reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Staraczki 2013

reklama
hej

Małż położył się przed nocką, a ja miałam zamiar umyć okna w graciarni (pokoju dziecięcym - jak już dziecko się urodzi) ale.... nie kupiłam octu. Bez octy nie myję, więc zaglądam do Was
Odebrałam dziś pierwsze wyniki badań,

FSH - 5,54 mlU/ml
normy: f. folikularna : 2,5 - 10,2
środek cyklu : 3,4 - 33,4
f.lutealna : 1,5 - 116,3

LH - 4,02 mlU/ml
f. folikukarna: 1,9 - 12,5
środek cyklu : 8,7 - 76,3

ESTRADIOL - 26,13 pg/ml
f. folikularna: 19,5 - 114,2
środek cyklu: 63.9 - 356,7
F.lutealna: 55,8 - 214,2

Niby wszystkie mieszczą się w normie, ale z tego co wiem, to o rezerwie jajnikowej świadczy stosunek LH do estradiolu. W każdym razie do listopadowej wizyty u gina będę miała wyniki z badań z całego cyklu.

mamaTomeczka - uśmiałam się, kiedy przeczytałam o Twoim synku - "cudny" jest

Aśku - ja wiem czy płodne.....???? jak byśmy takie płodne były to by tu cisza była :-D:-D:-D:-D

Kobiety - dramat....zaczyna mnie jakaś choroba męczyć.... Po biegu puściła mi się woda z nosa, a teraz drapie mnie w gardle.... Noszzzz qwa mać..... Akurat czas na chorobę teraz....

KAROTKA-ja tez bym test zrobila przed wizyta..nie zaszkodzi.&&&& MIMOO-Trzymam kciuki najmocniej jak potrafie&&&&&&&&&&:-) kurde dziewczyny jakos nie moge uwierzyc,ze jestem w ciazy..nie dociera to do mnie jeszcze:-)

kpe ojejku :szok: Właśnie sobie przypomniałam,że miałam Ci złożyć najszczersze gratulacje i kompletnie wyleciało mi to z głowy...Wybacz.:( A więc.... GRATULUJĘ CI SERDECZNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Super wiadomość,oby takich więcej na tym forum!!! Po cichutku mam taką nadzieję,że również jutro będę mogła pochwalić się pozytywnymi wieściami...ale staram się być zdystansowana. Oczywiście,każda z was wie,jak mi się to udaje.:-D Macie rację ,dziewczyny,lepiej zrobić test,ale nie wiem gdzie posiałam ten mój ostatni,a do apteki już mi się nie chce iść...Może moja ginka mogłaby mi zrobić betkę,gdyby istniało jednak podejrzenie ciąży,chociaż minimalne?? :p Haha,wiem,wiem, ...
I ty, kpe, zapieprzaj na majówki 2014 ,ale już!!!!!!! :-D Kurczę, mi naprawdę poprawia humor ,jak czytam u nas na staraczkach,że co rusz któraś zaciążyła... bardzo się z tego cieszę i moja nadzieja dla siebie też wtedy wzrasta. :) Oj,kobitki.... a tak już starałam się o tym nie myśleć i znowu...dupa. Czyli to,co każda z nas przeżywa na co dzień. Dobrze,że mamy siebie tu,na tym forum.:tak:

mamaTomeczka mi się tak nawet niedawno zdarzyło, że dwa dni przed spodziewaną @ się przytulaliśmy i potem właśnie taki różowy śluz leciał, ale potem się uspokoiło i już w terminie dostałam. Co do uświadamiania, to ja jednak jestem za tym, żeby dzieciom kitu nie wciskać. Oczywiście nie oznacza to, żeby od razu wykładać wszystko kawa na ławę ze zdjęciami poglądowymi, ale jest teraz tyle świetnych publikacji, że można się nimi spokojnie podeprzeć i powiedzieć jak jest, skoro się interesuje. Poza tym 7 lat to już duże i mądre dziecko, spotyka się też z innymi dziećmi, które też już coś tam mogą wiedzieć.

KPe007 gratulacje!!! Jak się którejś z nas udaje, to jest wielka pociecha i radość :biggrin2:

GosiaDr No powiem Ci, że nawet o tym nie pomyślałam, bo one są bez żadnych substancji plemnikobójczych oczywiście. Ale jeśli w tym miesiącu nie wypali, to w przyszłym odstawimy żele... Tak na wszelki wypadek.

Cyntia85 hardcorowa ta szyjka, więcej tam nie zaglądam... :happy2:

A u mnie czas oczekiwania i kolejna ciąża w rodzinie - kuzyna żona spodziewa się trzeciego dziecka, termin mają na kwiecień. Normalnie taki wysyp ciąż, że jestem w szoku. Muszę się z nimi spotkać i trochę fluidów przejąc hehe ;-)

GOSIA-mnie tez caly czas boli brzuch jak na @, a okazalo sie ze to fasolka:-) LAMORELA-Bedzie dobrze&&&&&&&&&&MALUSIOLKA-jak tam u Ciebie?

KPe007 - WIELKIE GRATULACJE MAMUSIU!
przywracasz mi wiarę w cuda, bo mnie tez od niedzieli brzuch boli po owulkę jak nigdy, tak jak na @.

Karotka, Mimimoooo, trzymam gorąco kciuki! &&&&

sorki, ze sie mało udzielam, ale mam strasznie dużo pracy. Jak w pn rano wyjechałem, to właśnie wróciłam dopiero do domu, spalam w Zielonej Górze w hotelu, bo szkolenia od rana prowadziłam. Ledwo żyje. I w ramach odpoczynku wyszłam Was poczytać. Aż mi sie buzia śmieje, jak opisujące swoje przygody. Super. Ja tez jestem zakrecona jak słoik na zimę. Teraz żadna głupota mi do głowy nie przychodzi, ale jak mi przyjdzie, to opisze:)) acha! Raz dostałam jajem surowym w plecy z pedzacego samochodu. I drugi raz - przygarnelam myszkę polną w parku, bo byłam świecie przekonana, ze to myszoskoczek mały i komuś uciekł. Moj weterynarz spadl z krzesla jak zobaczyl, co w sloiku przynioslam. doslownie. a potem z powazna mina powiedzial: "bedzie Pani oryginalna, wszyscy maja biale myszki w domu, a Pani pociecha bedzie szara":)) Mój mąż ma ze mną same przygody:) ale juz sie przyzwyczaił, inaczej by nudno miał. Niestety z tego sie na stare lata nie wyrasta, bo mi nie minęło, a jestem starsza od Was:)) to tak na pociechę:))

jeszcze sie pochwałę co u mnie, jak juz sie rozpisalam. W weekend była owulacja, jestem pewna, ze w niedziele jajo sie wyklulo, bo od wieczora cycki lekko wrażliwe sie zrobiły, a jajniki przestały boleć. Staranka były miłe. To miał być cykl z CLO, ale ponieważ tabletek na wakacje zapomniałam zabrać, to narazie jest to cykl bez żadnych wspomagaczy. Nawet wiesiolek mi sie skończyl. Od wczoraj brzuch mnie pobolewa jak na @. Do testowania jeszcze daleko bardzo, ale sie nie nastawiam. W następnym cyklu znowu CLO, moze sie wtedy uda. Kto to wie? Co los bedzie chciał, to da. Staram sie nie nakręcać i myśleć pozytywnie.

Czego i Wam wszystkim zycze i .... &&&&&&&&

Grzanka Twoj jest piekny, taki regularny... jak nie ma spadkow to ekstra, oby tak dalej! moj teraz sie troche poprawil, ale wczesniej byla masakra. oby tez sie tak utrzymala u gory jak Twoja!

KPe007 ja tez bym chetnie ten Twoj test zobaczyla, a jak mowisz ze gruba druga krecha to moze faktycznie 2 miesiac! :-)
malusiolka ale mnie rozwalilas z ta lalka :-p mamaTomeczka a Twoje historie to juz w ogole sa niesamowite :-p

ewka
kurcze myslisz ze wytrzymasz? chyba bede negocjowac z Toba date testowania jak juz blizej bedzie ;-) mowilas ze czujesz sie inaczej (nadmuchana ;-)) wiec moze akurat tym razem sie uda. glowa do gory!

Lemonca gratuluje dobrych wynikow! dobrze ze zaczelas pracowac nad stresem starankowym bo pewnie tu lezy problem.

karotka no niestety tak szybko na USG to nie widac... po badaniu moze poznac ale nie koniecznie. siknij z rana bo przynajmniej bedziesz wiedziala na czym stoisz i ginka moze Cie poprowadzic we wlasciwym kierunku. a jak Cie wysle na bete to bedziesz musiala czekac na wynik i od ginki sie duzo mozesz nie dowiedziec.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry