczki czy zwiększyć insulinę do śniadania.....:baffled:
Miłego dnia Wam życzę......:tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry