reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Staraczki 2014 :)

reklama
Olusia- tak, zawsze byłam i wciąż jestem kujonem, taka ambicja jednak pozostaje już na zawsze :-D

Mychunia- mmm budyniowiec :-D

Mligocka- PRL faktycznie trochę wysoka. A dlacego teraz ją badasz? Ja w wielu publikacjach czytałam, ze najbardziej miarodajny wynik jest w czasie: po miesiączce, ale jeszcze przed owulacja i najlepiej dzień wcześniej nie wspolzyc, bo to tez zaburza mocno wynik. I godzinowo najlepiej po 7. ją robić. Może w tej fazie masz taka prolaktynę a jak zrobisz wg powyższych wskazań co Ci napisałam, to już będzie dobra. Mi właśnie miesiąc temu wyszła 17. I gin z kliniki od niepłodności mówiła,ze to dobry wynik.

Któraś pytała o progesteron- z tym 21 dc to tylko umowna data, ponieważ jest przypisana dla 7 dnia, po owu która jest w standardowym, książkowym 28 cyklu, gdzie owu jest mniej więcej 14 dc. Jeśli cykle są dłuższe lub krótsze, to poziom progesteronu ważne aby badać 6-8 po przypuszczalnej owu.

Już się dopytałam, zeszłam po pracy na ginekologie i akurat był ordynator. :-)
Dzisiaj 21 dc , więc stwierdził, że w nieodpowiednim czasie robiłam i żeby nie brać tego wyniku zbytnio do siebie.
Zaprosił mnie do gabinetu pogadaliśmy, jestem zadowolona, wszystko mi wyjaśnił co i jak, miło się rozmawiało, takiego lekarza potrzebuje !!:-):-) I chyba zmienię swojego gina !!

dzięki dziewczynki za odpowiedzi.
Padam po 12 godzinach, 10 przyjęć i 6 wypisów, mam dość. ufff jak dobrze ze ten dzien sie skonczył.
Miłego wieczoru !:-)

Anula1988 ja kiedys z ciekawosci zrobilam badanie prolaktyny po owulacji kiedy mnie bardzo bolaly piersi i wynik mialam 63:szok: az bylam w szoku... ale jak zrobilam w 3dc jak i inne badania to wynik mialam 11 wiec bylo ok...

A skad masz ta ambicje? :-) ja w sumie nie mam az takiej ale mialam dobre stopnie chociaz nie uczylam sie az tak bardzo duzo... nawet na studiach nie uczylam sie baaardzo duzo bo wiele rzeczy z wykladow pamietalam... wiadomo ze byly przedmioty gdzie musialam przysiasc i duzo sie uczyc ale byly i takie ze przeczytalam raz i juz wiedzialam... odnosnie cwiczen z pielegniarstwa to umialam wszystko wiec to byla formalnosc zeby zaliczyc..

mligocka ooo 10 przyjec ;-) ile mialas najwiecej? bo ja 17 na rannej zmianie... a wypisow tez bylo z 18... a ty robisz wypisy czy lekarz?

mligocka a na nocnej zmianie mialam najwiecej 5 .. no tylko ze ja mam troche inny oddzial... ja nie raz tez nie wiem jak sie nazywam po calym dniu pracy i jeszcze jak jest tyle przyjec.... masakra jakas!! jeszcze jak cie wkurzaja pacjenci i lekarze to juz w ogole... :-D ale czasem bylo tak ze nie mialysmy w ogole albo bylo ok 3... pozniej raport napisac itd... u mnie sa kropeczki kolorowe kto jest kim...

Także będzie mnie mało bo mam zakaz od ginki na internet!!!!! Trzymajcie się cieplutko!

Też wypróbowuję tę taktykę - staram się nie wisieć na forum (chociaż podczytuję regularnie :zawstydzona/y: )
Nerw mi się nasila. Dziś 28 dc. Owulacja była 28-30.12. więc termin @ chyba jakoś koło 12.1 ???
Od 2 dni koszmarne mdłości i jak jestem głodna i jak zjem za dużo (co okazuje się po kwadransie od jedzenia), czyli prawie non stop. Cycki takie sobie. Trochę bolą, ale w poprzednim cyklu było znacznie gorzej. Głowa? :eek: bo przecież chyba nie miewa się mdłości tak wcześnie. (zawsze zaczynały mi się koło 7 tc.) Ło matko :szok:
W domu na szczęście nie mam żadnych testów. Zasikałabym na pewno każdą ilość. :zawstydzona/y: :sorry:

​czekam............

reklama
Do góry