mligocka jak rodziłam mojego synka to brałam duphaston od momentu kiedy się dowiedziałam o ciąży.
Teraz mi lekarka powiedziała, zeby brać od 18dc, ale brałam przez 3 cykle i przestałam, bo nie udało mi się zajść w ciąże, więc nie wiem czy to nie przez duphaston, a po drugie za każdym razem jak go brałam to miałam objawy jak ciążowe -bolesność brzucha i piersi, uczucie gorąca.
Ja za każdym razem zaszłam w ciąże bez duphastonu. U mnie było to tak: poronienie, potem ciąża po clo i od razu włączyli duphaston - urodziłam synka, teraz w lipcu znowu poronienie...tyle, ze nie brałam duphastonu, bo szczerze mówiąc myślałam, że skoro urodziłam synka to coś się odblokowało. Mój błąd bo miałam plamienia w terminie @, więc myślałam, że @, potem po tygodniu zobiłam bete i była pozytywna, no a później było poronienie. Pewnie jakbym od razu zrobiła test i włączyła duphaston to kto wie, może bym utrzymała.
Anula1988 no to monitoring u mojego lekarza to chyba nie wchodzi w grę, bo przyjmuje 2 razy w tygodniu i pewnie ciężko się wbić w dokładny dzień cyklu.