reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2014 :)

Malusiolka : Tak jak pisałm pare dni temu ja czekam na swoją kolej tzn na wizyte . Obecnie kończe brać Marvelon . Nie mogę się doczekać już tej wizyty haha chciałabym już zacząść stymulacje i być z wami na bieżąco . A tak to się ukrywam i mało pisze :-D bo nie mam z czego zdawać relacji jak narazie . P.S. a co do wieku to być może że jestem tu najmłodsza bo mam zaledwie 22 lata ( w marcu 23 ) . :happy2:

Ostatnia edycja:
reklama
Aschlee głowa do góry Kochana, nie trac nadziei!!! :-*

Malusiolka ja własnie biegam ze ścierą i co chwilę zerkam na BB:-D
Kurczę nie zazdroszczę sytuacji z teściami. Faktycznie z tego co piszesz wynika, że za wszelką cenę chcą Ci zrobic przykrośc...Z tego co wywnioskowałam to mieszkacie razem z teściami tak? a jak teściowie odnoszą się do Twoich dzieciaczków? są dobrymi dziadkami?
Moi rodzice gwiadzkę z Nieba by dali Alexowi, a tesciowie to tacy raczej zimni i obojętni wobec Niego. Wogóle moja tesciowa to jest osobna bajka i nie chce mi się nawet na ten temat pisac.

lalka faktycznie młodziutka jesteś:-) trzymam kciuki, żeby tym razem się udało:-)

Witajcie dziewczynki :-) Zaraz nadrobię zaległości :p Jak samopoczucie dziewczyny ? Ja się dopiero wygramoliłam z łóżka i pije kawę a R pojechał na szkolenie.. Wczoraj przed snem z tego stresu z kuli tego pogrzebu kupiłam sobie tabletki uspakajające i ułatwiające zasypianie bo mam z tym takie problemy że hej.. Aż sama nie dowierzam że można mieć przez większość nocy oczy jak 5 zł.. Macie jakąś propozycję co dzisiaj na obiadek???
Całuję Was mocno :*

Poczekałam na wizytę. Jak na ten tydzień to wynik mam jednak bardzo ładny. Dostałam Euthyrox na tarczycę. Wynik TSH mam niby w normie, ale przy górnej granicy i lekarz powiedział mi już wcześniej, że w ciąży preferowany jest niższy. Więc dostałam ten Euthyrox. Acard mam brać dalej. Zrobił USG przez brzuch, bo powiedział, że nie ma co teraz robić przezpochwowe, bo i tak jeszcze nie będzie widać pęcherzyka, a na takim etapie, jeśli nic się nie dzieje, to nie ma co szaleć z USG transwaginalnym. Mam przyjść za 5 tygodni (ale w rezultacie położna zapisała mnie za 6 tygodni!), ale chyba nie wytrzymam tyle i polecę gdzieś prywatnie za 2-4 tygodnie.

Maluś - możesz mnie wpisać na październik :) Patrząc po terminie @, to byłyby ostatnie dni września, ale patrząc po owu, to już październik raczej :-)

karolina ja jak sie stresuję czymś to też nie mogę zasnąc...nie raz obudzę się w środku nocy z jakąs myślą i nie moge zasnąc przez 2-3 godziny:baffled: u Mnie dzisiaj zupa brokułowa na obiad:tak:

Cyntia ja też bym nie wytrzymała 6 tyogdni czekania, bo za jakieś 2 tygodnie będzie ładnie sedurszko już słychac:-) a dlaczego beirzesz acard jeśli mozna spytac?

Cyntia ja myślę, że to dobry wynik. Może mu chodziło o to, że jeszcze wczesna ciąża. Ciekawa jestem, czy już u mnie jutro coś będzie widać. Powiem szczerze, że czuję się ciążowo - nacisk na pęcherz, rano zaczynam czuć mdłości ( w sumie pewnie poniekąd od dupka), biust wrażliwy.
Też biorę euthyrox i acard, do tego kwas foliowy i mam na uspokojenie brać na noc Hydroxzinum.

Malusiolka ehh te Wasze relacje z tesciami - współczuję. Nie wiem co Ci doradzić - chyba musicie się trochę unikać, bo emocje jednak biorą górę. Wiesz najgorsze jak teściowie chcą mieszać w relacja między Wami - to się nigdy nie kończy dobrze. Kiedy planujecie się wyprowadzić ? Taka niezdrowa sytuacja potrafi człowieka dobijać, jeszcze tym bardziej, że jesteś non stop w domu.

Nachtigall - miałam 2 wczesne poronienia (ostatnie pod koniec X 2013 r.) i stąd ten Acard, Zrobiłam sobie badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego, ale mimo dobrego wyniku lekarz i tak powiedział, że dostanę ten Acard na ukrwienie macicy, by jej pomóc przy tworzeniu łożyska i przepływie krwi do zarodka. Ale mi dziś zimno, brrrr.

Gochson - jak lekarz ma dobry sprzęt to powinien u Ciebie zobaczyć maleńki pęcherzyk. U mnie mówił, że nie ma szans, by coś dzisiaj już zobaczyć.

reklama
Gochson.- Też jestem zdania że zobaczyłby pęcherzyk Dziwny ten twój lekarz. Idź zrób za 2 tygodnie lepiej prywatnie jeszcze. Dla upewnienia.

Do góry