reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2014 :)

Ja pracuje u siebie :) Dzisiaj krótko, ale potem jeszcze idę do pracy, tak po objedzie. Ciasto miałam kokosowe zrobić, ze świeżym kokosem a nie wiórkami, ale nie wiem czy mi się chce, ale już mam kokosa obranego to chyba zrobię. Można się zapytać ile czasu już się staracie i w jakim wieku jesteście... w jakim wieku stwierdziłyście, że to czas na dzieci?
Można, można. Ja mam 29 lat - rocznikowo, bo lata kończę w sierpniu. Mój mąż ma 31 lat. Jesteśmy trzy lata po ślubie. A kiedy stwierdziliśmy, że to ten czas? Kiedy kupowaliśmy mieszkanie, jakoś tak automatycznie założyliśmy oboje, że musi być jeden pokój więcej dla dziecka. I teraz mamy jeden dodatkowy pokój, który jest przechowywalnią. :D Mieszkanie kupowaliśmy rok temu i wtedy zaczęliśmy też się starać, ale potem ja byłam chora na jajniki, lekarz odradził starania, bo przyjmowałam leki. Więc tak niecały rok by liczyć intensywnej pracy.

Pracy na swoim zazdroszczę. Właśnie planuję z koleżanką otworzenie własnej działalności. Zobaczymy, jak wyjdzie, ale po kilku latach pracy u kogoś mam serdecznie dość. A w jakiej branży działasz?

reklama
Ania_Beata - W handlu, sprzedaje to co akurat idzie, w zależności od tego co jest na czasie. Aktualnie meble po renowacji i wózki dziecięce, ale nie chcę się tu reklamować :) A czy dobrze na swoim... różnie. U kogoś pracując masz stałą pewną pensje, a tak to... poza tym podatki, zusy, te wszystkie pierdoły... Polska nie jest bogatym państwem, a ma to naprawdę kosztowne, moim zdaniem aż za dużo kosztowne. Płacisz tysiąc za to że istniejesz jako działalność, co miesiąc, a do tego dochodzą inne opłaty. Poza tym na rynku handlowym też jest coraz gorzej, nie ma się co oszukiwać. U nas w mieście to są wszędzie tabliczki "lokal do wynajęcia", wszystko prawie bankrutuje, tylko same banki, lombardy, kantory, sieci telefoniczne i chwilówki jak się idzie głównymi ulicami.

Witaj młoda mamo. :)
Staramy się od grudnia 2013r.
Pierwszy cykl starań - udany , niestety poroniona ciąża na bardzo wczesnym jej etapie (5t)

Obecnie 3 cykl po poronieniu, który zapewne skończy się odwiedzinami nieproszonej ciotki!:wściekła/y:

Blair -ja w obecnym cyklu również włączyłam wiesiołka, nie zauważyłam jakiś szczególnych zmian, no ale zapewne na efekty swoje trzeba odczekać. :tak: W jakim celu bierze się ten acard?

U mnie tempka również na niższym pułapie, więc i ja chyba wproszę się do grudniówek:-D
Zadzwoniłam i zarejestrowałam się do gina, mam parę pytań/wątpliwości, więc zamiast domniemać i się zastanawiać po prostu pójdę i zapytam.

Ania_Beata - W handlu, sprzedaje to co akurat idzie, w zależności od tego co jest na czasie. Aktualnie meble po renowacji i wózki dziecięce, ale nie chcę się tu reklamować :) A czy dobrze na swoim... różnie. U kogoś pracując masz stałą pewną pensje, a tak to... poza tym podatki, zusy, te wszystkie pierdoły... Polska nie jest bogatym państwem, a ma to naprawdę kosztowne, moim zdaniem aż za dużo kosztowne. Płacisz tysiąc za to że istniejesz jako działalność, co miesiąc, a do tego dochodzą inne opłaty. Poza tym na rynku handlowym też jest coraz gorzej, nie ma się co oszukiwać. U nas w mieście to są wszędzie tabliczki "lokal do wynajęcia", wszystko prawie bankrutuje, tylko same banki, lombardy, kantory, sieci telefoniczne i chwilówki jak się idzie głównymi ulicami.

No właśnie ten 1000 zł to ZUS mniejszy, który potem idzie w górę jeszcze, prawda? I jeszcze podatek dochodowy - tego to ja już nie rozumiem za co masz płacić państwu? Że uczciwie zarabiasz, że masz dochód? Że pracujesz? Że sama stwarzasz sobie warunki pracy, to jeszcze masz za to płacić??? Bez sensu, no ale w każdym kraju tak jest i chyba tego nie da rady zmienić, a szkoda. :) Ja chciałabym pracować na swoim w branży reklamowej, raczej z firmami pracować niż z indywidualnym klientem. Dużo zmian przede mną w tym roku mam nadzieję. Mamo Młoda, a ty ile masz lat?

Kochane ja mam umowę na czas nieokreślony :) chodzi mi tylko o to że powiem po usg. Tu wszystkie plotki lecą błyskawicznie i w razie niepowodzenia nie chciałabym by szeptali za plecami.

Ja rocznikowo mam już 34, za każdym razem starałam się ok 5 m-cy.

Ale w Anglii jest taniej, niż w Polsce, a o ile większe zarobki i możliwości... u nas trochę to wszystko jest nieuczciwe. - Tyle o własnym stawianiu sobie warunków pracy w Polsce.

Ja jestem bardzo, bardzo młoda. Mam 21 lat, dla tych co się od razu zrażą suwaczkiem, dodam, że Gabriel to synek mojego męża, mój pasierb (boże jak to okropnie brzmi), ja wolę mówić że to taki mój syneczek przyszywany ;)

Kochane ja mam umowę na czas nieokreślony :) chodzi mi tylko o to że powiem po usg. Tu wszystkie plotki lecą błyskawicznie i w razie niepowodzenia nie chciałabym by szeptali za plecami.

Ja rocznikowo mam już 34, za każdym razem starałam się ok 5 m-cy.

No to ploteczki w pracy to najgorsza rzecz. :)

Mierzę w pochwie codziennie o 6 rano przed wstaniem z łóżka:
13.02- okres
14.02 - okres
15.02-okres
16.02-okres
17.02 - 36.8
18.02- 36.8
19.02- 36.8
20.02 - 36.7
21.02- 36,7
22.02- 36,8
23.02-36.7
24.02-36,8
25,02-36,8
26.02-36,7
27.02-36,8
28.02-37.0
01.03- 37.0
02.03- 37.0
03.03-37,0
04.03-37.0
05.03.-37,02
06.03-37,02
07.03-37.02
08.03-37.02
09.03- 37,02
10.03-37.03
11.03-37.02
jest to mój 27 dc przy cyklach od 26 do 31 dni
temperaturę mierze w pochwie ;-)
Co o tym myślicie??

reklama
Martynka7676 - Ja ci nic nie powiem, bo ja się na temp nie znam. Ja mierzyć nie mogę, bo bym raz zapomniała, dwa niezdążyła i to by było bezsensu. Ja nawet gdyby nie mąż, to bym o kwasie foliowym zapomniała, tylko on mi zawsze po śniadaniu przypomina, albo po objedzie ;)

Do góry