agamemnon
Fanka BB :)
Nie, mylisz się. To jest właśnie dobry sposób na powstrzymanie ataków agresji. Bardzo dobrze postępujesz. Ruchy dziecka krępuje się podczas takiego uścisku aby nie mogło się poruszać i trzyma się je, dopóki całkowicie sie nie uspokoi. Potem można ten gest zamienić w przytulenie.... i wtedy muszę go złapać i albo trzymam mu rączki albo całego go tak przytulam, że jest skrępowany i nie może się ruszyć. Oczywiście wtedy beczy i się wścieka, ale w miarę skutkuje. Tylko takie krępowanie go to też jest jakaś forma przemocy fizycznej, ale póki co innego sposobu nie mam![]()

Cyntia tak strasznie mi przykro. Cięzko się słucha (czyta) takich historii. Jesteś ofiarą przemocy, a tego ja nigdy nie zrozumiem.
W ogóle wiecie, jak słucham teraz w tv o tym jak rodzice skatowali dziecko, czy zagłodzili to mam tylko jedno pytanie: co ono do cholery im zrobiło? co moze zrobić 3 miesieczne dziecko?? A zastraszony 3latek co moze? Za to że oddycha czy ze sie patrzy?
W takich przypadkach jak najbardziej jestem za karą śmierci. Powinna powrócić i może skończyłoby się to.
Ostatnia edycja:

jeśli komuś robił krzywdę podczas ataków choroby, to tylko sobie
mimo, że mam już 30-tkę, to nadal martwi się o mnie jak o małą córeczkę
przy dziecku człowiek pozbywa się złych emocji...