reklama

Staraczki 2014 :)

Wynik tsh 2,23. Pani endokrynolog kazala mi brac euthyrox25 0,5 tabletki rano na czczo a w poniedziałek mam usg tarczycy. Czy wynik naprawde taki zly?:-( czy moze to zagrażać mojej fasolce? :-(
Ewelinka - nie martw się. Ja miałam jakoś 3,6 i też dostałam od gina receptę na Euthyrox 25 i biorę go od terminu @, co nie przyszła. Zmieniłam gina, a ten powiedział, że wynik jest ok. Po informacjach z netu nie chciałam ryzykować i zapisałam się do endokrynologa. Termin miałam za późno, bo już skończyłyby mi się tabletki, więc musiałam iść wpierw prywatnie, więc w marcu zaliczyłam 2 wizyty u 2 endokrynologów. Oboje powiedzieli, że trzeba brać tabletki. Babka, u której byłam prywatnie mówiła, że najlepsze TSH to jest 1 dla kobiet w ciąży i bardzo możliwe, że przez tarczycę wcześniej poroniłam. A poprzedni gin mówił, że jakoś między 1 a 2.

Ewelinka - nie jest jakoś źle u Ciebie. W ciąży TSH rośnie, więc lekarz pewno pomyślał już na zaś. I dobrze :tak: Lepiej zapobiegać. Euthyrox bardzo szybko zbije Ci do dobrego poziomu.

Moja przyszła świadkowa bierze Euthyrox 125 i urodziła zdrową córeczkę. Na forum mam październikowych parę kobietek bierze ten lek.

A i pamiętaj, że na czczo i pół godziny przed posiłkiem. Czasem było mi tak niedobrze, że musiałam zjeść coś szybciej ;-)

reklama
Ewelinko, nie jest zle z tym tsh. Dostalas lek bo zapewne na zas jak to już dziewczyny pisały. W ciąży tsh rośnie i za wysokie dzidzi by zaszkodziło a jak będziesz prayjmowała lek to dzidzi zdrowsze. Za wysokie tsh może przyczynić się do wad rozwojowych.

Ostatnia edycja:
Dziękuję dziewczyny ;* a tego euthyrox25 kazala mi brac tylko pół tabletki dziennie. .. malutko ale mam nadzieje ze to wystarczy. No i ten duphaston 3 razy dziennie. Brala któraś? Bo ja czytałam ze przy braniu go nie ma sensu robic badania progesteronu bo badania go nie wykaza. Prawda to?

ewelinka duphaston u mnie nie ma skutkow ubocznych wiec calkiem go lubie ;-) a badania progesteronu nie zaburza bo to sztuczny progesteron. luteina za to zaburza.

Gochson tak wlasnie pamietalam o Twoim wykresie, ale u mnie az takie wysokie nie byly, wiec to musialo byc z przegrzania. dzisiaj bylo chlodniej w nocy i juz tempka jest normalna wiec jest ok :blink:

Witam sie w sobote.Dla mnie dzis ciezki dzien :baffled:
Zyze wszystkim udanego weekendu

Malus :*

Ewelinka ja jak mieszkalam w Polsce przy pierwszej ciazy bralam dupka i wszystko bylo ok.To sztuczny progesteron i ona ma za zadanie wyrownac jego niedobor w organizmie.

Lek Duphaston zawiera otrzymywany syntetycznie Progestagen, którego wielokierunkowe działanie podobne jest do naturalnego progesteronu. Zaletą tego leku jest o 10 – 30 razy silniejsze działanie, niż podawanego doustnie progesteronu. Ponadto Duphaston nie wywołuje efektów androgenizacji (trądzik, łysienie) ani wirylizacji (owłosienie typu męskiego u kobiet, łysienie). Nie hamuje też owulacji i nie zwiększa podstawowej temperatury ciała.
Wskazaniem do zastosowania leku Duphaston są wszelkie stany charakteryzujące się niedostatecznym wytwarzaniem progesteronu, w tym między innymi niepłodność związana z niedomogą lutealną, poronienie zagrażające lub nawykowe, zaburzenia miesiączkowania, endometrioza, wtórny brak miesiączki, nieregularne cykle, czynnościowe krwawienia maciczne, potwierdzony niedobór endogennego progesteronu oraz bolesne miesiączkowanie. Lek stosowany jest również w skojarzeniu z estrogenami w hormonalnej terapii zastępczej. Szczególnie dobre efekty uzyskuje się po operacyjnym usunięciu jajników oraz w trakcie zaburzeń ustroju związanych z menopauzą.

Trzymajcie sie Babeczki

Ostatnia edycja:
Hej kochane
Sorki ze nie pisze ale czasu brak. A do tego przez najblizsze dwa tygodnie jestesmy same. Firma a potem cora wiec nawet nie mam kiedy;(
W poniedzialek ide do pani dr po wyniki z quantec , ciekawe co wyjdzie dam znac. No i zapisalismy sie na wyjazd sluzbowy z mezem wiec tydzien w Turcji bedziemy w maju;) nie chcialam sie zapisuwac bo balam sie ze jak bede w ciazy to co? Poki co ciazy brak i trudno najwyzej polece i juz . Co ma byc to bedzie. Milego weekendu moj zawalony caly;( wiec nawet nie odpoczne.

reklama
No teraz to mogę powiedzieć dzień dobry.
Mój wyszedł do pracy i zasnęłam oglądając film. Obudziłam się 10 min temu.
Dziś temperaturka troszkę skoczyła do góry:dry:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry