reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Staraczki 2014 :)

Gochson, Malusiolka- haha! U mnie też jutro Ksiądz. Mnie niestety jutro nie będzie w domu podczas Kolędy, bo mam egzamin kolejny na Uczelni, ech ta sesja. Ja się wczoraj śmiałam i mówiłam do mojego Adasia, że w zeszłym roku Ksiądz poświęcił nam kuchnię, bo mówił, że świeża gospodyni (bo wtedy niecały rok mieszkaliśmy w swoim wybudowanym domu) to musi mieć wsparcie w kuchni i M przytył przez rok dobre 8 kg. A wczoraj mu powiedziałam, żeby przy wizycie Księdza prosto do sypialni prowadził na poświęcenie, bo może w tym roku ja przytyje te 8 kg, ale w brzuchu w ciąży dzięki poświęceniu sypialni :-D

Doska- ginka kazała nam głównie opierać się na zdrowej żywności: dużo warzyw i owoców, różne mięska i przede wszystkim ma to być zróżnicowana dieta. A ponadto oboje mamy zażywać witaminki typu prenatal probaby i wiesiołek.

Aschlee- ja myśle, że to TO, ale jednak lepiej wesprzeć się betą i potem zbadać po dwóch dniach przyrost. Wówczas będziesz spokojniejsza

Dziewczynki, dziękuję Wam, jesteście wszystkie Kochane. Wy wspieracie i trzymacie kciuki za mnie, a ja za Was! W nas jest moc i dzięki temu WSZYSTKIM NAM SIĘ UDA :-D:-D:-D

reklama
Anula, Ty to masz pomysły :-D Niech święci na 16 kg :p Będą bliźniaki :D

Gochson, nie zawsze testy są wiarygodne. Wiem, to po sobie.

Iwo, nic nie skracałam. Może znowu jakiś błąd na forum jest. Czekaj wkleję sama i zobaczymy. Na pewno Twoja córeczka da radę i odpowie na każdą modlitwę jaką będzie chciał ksiądz. Trzymam za nią &&& :)

Iwo, lista jest taka jaka była. Po prostu coraz mniej nas zostało i może wydawać się nieco skrócona.

Wandzia, jesteśmy z Tobą cały czas, tak jak z Aschee :* Dziewczyny, mocne &&&&&&&& :*

Starające się: 17
II kreseczki:
V '14=>7, V '14=>17,VI'14=>13,VII'14=>12,VIII'14=>9

Wrzesień 2014:
shocked.gif.pagespeed.ce.zTDkkC3Wvr.gif

Czekamy na potwierdz.:
Piaska - @ 24.12
pati... - @ 25.12
leemoncia - @ 27.12
Aschlee25 - @29.12
Anka10222 - @ 30.12
Conti - @ 2.01 25
Styczeń
Anna223 - @ 5.01
Olusia7982 - @ 6.01
emalia82 - @ 6.01
Gochson - @ 12.01 4
mumminka - @ 17.01
mligocka - @ 18.01

Kalisia - @ 23.01
Watpliwości - @ 23.01

Agaawa - @28.01
iwo:) - @ 29.01
agniecha83 - @31.01

Poczekalnia
Dorcia,brrr85,anuszka,karotka,doska1,Arcala,Cyntia85,mimmoo,tamaguczi,melponea, ,nadzieja210,mychunia6,aureolcia,agamemnon,wandzia _23,aina110,celta,susel,malena100,Anula1988,Missis s1301,fox,

a właśnie mi się przypomniało, że nowe dziewczyny (nie udzielające się w starym wątku) nie napisały nic o sobie... ani jak mają na imię, ani co robią na co dzień....

Jeju, Dziewczyny już wiem dlaczego ginka kazała mi zamówić ten prenatal probaby przez internet. On kosztuje w aptekach internetowych nawet 136 zł + wysyłka, a tam jest kuracja na 15 dni dla niej i 15 dla niego, a mówiła, że najlepiej brac to 3 miesiące. W zwykłej aptece na rogu, pewnie ze 170 kosztuje opakowanie! Czytałam skład i zwłaszcza w tym dla mężczyzn jest mnóstwo składników, które wpływają na poprawę nasienia. Także fajnie :) No nic Emek tak się przejął, że jego armia żyje trochę krócej, że kazał od razu zamówić 2 opakowania :-D Udało mi się na porównywarce cen znaleźć najtańszą aptekę, gdzie jedno opakowanie kosztuje 85 + 13 wysyłka, więc całkiem ok. Dziewczynki a któryś z Waszych partnerów już badał kiedyś nasienie??

Iwo- to Ty miałaś pozytywny test przed @? I co taka skąpa ta @ była? Może Ty jednak zafasolkowałaś, cio?

Maluś- hihi, może na początek niech Pan Bóg nas jednym obdarzy :-D

Gochson-Bardzo możliwe, że tak właśnie było.
Podobnie było w moim przypadku, testy przed @, i słabiutka druga kreseczka,która z dnia na dzień wcale nie ciemniała, natomiast cały czas był bladzioch na testach, beta robiona w 24 bodajże dniu cyklu i jak na moje oko bardzo niska, choć według norm laboratoryjnych mieściła się w normie. W dniu kiedy potencjalnie miała przyjść @, dostałam plamienia, z początku śluz był zabarwiony na różowo, mimo że włączyłam dupka i nospę, krwawienie się rozkręciło i...
Także testy i beta dodatnie a @ przyszła w terminie:-(

Mligocka- najważniejsze, że fasolkujesz! Myśle, że kolejna, teraz zdrowa ciąża to u Ciebie tylko kwestia czasu. Głowa do góry Kochana! :tak:

Dzięki Anula za ciepłe słowa.:-)

Został mi w chałpie duphaston, i tak sobie pomyślałam że... że może bym go sobie włączyła..
Tylko czy stosowanie go na własna rekę jest rozsądne? Mam wątpliwości.
Ale czy ja dobrze rozumiem jego działanie. hmm, jeśli doszło do zapłodnienia to podtrzyma ewentualna ciążę a jeśli nie -to normalnie wystąpi @?? Tak?

reklama
Tak Mligocka, Mychunia dobrze mówi :-D

Mychunia ja także skorzystam z przepisu. Weszłam na Twój link i już wydrukowałam przepis :) Czy to Twój blog i Ty go prowadzisz?

Do góry