reklama

Środki lokomocji maluchów

• Starter tematu Starter tematu nataliak
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
...a więc:
1) mamy fotelik do 13 kg, a Franek waży ponad 11 i co najważniejsze- zaczynał wystawać poza fotelik.
2) nie mieliśmy już opcji wydłużania pasów i dziecko dostawało szału, bo pasy wpijały mu się w ramionka
3) no i najważniejsze- nie siada sam z pozycji raczkowania, ale siedzi sam, jak się go posadzi i nie ma z tym żadnego problemu- oczywiście nie siedzi bóg wie ile...
4) fotelik ma fajną pozycję spoczynkową i narazie będziemy go wozić w tej pozycji właśnie...

:-)
dzieki za odp :-) muszę się zatem przyjrzeć temu fotelikowi, opcja spoczynkowa zachęca

reklama
a ma ktoś może mc tobi?
ja mam już dość ciągłych jęków i przed świętami chcemy kupić właśnie ten model
no ja własnie zaczynam ostro główkować na temat nowego fotelika...
mc tobi jest montowany tyłem do kierunku jazdy i się zastanawiam, czy opcja z "rozwrzeszczaną Tosią" nie wymaga zastosowania jednak kierunku "przodem":-)

uppps: Tobi jest montowany przodem przecież!!!
Zastanawiam się w takim razie nad roemerem king plus, recaro young expert plus lub sport albo mc tobi

Ostatnia edycja:
ja miałam 3 typy - mc priori, mc tobi i romer king plus - widziałam wszystkie 3 na żywo i wybór padł jednak na tobi
w testach wypada lepiej niż priori, poza tym ma dodatkowy zagłówek i 'automatyczne' pasy
romer king plus i tobi w testach wypadają tak samo i w sumie wyglądają bardzo podobnie ale tobi bardziej mi się podoba - martwi mnie jednak ta 'nieoddychająca' tapicerka, o której pisze afi :/

Nadia jeździ w foteliki maxi cosi pebble.Sprawdził się. Po Nowym Roku kupię też coś z maxi cosi.Większe foteliki też są dobre,można je ułożyć w pozycji pół leżącej i obracac na boki.

ja wybieram między mc tobi, priori, perl oraz romer king plus ;) więc podobnie :)

ponoć romer lepiej przepuszcza powietrze...

jak sprawdzałam w testach, to wszystkie w kategorii bezpieczeństwo wypadają na 4

chyba pearl i tobi najbardziej mi się podobają, ale ta tapicerka to duży minus. my czesto jezdzimy w dlugie trasy - nawet 700 km i to głównie latem i nie chcę żeby Jagoda jechała cała mokra... :/

jeszcze pewności nie mam, ale pewnie zdecydujemy sie na romera, bo ma łatwiejszy system montowania pasów (niestety wszystkie mc wymagaja długiego pasa...). U nas w samochodzie z tyłu sa krótkie pasy i mc citi musial byc montowany na przednim siedzeniu :/ teraz nie chce wozic młodej z przodu, bo fotelik bedzie montowany przodem do kierunku jazdy i miejsce teściowej wolę zająć sama ;)

Malina, a dlaczego priori?

a może wiecie jak z pozycją do spania w tych fotelikach?

reklama
qurna afi namieszałaś mi w głowie :P
w sumie nam też się zdarzają długie trasy ale klima powinna sobie chyba poradzić z tapicerką 'gorzej przepuszczającą powietrze' ;)

co do pozycji do spania to wiem tylko tyle, że wszystkie ww przez mnie je mają - niestety sprzedawczyni, która pokazywała mi foteliki nie była chyba na tyle kompetentna żeby zaprezentować jak to wygląda - stwierdziła np, że tobi ma dwie pozycje a wszędzie piszą, że ma ich 5 :/

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry