reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Smaki, smaczki, kulinaria

Ktoras z babeczek pytala sie o jedzonko imprezkowe.
U nas to jest taki zwyczaj ze kazdy z czyms przychodzi.Bratowa A przynosi zawsze jakas wypasiona salatke i mam juz sto przepisow na rozne np z makaronem, ryzem itp:-D. Robimy tez miesko z rekawa - przewaznie udka i skrzydelka-zwyczajnie przyprawione.
Ja robie zawsze salatke gyros i "kurczaczki". Kurczaczki to 2 podwojne piersniki pokrojone w taka nie za mala kostke, do miski z pokrojonym piersnikiem wsypuje przyprawe do gyrosa, mieszam i odstawiam na troche aby przeszlo przyprawą. Potem wrzucam do jajka, z jajka do bulki tartej i na patelnie. Obsmazam na zloty kolor. Kurczaczki zawsze szybko znikaja z miski :-D

reklama
na imprezkę to polecam koreczki :tak: bo są proste do zrobienia i nie trzeba przy tym kombinować po prostu żółty serek , pomidory koktajlowe , papryczka , ogóreczek no po prostu co kto lubi i żeby się dało nabić na wykałaczke :-)

A ja sobie własnie pokopiowałam przepisy do notatnika i juz sie nie bede głowić nad obiadkami przez przynajmniej 2 tygodnie.

Hmmm.... super... az szkoda ze jutro idziemy do babci na obiad...

A ja sobie własnie pokopiowałam przepisy do notatnika i juz sie nie bede głowić nad obiadkami przez przynajmniej 2 tygodnie.

Hmmm.... super... az szkoda ze jutro idziemy do babci na obiad...

Ooo to moze przeslesz mi na maila bo nie chce mi sie tu szukac wsrod postow :-D:eek:

dziunka - pewnie, ale to dopiero z kilku ostatnich stron, od "swinki" zaczynałam;-), jak bede miala wenę to przejrze caly wątek

hehe moja świnka robi się sławna :d

dziunka daj trochę tych sałatek od bratowej, ja uwielbiam sałatki.

kasiulla robiłąm w piątek Twój sernik na zimno i już prawie nic nie zostało :)) pychotka i proste. Tylko zrobiłam na upieczonym biszkopcie :))

reklama
Kupiłam dzis sobie 2 batoniki sojowe po 3 zł sztuka ale już mnie sciskało na widok słodyczy.Wrabałm od razu powyjsciu ze sklepu, wiatr nie malo mi głowy urwał.Taka jestem łakoma i zdesperowana haha.Slodkie te batony mniammniam:-) gdzie tu sa emotki bo nie widze :-/

Do góry