reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Spadek bety :(

bobas2020

Zaangażowana w BB
Jestem w prawie 9 tygodniu ... ostatnia beta 91498 dziś powtórzyłam i jest 81135.... czy to oznacza najgorsze ? Kolejna wizyta 18 marca ... lekarz powiadomiony ....

reklama
reklama
Zadnej bety na tym etapie... co to za lekarz. Kolezanka doslownie 3 tyg temu miala to samo. Bete robila wlasnie jakos 9-10tc bo objawy ustapily. Spadala beta ona zalamana bo zadna ciaza nie donoszona wiec wiadomo co to moze oznaczac. Szybko szpital a tam serce bije. Te serducho bije tak ze teraz jest dzidzius 2 tyg starszy niz powinien.
Jesli to bylaby beta max do 8tc to bym sie martwila. Do lekarza troche czasu ja bym pojechala na ip dla pewnosci, powiedziala ze brzuch pobolewa i tyle. Bedziesz spokojna niz tyle dni czekac i sie zalamywac

Zadnej bety na tym etapie... co to za lekarz. Kolezanka doslownie 3 tyg temu miala to samo. Bete robila wlasnie jakos 9-10tc bo objawy ustapily. Spadala beta ona zalamana bo zadna ciaza nie donoszona wiec wiadomo co to moze oznaczac. Szybko szpital a tam serce bije. Te serducho bije tak ze teraz jest dzidzius 2 tyg starszy niz powinien.
Jesli to bylaby beta max do 8tc to bym sie martwila. Do lekarza troche czasu ja bym pojechala na ip dla pewnosci, powiedziala ze brzuch pobolewa i tyle. Bedziesz spokojna niz tyle dni czekac i sie zalamywac
Ja dokładnie jestem w 8 tygodniu i 3 dniu . Nie wiem w sumie po co ta beta ale posłuchałam i zrobiłam...

Beta moim zdaniem najbardziej wiarygodna jest na poczatku. Powyzej ilus ona zwalnia, moga dziac sie rozne rzeczy. Od kiedy bije serduszko to ono jest wyznacznikiem a nie beta a u Was bije na pewno na tym etapie. Ja bym sprawdzilla na ip bo wiem ile bedzie Cie to kosztowac nerwow tyle dni a one wcale nie sa pomocne.
Trzymam kciuki oby wszystko bylo dobrze u Was[emoji6]
Ja dokładnie jestem w 8 tygodniu i 3 dniu . Nie wiem w sumie po co ta beta ale posłuchałam i zrobiłam...

Beta moim zdaniem najbardziej wiarygodna jest na poczatku. Powyzej ilus ona zwalnia, moga dziac sie rozne rzeczy. Od kiedy bije serduszko to ono jest wyznacznikiem a nie beta a u Was bije na pewno na tym etapie. Ja bym sprawdzilla na ip bo wiem ile bedzie Cie to kosztowac nerwow tyle dni a one wcale nie sa pomocne.
Trzymam kciuki oby wszystko bylo dobrze u Was[emoji6]
Dziękuje za wsparcie .. mam nadzieje, ze masz racje . Pozdrawiam . Odezwę się jak będę już coś wiedziała .

Beta z wynikiem 91498 wykonywana była 27.02 a 81135 wykonywana była dziś .
To ciężko tutaj coś zawyrokować bo odstęp między badaniami jest spory. Nie wiadomo od jakiego pułapu zaczęła spadać. Również uważam że beta na tym etapie to błąd, ale może skoro lekarz zasugerował zrobienie to może coś go zaniepokoiło.

reklama
Skontaktowałam się z lekarzem . Odpisała mi ze wynik może być niemiarodajny i może to kompletnie nic nie oznaczać, ale rozwniez może świadczyć o niepowodzeniu ciąży. I trzeba zrobić usg. Także nadal nic nie wiem i nadal jestem zdenerwowana i boje się . Dziś o 18 mam wizytę i usg wtedy będzie wiadomo .

Do góry