• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wahanie bety?

Cześć dziewczyny, mam do was pytanie. Zawsze jak robiłam sobie betę z krwi (a było ich z 6) to mój wynik zaawsze wynosił <0,5. Dziś, równo 3 tygodnie po stosunku (później nie było) zrobiłam betę i jej wynik wynosi tym razem równo 0,81. (Zakres referencyjny 0-3,1)Badanie robione w tym samym laboratorium co zawsze. Co może oznaczać to wahanie, jeśli w ogóle coś😅? Czy po 3 tygodniach od stosunku możliwe jest że ona rośnie dopiero czy byłaby już zdecydowanie większa i potwierdzała ciążę? Jeśli nie to nie rozumiem tej różnicy, że zawsze poniżej 0,5 a teraz 0,81😉

reklama
Cześć dziewczyny, mam do was pytanie. Zawsze jak robiłam sobie betę z krwi (a było ich z 6) to mój wynik zaawsze wynosił <0,5. Dziś, równo 3 tygodnie po stosunku (później nie było) zrobiłam betę i jej wynik wynosi tym razem równo 0,81. (Zakres referencyjny 0-3,1)Badanie robione w tym samym laboratorium co zawsze. Co może oznaczać to wahanie, jeśli w ogóle coś😅? Czy po 3 tygodniach od stosunku możliwe jest że ona rośnie dopiero czy byłaby już zdecydowanie większa i potwierdzała ciążę? Jeśli nie to nie rozumiem tej różnicy, że zawsze poniżej 0,5 a teraz 0,81😉
Nic nie oznacza. Beta poniżej 5 oznacza brak ciąży. I ona 3 tygodnie po stosunku już nie odbije w górę.

Niepotrzebnie panikujesz ogólnie.
Nie nie będzie już innego wyniki, a już na pewno pozytywnego. 3 tygodnie po stosunku test z krwi jest najbardziej wiarygodny. Może czas zagłębić wiedzy w tym temacie i zacząć stosować antykoncepcję?

Czyli byłaby większa w tym czasie? I nie ma co latać już sprawdzać?
Nie ma po co sprawdzać. Jak 14 dni po stosunku nie urosła to już nie urośnie.
Dzięki. Zastanawia mnie po prostu to wahanie że zawsze tyle a teraz tyle
To nie jest wahanie. Ciąża jest wtedy jak beta ma ponad 5. Cała reszta wynika z kalibracji i dokladności aparatu, który to sprawdza.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry