reklama

Staraczki 2014 :)

Wątpliwości pięknie to ujęłaś ..
Państwu zależy na dzieciach żeby się rodziły ale w żaden sposób nie chce pomagać parom które nie stać na tak kosztowne leczenie .
Nawet przy dwóch poronieniach badania musisz sobie wykonać na własną rękę bo dla lekarza "to przecież jeszcze nie tragedia"
Paranoja..

Olusia możemy wspólnie dobrać pierwszy pasujący nam termin tylko muszę R wyrzucić wtedy z domu he he bo będzie nam tylko przeszkadzał a sio chłopa w domu nie chcemy :D

Ostatnia edycja:
reklama
Wątpliwości zgadzam sie... ja będąc u lekarza na kontroli po poronieniu gdy dostalam liste badan do ztobienia to uslyszalam : musi je pani zrobić na wlasny koszt. Dla ciezarnych sa one bezpłatne ale juz nie jest pani w ciazy

No masakra. Koszt badan to ponad 200 zl... duzo nie duzo ale sa pary ktore na to nie stac...

Aschlee, ale masz smaki :D Ja jadłam i lubię tak jeść zupkę chińską i do tego rzucam ser, ale żeby parówka, albo jajko ugotowane? :-D

Blair, a próbowałaś owoce morza? Czy wygląd Ciebie zniechęcił? Udanej imprezki Kochana :*

Ewelinka, ja nie robiłam nigdy lasagni, przeważnie kupną jedliśmy. Ale chyba kiedyś jakoś zrobię. Długo się robi?

Karolinka, też kocham dla moich gotować :D:* Gratulację dla siostry Twojego R :)

Ewelinka, wypiłabym szejka waniliowego z Macdonalda <mniam> Popcorn mam w domu, ale może jutro z M sobie zrobimy do filmu, ale kto wie :P Dziewczyno, Ty masz takie smaki jakbyś była w ciąży :-D

mychunia, fajnie wygląda, ale nie wiem czy skusiłabym się spróbować :P Niby lubię rybę.

Watpliwosc, masz rację :*

Oluś, ja jadłam maślany, ale wole słony. Maślany dla mnie śmierdzi. A poza tym najlepszy popcorn jest jak się samemu robi. Kiedyś z siostrą do filmów często robiłyśmy same i był o niebo lepszy od tego w opakowaniu co 4 minuty się w mikrofali robi. Ale teraz czasu nie ma i idę na łatwiznę z tymi 4 minutami :P

Aschlee, zapraszam na gołąbki :D Mam cały gar. Przez 2/3 dni będziemy jeść :-D

Malus zalezy jak kto robi lasagne ;) ja np sama robie sos bolonski, beszamel i miesko podsmazam do tego tarkuje ser i przekladam warstwami w naczyniu ;) najdluzej robie sos bolonski a reszta juz szybciutko. Potem 40 minut do piekarna igotowee

Maluś a dziękuję bardzo :-)
Cieszę się bardzo z tej radosnej nowiny ale po części zazdroszczę jej ( wiem że to paskudnie brzmi ) ale ja bym teraz kończyła 32 tydzień ciąży.. Ehh co za pech... :-(

Ewelinka no dokładnie , ja to samo usłyszałam po drugim poronieniu to sobie pomyśl jak Ci lekarze nas traktują ?
Kobiety które przeżyły niesamowitą tragedię są gorsze ??? Gdzie te wsparcie, pomoc..
No ale niestety taka Polska .. I takie podejście do ludzi się ma..

Ja też wolę popcorn zrobić sama wtedy inaczej smakuje ,dziewczyny spróbujcie zamiast soli użyć wegety gwarantuje Wam niesamowity smak :D
A lasagni KOCHAM jak wszystkie włoskie dania ha ha jak byłam we Włoszech to tylko pizza, lasagne, spagetti...
Och codziennie mogłabym to jeść i raczej by mi się to nie znudziło chyba że bym wcześniej pękła

Ostatnia edycja:
karolina859 ja stwierdzilam ze po moim pierwszym poronieniu zrobie badania na wlasna reke bo lekarz tez powiedzial po co po pierwszym razie... i tak zrobilam.. stwierdzilam ze nie bede czekac na kolejne poronienie zeby porobic badania... jakas masakra !! teraz czekam na wyniki... bo skoro bede podchodzic do zabiegu i mam jeszcze czas to porobie badania.. bede przynajmniej wiedziala co i jak..:-)

Oluś ja zle zrobiłam że od razu sobie badań nie porobiłam . Może dziś wiedziałabym dlaczego tak się stało.
W szpitalu zrobili mi tylko te podstawowe i miałam podwyższony czynnik GRA% wskazujący na stres..
A może i on był przyczyną bo przechodziłam bardzo stresujący czas ..
W takim razie trzymam kciuki za Twoje wyniki żeby były pozytywne a kiedy podchodzisz do zabiegu ?

karolina859 jeszcze ten miesiac sobie daruje i staram sie... potem z poczatkiem kwietnia stymulacja i w polowie gdzies punkcja potem wiadomo transfer i tescik albo beta to bedzie z poczatkiem maja mam nadzieje ze dostane piekny prezent na 2 maja bo mam rocznice slubu....:tak: teraz po tym poronieniu nie robilas badan w ogole? a szkoda bo moze cos by wykazaly hmmmm

reklama
Olusia to super wiadomości :D Będziesz miała piękny prezent !!!
Będę Ci mocno kibicować tak jak i Mychuni :D

No nie zrobiłam właśnie, w stanie nie byłam psychicznie dobrym choć zamierzałam zrobić na własną rękę , i nawet szukałam informacji w internecie na temat badań po poronieniu , na kartce je zapisałam sobie ale zawsze coś było ważniejszego.. Potem zapomniałam o tym.. Stwierdziłam że już nigdy w ciążę nie zajdę jak mój R mi oznajmił w styczniu że musimy sobie zrobić rok przerwy.. No a teraz żałuję .

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry