reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

AnaMaria a długie masz cykle? Testowałaś już może? Ale będzie super niespodzianka jak mały kropek siedzi w środku [emoji5]

Co do dzieci i rodzeństwa, to rodzice chcą z reguły parkę. Same dzieci często chcą rodzeństwo tej samej płci co są. Z psychologicznego punktu widzenia podobno dzieci tej samej płci razem dorastając maja lepszy kontakt. Wspólne zainteresowana np, chłopcy auta, wyścigi itp a dziewczynki lalki, misie itp. Wiadomo, że nie jest to regułą ale potwierdzone badaniami. Ja mam 2 siostry. Jako dzieci bawiliśmy się razem dobrze, jak trzeba to biłyśmy o zabawki. Jako nastolatki miałyśmy pierwsze wspólne sekrety i wzajemne wsparcie. Bratu nie powiesz o pierwszej miesiączce :wink:. Jako dorosłe mamy super kontakt choć mieszkamy daleko od siebie.
A jakie były wasze relacje z rodzeństwem?

Mam 20 lat starsze rodzenstwo. Traktowali mnie jak swoje dziecko a nie siostre zwlaszcza, ze dzieci maja w podobnym wieku co ja :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Gdzieś czytałam ze testy owu wychodzą w ciąży pozytywne jak jest beta juz > 10. I zeby sugerowały ciąże musza byc obie kreski takie same lub testowa ciemniejsza. Tego LH zawsze troche w organizmie mamy stad te bladziochy owu wychodzą.

Siwa :( mocno trzymam za ciebie kciuki zeby przyszła kropeczka do Ciebie :*
Ja jestem zaopatrzona w testy owulacyjne na następny cykl,ale sprawdzę w poniedziałek czy to prawda zatestuje ciazowym i owulacyjnym.

Cześć kochana! dobrze że jesteś. Spokojnie, dochodźcie do siebie, dajcie sobie czas, a potem wracajcie do starań!
Tabelką Siwa się opiekowała, ja przejęłam na chwilę żeby siwą odciążyć :) Zrobiłam mały upgrade, jak wrocisz do aktywnych starań, to może przejmiesz nowy wzór :)

Ty się nic nie ogarniaj! Dalej się ciesz i nas tym zarażaj! :)

Dwujajowe na pewno - bo to kobieta musi te 2 jaja wypuscic w czasie jednej owulacji. A jednojajowe - to nie wiem w sumie od czego zależą...

U mnie dzisiaj w ogole wrócił śluz płodny... wczoraj bylam u gina i stwierdzil, ze pecherzyk pekl i nie widzial innego, a dzisiaj mam sluz plodny znowu.. moze jakis drugi jednak sie schowal i bedzie druga owulka.. czyli dzisiaj jeszcze M przycisne ;)

Witajcie nowe koleżanki! Poniżej tabelka, mozecie poznać aktualne fajterki, jak i szczęściary. ;)
Jak chcecie sie dopisac, to podajcie dane, ja zaktualizuje tabelke.
Generalnie teraz cel na maj 2017 mamy taki, aby było 8 ciąż! ;)

Madziara - jak tam z @? mialas na dzisiaj termin... testowalas?
Dariana, Majka - wy jutro :) testujecie??

Zobacz załącznik 768472

Ja czytalam, ze to wlasnie jednojajowe blizniaki sa skonnoscia genetyczna przenoszona w linii zenskiej. A ze dwujajowe o przypadek.

Teraz siadlam aby poczytac na ten temat i kurcze co strona to inne info. I badz tu madra.
Ale zgadzaja sie co do jednego, ze blizniaki w rodzinie po stronie zenskiej zwiekszaja szanse na blizniaki.
U mnie nie ma ani jednej parki blizniakow.

Ostatnia edycja:
Gdzieś czytałam ze testy owu wychodzą w ciąży pozytywne jak jest beta juz > 10. I zeby sugerowały ciąże musza byc obie kreski takie same lub testowa ciemniejsza. Tego LH zawsze troche w organizmie mamy stad te bladziochy owu wychodzą.

Siwa :( mocno trzymam za ciebie kciuki zeby przyszła kropeczka do Ciebie :*
Dziekuje Bertha za odpowiedź:). Poczekam do terminu miesiaczki i zatestuje:) zawsze szuka sie jakiejs nadziei ;)

Napisane na SM-G386F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja czytalam, ze to wlasnie jednojajowe blizniaki sa skonnoscia genetyczna przenoszona w linii zenskiej. A ze dwujajowe o przypadek.

Teraz siadlam aby poczytac na ten temat i kurcze co strona to inne info. I badz tu madra.
Ale zgadzaja sie co do jednego, ze blizniaki w rodzinie po stronie zenskiej zwiekszaja szanse na blizniaki.
U mnie nie ma ani jednej parki blizniakow.

Na chłopski rozum - zeby były dwujajowe to musza byc dwa jaja. Jaja tworzy kobieta, wiec musi miec podwójna owulacje. Czy to jest genetyczne ze sa podwójne owulacje - nie wiem (pomijam oczywiście kwestie stymulacji, kiedy to wiecej jaj często dojrzewa). Ale z pewnością to zasługa kobiety ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry