reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

No z tym znieczuleniem różnie bywa. Tutaj trzeba robić specjalny kurs przed porodem żeby skorzystać ze znieczulenia. Koleżanka moja zrobiła, chciała a potem jak rodziła to akurat żadnego anestezjologa nie było, każdy operował i dupka. Nie dostała znieczulenia :)
Ja uwazam ze bez znieczulenia latwiej jest konrtrolowac

Link do: STARACZKI 2017-na pw podaj:nick,imię,wiek,cykl,data.ost@,data.testu
qb3cj44j6cg72hqh.png

reklama
Ja jak bym miała rodzić naturalnie to tylko z znieczuleniem, od kontrolowania jest lekarz, położne. Wszystkie znajome które naturalnie rodzili mówią że nie wyobrażają sobie tego bez znieczulenia, bo nawet z znieczuleniem je bolało. Ja np jestem bardzo podatna na ból, i jak jestem u dentysty to już mi słabo jak mi robi coś przy zębie, więc bez znieczulenia poród to ja bym zemdlała na bank. To poród naprawdę byłby wtedy skomplikowany :/

Ja jak bym miała rodzić naturalnie to tylko z znieczuleniem, od kontrolowania jest lekarz, położne. Wszystkie znajome które naturalnie rodzili mówią że nie wyobrażają sobie tego bez znieczulenia, bo nawet z znieczuleniem je bolało. Ja np jestem bardzo podatna na ból, i jak jestem u dentysty to już mi słabo jak mi robi coś przy zębie, więc bez znieczulenia poród to ja bym zemdlała na bank. To poród naprawdę byłby wtedy skomplikowany :/

Ja tez jestem raczej tchórzem, na widok igly mam miękkie nogi i boje się bólu (a kto się nie boi?) Ala raczej będę próbować naturalnie, bo ja się chyba bardziej boje tego wkłucia w kręgosłup niż porodu [emoji23]

Ja tez jestem raczej tchórzem, na widok igly mam miękkie nogi i boje się bólu (a kto się nie boi?) Ala raczej będę próbować naturalnie, bo ja się chyba bardziej boje tego wkłucia w kręgosłup niż porodu [emoji23]
U mnie kłucie w kręgosłup w porównaniu do boli krzyżowych pikuś [emoji23][emoji23]
Nigdy więcej sn.
Całe szczęście że mój gin powiedział że drugą ciążę też będziemy rozwiązywać CC :)

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie kłucie w kręgosłup w porównaniu do boli krzyżowych pikuś [emoji23][emoji23]
Nigdy więcej sn.
Całe szczęście że mój gin powiedział że drugą ciążę też będziemy rozwiązywać CC :)

No moja kumpela ta co nie dostała znieczulenia, bo akurat każdy anestezjolog był na bloku tez mówi, ze już nigdy SN. No ale jak mus to mus. Nie miała wyjścia :)

No moja kumpela ta co nie dostała znieczulenia, bo akurat każdy anestezjolog był na bloku tez mówi, ze już nigdy SN. No ale jak mus to mus. Nie miała wyjścia :)
No jak miała ciężki poród to się dziewczynie nie dziwię.
Boże co mnie jajniki kłują :/
Jeszcze rano mnie sąsiadka namówiła na fajkę z rana i do tej pory mi nie dobrze...
Jeszcze półtora tygodnia temu paliłyśmy razem a teraz musi sama [emoji23]
Chociaż lepiej mi się żyje bez fajek.. więcej się nie dam namówić

Jak rozluźnisz całe ciało nie będzie bardzo spięta to to ukłucie to nie takie straszne. Tylko i wyłącznie CC nigdy sn

Napisane na CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tez jestem raczej tchórzem, na widok igly mam miękkie nogi i boje się bólu (a kto się nie boi?) Ala raczej będę próbować naturalnie, bo ja się chyba bardziej boje tego wkłucia w kręgosłup niż porodu
emoji23.png
Też się boje igły, i nigdy nie patrzę jak mi krew pobierają, ale chciałam spróbować urodzić mimo wszystko, wprawdzie się nie udało, ale jeśli udałoby się zaciążyć to myślę, że drugim razem też bym spróbowała urodzić ale tylko jeśli poród zacząłby się samoczynnie, bo na pewno nie zgodzę się drugi raz na wywoływanie porodu

reklama
U mnie bardzo podobna historia, tylko że polip zauważony miesiąc temu, we wtorek byłam ponownie na usg u innego lekarza i niestety potwierdził diagnozę i powiedział, że lepiej to wyciąć niż zostawić, tym bardziej że polip utrudnia zajście w ciążę. A powiedz mi, Ty będziesz miała operację na ten polip? Pytam bo piszesz o narkozie a mi mówili tylko o środkach przeciwbólowych no i jeszcze dodatkowo, że zabieg musi być wykonany tuż po @ a skoro Ty masz ewentualnie mieć @ dzień przed zabiegiem no i by Ci się zaczęła planowo no to co wtedy? Zrobią Ci zabieg pomimo krwawienia?
Tu to sie nazywa histereskopia czy jakos tak. Najpierw kamerka i sprawdzenie wszystkiego a potem łyżeczkowanie i przypalanie polipa o ile jakiś jest. Ew inne zabiegi. Jakby to było samo badanie to by zrobili w miejscowym ale wolą uśpić żeby bez nerwów było jakby polip był. Procedury w UK są inne niż w polsce. Sama się dopiero dowiaduję o różnicach. Do dzisiaj np nie wiem co to za wizyta 17.grudnia też w szpitalu :) dowiem się jak pójdę :)

Do góry