reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Hej dziewczyny jestem tutaj nowa i mam pytanko czy ktoras z was brala pregnyl na wzrost pecherzyka ? Ja jestem w 8 dniu cyklu i dzisiaj moja ginekolog podala mi pregnyl 5000 j .Co myslicie o tym leku, czy ktorejs z was on pomogl i czy wspomorze on chociaz troszke wzros pecherzyka ? Bardzo prosze o porade pozdrawiam

Hej Angel, z tego co ja wiem to pregnyl jest na pękanie pęcherzyka. Podaje sie go jak pęcherzyk ma ok 20mm. I po ok 1,5 dnia od podania pęcherzyk pęka. Pozytywnie wpływa na jajeczko i wspomaga podział komórkowy.
W 8dc to wydaje sie troche wcześnie. Jak długie masz cykle?
Ja miałam podawany w zeszłym cyklu, 10000j, jak pęcherzyk miał 20mm, w 13dc.
To zwykła gonadotropina kosmowkowa, czyli to co wytwarza twoj organizm jak zajdziesz w ciąże i co wykrywają testy ciążowe. Kilka dni utrzymuje sie w organizmie (10000j przez ok 10 dni), wiec nie można za wczesnie robić testów bo mogą wyjsć fałszywie pozytywne.

Bertha w tym cyklu miałaś pregnyl podany ? Kiedy testujesz ?

Ja miałam pregnyl w zeszłym cyklu. Niestety sie nie udało. Ten cykl wyluzowuje, jestem teraz na wakacjach i olewam starania :) co będzie to będzie. Jak nie będzie przytulanek w dni płodne to trudno. W przyszłym moze inseminacja.

Lux gratuluje synusia!! :) piękne oryginalne imię! :)

U mnie dziś 1 dc.Dostałam dziś @.Cykl 27 dniowy.Sexik był w dni płodne i wielka lipa.Juz w tym cyklu musi sie udac.Bo jak nie to nie wiem co będzie potem ze staraniami.

reklama
Luxuorius gratuluję Synka:) ja w pierwszej ciąży też pierwsze ruchy poczułam dokładnie w 18 tc. Siedziałam w aucie przypięta pasem i coś mi tam smyrnęło; ) i juz do końca ciąży miałam straszą wiercioszkę :p

Kacha przytulam... :(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry