• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Staraczki 2014 :)

reklama
Gabis - ja od 8 tyg jak ginka zaleciła a wcześniej to tylko folik i doraźnie no spe bo mnie brzuch bolał. Ja bym się zwoniła z pracy :) ps. Wychodzimy osoba od rezonansu będzie pod koniec tygodnia dopiero. W następny poniedziałek mamy dzwonić po wynik.

Nie dziękuję żeby nie zapeszac:P po porodzie miesiączki mi się trochę rozregulowaly, przed miałam co 30 dni jak w zegarku, teraz to różnie nawet do 35 dni. @ mam skąpe 2-3 dni, ale brzucho boli. Czytałam gdzieś na forum, że jak @ sa krotkie i "nie leje sie" to znaczy, że niby coś z endometrium jest nie tak i może być problem z zajściem w ciążę, slyszalyscie coś o tym?To prawda?Jako nastolatka miałam dość obfite @, a od paru lat to takie 2-3dniowki:) mam nadzieje, ze ten cykl będzie Nasz, w ok 95% jajniki odzywają się i po śluzie wiem kiedy najlepiej działac:) możecie mi powiedzieć coś więcej o inofolicu? Pierwszy raz słyszę nazwę, czy to kwas foliowy? Dziewczyny dajcie znać jak wyniki.

Anulka ja z tamtej pracy zrezygnowalam nic nie mowilam bo po prostu nie za bardzo jest sie czym chwalic...ja jestem taka ze uwazam ze w takiej pracy trzeba miec szacunek do tych ludzi a jak ktos go nie ma to nie potrafie patrzec na to i udawac ze jest ok.Jak cos widze co mi sie nie podoba to mowie o tym glosno i to chyba jest moja wada bo potem konczy sie awanturami.Nie chce dokladnie sie rozpisywac ale dostalam jasno do zrozumienia ze na chwile obecna jestem opiekunem powinnam robic swoje i nie przejmowac sie za bardzo co czuja Ci ludzie.Nie podchodzic do tego tak emocjonalnie...Wiec kulturalnie podziekowalam za wspolprace.Powiedzialam ze wg mnie w branzy medycznej empatia powinna byc na jednym z pierwszych miejsc zabral swoje rzeczy i juz:zawstydzona/y: z praca gdzie indziej nie mialabym problemu ale Maz stwierdzil zebym sie skupila na Corce,staraniach i szkole bo to i tak duzo obowiazkow wiec nigdzie nie wysylalam dokumentow.

Pewnie dlatego miedzy innymi ostatnio czasem mam taki wisielczy humor.Czasem sobie mysle ze chyba na prawde przesadzam z ta empatia skoro mi tak mowia ale nie potrafie byc inna...ciesze sie z kazdego usmiechu tych ludzi i milego slowa...po prostu wyobrazam sobie ze ja kiedys moglabym byc w takiej samej sytuacji i zachowuje sie tak jak sama chcialabym byc traktowana...z szacunkiem...

suselku jezeli potrzebujesz odpoczynku to zrob przerwe ale tak jak dziewczyny mowia z tymi tabletkami to bym odpuscila bo potem moga byc problemy gdybyscie jednak chcieli sie starac.Glowa do gory zbieraj sily i walcz dalej...my tu na Ciebie czekamy:tak:

Motylku czekamy na wiesci z wizyty:tak:

Dominika a badalas sobie prolaktyne i tarczyce?Mowilas o tym swojemu gin?Jezeli Cie to niepokoi powinnas powiedziec mu o tym co Cie niepokoi i on zrobi badania.
Teoretycznie normalny przedział od jednej do drugiej miesiaczi wynosi 21 dni - 35 dni a czas trwania wynosi od 3 do 7 dni.
Zbyt skape krwawienia miesiaczkowe mogą wynikać z takich schorzeń, jak niedomoga ciałka żółtego, zespół policystycznych jajników, niewydolność czynnościowa podwzgórza lub niewydolność jajników.Aczkolwiek nie znaczy to ze u Ciebie musi byc akurat cos...bo wtedy plamienia sa bardzo skape takie ze w zasadzie zamiast podpaski wystarczy wkladka.

Niby skape miesiaczki moga ale nie musza swiadczyc o cienkiej sluzowce.Jak martwi Cie endometrium to mozesz isc na USG w okresie okoloowulacyjnym, lub po owulacji i wtedy wszystko zobaczysz ;-)

Mysle ze u Ciebie bedzie wszystko w porzadku ale dla swojego spokoju mozesz umowic sie na wizyte i wszystko sprawdzic.

Ostatnia edycja:
Bylam na becie. Jak będą wyniki to dam znać. Normalnie nie pamiętam kiedy ostatnio się tak denerwowałam...
A jaki teraz powinien byc wynik zeby bylo dobrze? Pierwszy byl 22.44.

Aschlee niestety w dzisiejszym świecie najlepiej nie miec uczuc i isc do celu po trupach. Ja tez tego nie moge pojąć. Ale myślę ze dobrze zrobilas. Bo musialabys nie byc sobą zeby tam funkcjonowac. A jesli masz taką możliwość ze nie musisz pracować to korzystaj i tak jak ci mezus doradził skup sie na ważniejszych rzeczach.

Ostatnia edycja:
Aschlee25 rozumiem Cię i to doskonale, bo też mam podobną pracę. Przychodzę do domu wyczerpana psychicznie, mam już dość. Dlatego strasznie chciałabym zaciążyć :-) przynajmniej mogłabym to wszystko odłożyć na kilkanaście miesięcy, a to by mi bardzo pomogło.

gabis będzie dobrze, co Ja mówię będzie SUPER!!!!!!!!!!!!! :tak:

majdaczek no wlasnie to takie troche wyczeroanie psychiczne bo masz dwa wyjscia albo zrezygnowac albo dostosowywac sie do czegos co nie jest zgodne z tym co Ty myslisz i czujesz.A jak sie wyrozniasz albo ktos za to jaki jestes szanuje Ciebie bardziej niz innych to znowu wspolpracownicy traktuja Cie jak wroga:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: no nic na pewno nie wszedzie tak jest.Po prostu nie najlepiej trafilam.

reklama
Ashlee, badania na tarczyce robilam te podstawowe, po prostu tak dla siebie 7-8mcy temu.Czytalam, że Panie robią więcej badan, estradiol tf itd zastanawiam się czy nie zrobić samej na własną rękę i iść z wynikami do gina. Chociaż liczę, ze obejdzie się bez żadnych badań i w ogóle ale gdyby coś to wiedziałabym na czym sstoję i co ewentualnie utrudnialoby zajscie.Czekam aż @ pójdzie i rozpoczynamy starania:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry