reklama

Staraczki 2014 :)

Blair napewno? Czy tylko brzuszek boli?
Mam pytanko czy jesli zaczelam brac zelazo i tam jest 400mg kwasu foliowego i biore zwykly kwas foliowy i tam jest juz 400, to wystaczy jak biore to zelazo ta?

reklama
Asiu, - &&&&& będzie ok, leż kołami do góry :-D, wszystko olewaj i rozkazami rzucaj:-)
Blair, Aschle, - &&&& za testy
julia, - są starające, są tylko że tak takie bardzo na luzie.

Ostatnio praca, dom, praca. Pieczenie.

Ciastka ryżowe z bezą z bakaliami

300 gr mąki ryżowej
50 gr m ziemniaczanej
200 gr cukru
200 gr masła
3 łyżki lnu mielonego
1 łyżeczka pr do piecz
dowolny aromat lib cukier wanilinowy
1 jajo i 4 żółtka
zagnieść ciasto z podanych składników, podczas wyrabiania można podsypywać mąką. zamrozić na 1 godz. rozwałkować na 1 cm, wykrawać okrągłe ciasteczka, w środku wygnieść palcami cieniej ciasto, ok 1/2 cm a brzegi zostawić grube. w to wgłębienie będziemy nakładać bezę.
Bezę ubić z 4 białek, szklani lub półtora cukru, 3 łyżek m ziemniaczanej i pół łyżeczki pr do piecz. dodajemy bakalie, ja dałam równo po 1/4 szkl siekanego słonecznika, dyni orzechów, migdałów, dodajemy pół tabliczki zsiekanej czekolady gorzkiej 70 lub 80%, mieszamy to łyżką. Wykładamy beze w wgłębienia ciastek (surowe nie podpiekamy ich wcześniej) ja robiłam to łyżką a małą łyżeczką ściągałam. Pieczemy 20, 25 min w termoobiegu na 160 stopni.
Ciastka wyglądają tak:
WIN_20140621_152027.jpg
Postarałam się przysłonić poblask z okna a zdjęcie z aparatu z laptopa. Można sobie spróbować na zwykłej mące ale na pewno już nie będzie ciasto miało takiej samej konsystencji.

Załączniki

• WIN_20140621_152027.jpg
    WIN_20140621_152027.jpg
    16,7 KB · Wyświetleń: 53
Aschle, - one nie są bardzo słodkie.
Robiłam je też na wersję, ciasto mrozimy ok 2 godz. ucieramy na tarce, na to jabłka z bółką tartą, ucieramy ciasto, na to smarujemy bezę i odrobinę cista utartego.

Julia niestety, krwawienie jest, na razie bladorozowe ale jutro pewnie sie rozkręci jak zwykle. Trudno...

Miłego wieczorku, my zaczynamy grillowanie z Rodzicami :)

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Hej dziewczyny. Ja sie witam tylko szybciutko bo weekend spędzamy u tesciowej.
Powiedzielismy jej o ciąży. Strasznie sie ucieszyla i poprostu mam tu All Inclusive ;-)

Asiu uff ze wszystko ok. Ale lez plackiem ile wlezie. Widocznie twoja fasolka potrzebuje odpoczynku. Trzymam kciuki!

Aschlee a co u ciebie? Powtarzalas jeszcze test?

Blair co to czarnowidztwo. Zadna @ sie nie rozkręci-tak masz myslec!

Pozdrowienia.

Witam dziewczyny
Jestem tu chyba po raz pierwszy.........ten wątek również i mnie dotyczy :happy:
Nie nadrobię wszystkich wcześniejszych postów.....bo troszku tego duzo, ale chciałam tylko powiedzieć że Właśnie rozpoczęłam starania o Fasolkę....I mam ogromną nadzieję że się uda :happy:.

Za wszystkie inne staraczki oraz brzuchatki trzymam mocno kciuki &&&&&&& ;-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry