reklama

Staraczki 2015 : )

reklama
Hej kochane, sluchajcie ja juz sama nie wiem co robic. Moze wy wiecie. Bo staramy sie juz ok. Poltora roku o dzidzie. do ginokolog poszlam po ok. Roku staran bo najpierw chcielismy sprobowac spontanicznie. Potem poszlam do niej i wyleczyla uplawy nic. Potem wyslala na hsg i w sumie narazie jestem po hsg mialam 17 grudnia i ciekawe co teraz mi powie. Bo kurde cos trzeba by jeszcze.posprawdzac. u meza plemniki w normie. A wy co byscie jeszcze poradzily zeby zasugerowac?

Karla myślę, że standardowo prolaktynę, progesteron, tsh wogóle profil hormonalny dobrze byłoby zrobić - o ile wcześniej oczywiści nie miałaś tych badań. Monitoring cyklu pewnie już miałaś robiony. Można też sprawdzić czy twój śluz nie zabija plemników... Ale na to to jeszcze jest czas :* ogólnie dużo tego jest i ciężko określić co jeszcze robić. Najlepiej jest zaufać lekarzowi :tak:
Teraz może się wam udało, po hsg łatwiej jest. Trzymam kciuki oczywiście :)

A profil hormonalny zeby zrobic trzeba miec skierowanie od gin czy moze byc lekarz rodzinny? I jaki koszt? Pare miesiecy temu tsh mialam w normie bo robilam. Powiem wam ze juz powoli trace nadzieje. Znajoma w ciagu 3 lat juz maja w drodze 3 dziecko a wcale nie chcieli. A my:(

Karla możesz zrobić prywatnie. Niektóre hormony trzeba robić w określonych dniach cyklu. Dosyć spory to koszt z tego co pamiętam. Oczywiście skierowanie od gina jak będziesz miała to zrobisz to na nfz. Nie wiem czy lekarz rodzinny może wystawić na to skierowanie :rolleyes: na tsh na pewno tak. Reszty nigdy nie udało mi się dostać od rodzinnej, ale ona ogólnie niechętna do dawania skierowań więc może u Ciebie byłoby inaczej :tak:

Nie trać nadzieji. Nie wolno. Uda się i wam. Na pewno :tak:
Wiem jak to jest czekać na dzidzię, jak każda kolejna ciąża kogoś w otoczeniu załamuje. Ale nie poddawaj się. I wy niedługo będziecie się chwalić swoim cudem. Teraz Ci się wydaje to bezmała niemożliwe, ale zobaczysz tak właśnie będzie! :-*

Witam weekendowo :)

Karla nie wiem co Ci poradzić, bo nie miałam takich problemów, ale może zmień gina? To ona powinna wiedzieć, jakie badania jeszcze robić, a nie Ty. Sprawdzała czy w ogóle masz owulację?

W owulacje nigdy ie moglysmy trafic i juz tracilam nadzieje ze jak bylam na wizycie przed szpitalem 2 grudnia to powiedziala ze byla owulacja bo jakos slad jej byl.
Ehhh... pojde do niej teraz i zobaczymy co mi powie. teraz po hsg uprawialismy seks co 2-3dni jesli teraz sie juz nie udalo to chuba sie zalamie:(

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry