reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2013

zosiu, rozumiem. Tylko, że dla lamorelki temperatura poszła w górę i jest po terminie @ Mogą to być oznaki ciąży.

Grzaneczko, aż tak czuć? Źle się umyłam :szok::rofl2: Nie no żartuje :p Nie mogę śmierdzieć, bom będzie tak jak u black_tea. Któraś z dziewczyn pisała, że black_tea śmierdzi ciążą i okazało się, że dostała @ ;/ Martwię się, bo znowu brzuszek mnie boli. Ale za to niedobrze mi jest i zgaga mnie łapie :|

reklama
Hejka :-)

Kurcze.. ale jestem wykamana :sorry2:
Melduję, że u mnie nadal brak @ (30dc), co prawda dzisiaj aż tak bardzo podbrzusze mnie nie bolało ale ciągle jadłam (jestem tym przerażona) i latałam do kibelka :-D a nóż coś z tego będzie ;-)

Malusiola pamiętaj - niedziela jest nasza!! :-):tak::tak: :*****

ZosiaSamosia Piaska ja też uwielbiam spać mhmm.. :-)

AnnaM powodzenia w szukaniu pracy, niestety mega ciężko jest.. no i za starania oczywiście &&&&&&&&&&&&&!

Fox dzizis.. co za lekarz :wściekła/y: ja pitole!! Już nigdy do niego nie idź.. na stos z takimi specjalistami!

Lamorela może coś z tego będzie? :tak: &&&&&&&&&&&& :*

Cyntia no tak to jest.. nigdy nie będziemy mieć 100% pewności że w tym czasie będzie owulka (chyba że monitoring) ale trzeba wierzyć ;-) super, że wyniki ok :-)

black_tea powodzenia i wracaj szybko do nas! :-)

Tekla Ty to masz przeboje eh.. ale ja nadal trzymam &&&&&&&&&&! :*

Biedroneczka współczuję takiej wrednej @ i &&&&&&& za następny cykl

Aśku padam czytając Twoje teksty :-D ten Twój właściciel królewskiego nasienia :-D

no i zapomniałam co komu jeszcze.. :zawstydzona/y:

natkusia :* Niedziela, nasza, nasza. Tylko ja się boję, że jednak b@bsztyl zawita u mnie..

Wiecie co? Niedobrze mi ... łeeee.. A jak widzę moje krokiety, którymi zawsze się opychałam mdli mnie na potęgę :( I na dodatek głowa mnie zaczyna boleć.

Malusiolka pewnie że @ przyjdzie.. ale najwcześniej za 9 mscy :-D ja Ci mówię.. czuję to! :tak::-):-)

ok śmigam spać bo jutro znowu do pacy blech ..

Dobranoc :*

natkusia, dobranoc :* Oby tak było jak piszesz. Ale nie 6 tygodni tylko 2/3 :rofl2:

Dobra ja też uciekam mąż wraca do domu i trzeba coś lekkiego przekąsić.. aż się boje. Dobranoc Kobitki :*:*

Chciałam tylko powiedzieć, że dziś pojawiło się obfite, ciemnobrązowe plamienie. Na 95 % to początek @. Dziwi mnie tylko, że nie zanotowałam spadku temperatury....

Byłam u lekarza pierwszego kontaktu, chciałam aby dał mi skierowanie na badania hormonalne. Niestety doktorek stwierdził, że on takich dać nie może. Ginekolog może i ewentualnie skieruje mnie gdzie mam się zbadać. Przychodnia do której należę to skąd inąd świetna przychodnia i oczywiście wykonują takie badania (doktorek chyba tego nie wiedział, czy co...)
Mam zamiar zrobić sobie badania TSH, FSH, LH, prolaktynę, progesteron, estradiol - z tego co wyczytałam, to badanie:
ESTRADIOLU, FSH,LH - należy wykonać w 3-5 dniu cylku
ponownie( sprawdzić, czy prawidłowo przyrasta) LH - w 14 dniu cylku
PROLAKTYNA, PROGESTERON i TSH ok 21 dnia cylku

Wymyśliłam sobie badania z kilku powodów - po pierwsze dla swojego świętego spokoju - jeżeli okaże się, że wszystko ok, może psychicznie nie będę się blokować,
po drugie - jeżeli do grudnia nam się nie uda zajść w ciążę, mamy stawić się u ginekologa z badaniami nasienia, a ja chcę mieć już swoje wyniki - nawet jak lekarz zleci wykonać je po raz drugi - to nie pójdę z pustymi rękami.

Mój Tomasz chyba też mocno to przeżył, bo stwierdził, że chyba powinniśmy w najbliższym czasie udać się na badania nasienie, a jak dla większości facetów, lekarz i badania to ostateczność.... Ja musiałam go dziś pocieszać i namawiać do zaczekania z badaniami do listopada. To nasz 3 cykl, więc chyba nie mamy się czym martwić.

W najbliższym czasie poprawię listę, ale jeszcze nie dziś.

Dobranoc

tamaguczi, ailatan witajcie :-) no już najwyższa pora była, żeby nam się tu odmeldować :-)

leemonca
dobre podejście, ja ten cykl miałam od czapy, jeśli aktualny też będzie taki, to również zbadam hormony :nerd:

a może straciatella wpadła do tej muszli??:szok::szok::-D:-D

my jutro jedziemy do stolicy, a teraz pokazują w tv faceta, który waży gdzieś ze 350 kg :szok::szok::szok:

miłej nocki ;-)

Malusiolka - raczej dopiero teraz jest faza wyższych temperatur. Morelka ma z tydzień do miesiączki jeszcze - albo 9 miesięcy!!

Lamorelko - Może coś z mierzeniem tempki? Pytam, bo ja mam elektroniczny, ale skubańca i tak muszę trzymać ok. 5 min., bo nawet jak zapika po minucie, to później jeszcze mierzy..)? Ten 7,8 dc są dziwne.. Może tu coś się działo? (Może gdzieś tu korygowałaś?). A gdzie mierzysz?
Swoją drogą nie ma co się martwić. Rotzer pisze, że według jego badań ok. 30% kobiet ma książkowe cykle. Jesteś w najlepszym wieku do zajścia w ciążę (czego Ci zazdroszczę! :-D:-D). Ale byś nam radości sprawiła, jakby się okazało, że jednak ten cykl będzie tym szczęśliwym!! Z całego serca tego Ci życzę!!

Biedroneczko, zapraszam na obiadek :D Zrobiłam dużo, bo mój mąż jutro od 6:30 do 4/5 rano w robocie jest.

Kurcze czemu ten Olsztyn tak daleko :) ale zapach czuje hmmm.....

tamaguczi - witaj :) a mówia ze 13sty to szcześliwy :) &&&&& za II kreseczki w sobote 14go ;)

natkusia :) wszystkie znaki na ziemi i niebie napawają duzym optymizmem :) zycze II pieknych kreseczek :)

Leemonka - 3 miesiace to w sumie niedlugo :) moze dajcie sobie jeszcze troche czasu :tak: badania zawsze stresują....na pewno jest wszystko ok :tak:

Aja nadal umieram....:-( Dawno tak zle sie nie czulam, migrena, m@lpa, mdlosci i goraczka ....jeszcze tylko trzesienia zioemi brakuje :( Mam nadzieje ze jutro weroce do zywych.

Kolorowych snow i owocnej nocki :)

reklama
Witam wieczorowo, czy też nocnie ;-)

Mrówek po lataniu z kumplami po dworze padł szybciej niż hymn nasz zaśpiewano :tak: no i superowo ;-) więcej ciszy dla mnie :tak: pilotem się bawię ;-) nie pozostaje mi nic innego ;-) książkę nową zaczęłam, ale dzisiaj nie mam ochoty czytać ;-)

Podjaralam się tymi testami ciążowymi i oczywiście musiałam sobie siknąć :-D nie dość, że wieczorem, to jeszcze tydzień do @ :-) i najlepsze - obsikałam cały test, a miałam tylko troszkę siknąć na pasek (mam strumieniowe bobotesty) :-D wyszedł mi całkowicie negatywny ;-) głupia jestem :-) wszystko źle, łącznie z bzykaniem męża ;-) pamiętajcie - najpierw dokładnie przeczytać instrukcję ;-) testów oczywiście :-D bo każda z nas wie jak bzyknąć faceta ;-) co akurat trudne nie jest :tak:

Biedronka dobrze gada ;-) WINOBRANIE czas zacząć :tak: co prawda z roku na rok chyba gorzej wypada, ale co tam ;-) Mrówek ma frajdę (lunapark), my też (stoiska winne) ;-) ślinianki zwiększyły produkcję na myśl o naszym regionalnym winku ;-) mmmmmmmm....

Pisanie w telefonie ma jedna wadę - ręką trzymająca telefon drętwieje ;-) tak więc odmeldowuje się :-D do pilota ;-) aczkolwiek w tv pustki...

Dodam w ramach edycji ;-) przeciwbólowe też dzisiaj brałam :tak: głowa nie chciała odpuścić :-( ale pokonałam i od jakiegoś czasu mogę skupić się na ekranie ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry