reklama

Staraczki 2014 :)

reklama
A ten nabial to jestes pewna ze to takie zdrowe?! Bo ja mam troche inne zdanie a bialko krowie jednak jest ciezkie. Ja wlasnie ograniczam dosc mocno. Jutro wszystkiego sie dowiesz a tymczasem nie zamartwiaj sie na zapas!!!

No widzisz kazdy lekarz inaczej. Ja poczytalam troche i doszlam do wniosku ze vit D3 i wapno jest zdrowsze niz nabial przetworzony tak ze nie ma wartosci. Dopytaj dokladniej.

Mychunia- jej, nie strasz. Ja jutro też mam wizytę i jutro odbieram wyniki glukozy z obciążeniem i też się boje. A Ty robiłaś próby wątrobowe? Są wyższe niż norma? Bo nie wiem czy dobrze kojarze, ale to wtedy może być ta cholestaza ciążowa tak? Swędzi Cię skóra?

mychunia przy cukrzycy to zdrowe jedzenie dieta ci troche pouklada :) bo czasami polaczenie nieprawidlowe posilkow powoduje duzy wzrost glukozy :) dieta nie jest taka straszna i od razu pomaga na watrobe :)
a jakie masz wartosci tej glukozy bo moze wcale nie jest tak zle :)

Mychunia- a Ty miałaś 75 gram glukozy? Bo jeśli tak to norma na czczo jest do 100, po 1h norma do 180, a po 2h norma jest do 140, więc tylko ten ostatni parametr masz ciut za wysoki. Na pewno nie będziesz musiala brac insuliny, ani nic z tych rzeczy, tylko ginka zapewne da Ci wytyczne do diety. Właśnie moja kolezanka z ciąży miała podobny wynik. Nie musiala brac zadnyhc leków, tylko musiala stosować diete: żadnych soków, słodyczy, makaronu i nie pamiętam co jeszcze. Także spokojnie.

reklama
mychula masz tylko odrobine przekroczone normy takze wszystko zalezy jak gin do tego podejdzie bo sa taccy ktorzy od razu kieruja do diabetologa a inni troche ignoruja takie niewielkie przekroczenia
osobiscie namawiam na to zebys nie dala tego zignorowac
dieta jest swietna nie pracujac spokojnie mozna sie szybko dostosowac nie chodzi sie glodnym
zawsze zalowalam ze po porodach zarzucalam ta diete bo jednak dpbrze na niej wycchodzilam :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry