reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Kochane moje, byłam na pierwszym usg! Moje szczęście ma 2,5 mm i mocne serduszko! :-) <3
Tak długo o mojego okruszka walczyłam, dzięki Wam się nie poddałam, zawsze można tu liczyć na miłe słowo i wsparcie :-*

Bardzo sie cieszę! Daj nacieszyć oczy, wstaw zdjęcie okruszka!! :)

Zobacz załącznik 765798
Dziewczyny co powiecie? Kiedy ta owulka?

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Pozytyw w 11dc ale pozno wieczorem wiec owulka wczoraj lub dzisiaj rano.
A zmienił ci sie juz śluz na kremowy?
U mnie nawet jak nic nie liczę, nie mierze temp i nie testuje owu to wiem ze była jak następnego dnia zmieni mi sie śluz na kremowy, a był rozciągliwy wczesniej.

Dziewczyny,
po pierwsze chciałam z całego serca Wam podziękować za gratulacje:) Podnosicie na duchu, wspieracie, dodajecie otuchy, cieszycie się czyimś szczęściem, ale też płaczecie z innymi. Jesteście prawdziwą Grupą Wsparcia.

Ja chciałam żeby różnica wieku nie była większa niż 7 lat między dziećmi. I doopa. Chcieć sobie można i planować ;) i w tym momencie nasza rola się kończy.
ja też zawsze chciałam mieć małą róznicę wieku, ale też nie wyszło. Sama ma 10 lat młodszego i 10 lat starszego brata i nasze relacje są słabe:/

Kolekcjonerka super wieści!Gratulacje! Który cykl starań miałaś? Dużo było bobosexów i kiedy? Jakieś objawy ciążowe miałaś na tym etapie?
cykl 2. Bobosexy 6,9,14,17,20dc. Czyli raczej rzadko... a jednak...

Opowiadajcie mamuśki o objawach i w ktorych dc wyszly testy :D

GRAATULACJE!! :):)
Podpinam sie pod pytania dziewczyn wyzej - opisuj jak to zrobilas i jakie objawy dokladnie :):):)

Pytacie o objawy... szczerze to nie wolałam nic nie nadinterpretowywać. W 1 cyklu sobie wszystko wmawiałam, i każdy objaw był tym ciążowym. Więc tym razem senność, sikanie co 30minut, zagryzanie torcika wedlowskiego ogórkiem kiszonym (dosłownie!!!) potraktowałam lekceważąco bo:
1) testy owu 7x z rzędu pokazały 1 kreskę (robiłam 13-19dc-raczej obstawiałam przesunięcie owulki przez wyjazd). Pewnie owulacja była 10-12dc i dlatego testy już nic nie pokazały.
2) o czym już wspominałam wogóle ale to wogóle nie miałam śluzu. Nie raz i nie dwa (sory za dosłowność) miałam wiszące gluty podczas siusiania w wc albo śluz rozciągał się na 10cm, a tym razem SAHARA.
Po tym wnioskowałam że mam cykl bezowulacyjny i straciłam nadzieję...
Zrobiłam pierwszy test i co? SZOK. nawet nie wywołał uśmiechu na mojej twarzy. poprostu niedowierzałam, sądziłam że to pomyłka, błąd, kiepska jakość testu, wkońcu kosztował 1zł z all.....
Ale zrobiłam drugi i to słabszy 25 czuły, i tu krecha nawet mocniejsza....:)

A u mnie znów się wali. Dziadek w szpitalu, ma wode w płucach, miesiąc temu miał zapalenie płuc. Babcia mi płacze, muszę zaraz zerwać się z roboty i gnać do szpitala i dowiedzieć się co dalej.
Mój tato kaszlał, zrobił prześwietlenie płuc i długo nie było opisu, po czym kazali mu zrobić drugi raz prześwietlenie prawego płuca, mama płacze, nerwowa-powiedziała mi to w tajemnicy, ze czekają na wynik i są zdygani. Ja też już nie wiem czy mam się martwić. Jeszcze dziś obiecałam synkowi kino.Chyba kogoś z rodziny męża z nim wyślę.

współczuję Ci bardzo:( i jak z tym kinem? był synuś?

Kochane moje, byłam na pierwszym usg! Moje szczęście ma 2,5 mm i mocne serduszko! :-) <3
Tak długo o mojego okruszka walczyłam, dzięki Wam się nie poddałam, zawsze można tu liczyć na miłe słowo i wsparcie :-*

Cudowne wieści, gratulacje:) pewnie odetchnęłaś spokojnie co?

Ja przestałam naciskać na męża. Wcześniej ze trzeba bo są dni plodne. Teraz juz nie. Poprostu nie zabezpieczamy się. Może kiedyś się uda . Ale też idę na wizytę do lekarza. Bo już te nasze starania długo trwają może coś tam nie tak jest w środku.

uda się napewno, mocno trzymam kciuki za wszystkie te, które jeszcze nie zobaczyły swoich 2 kreseczek!!!

Super, bardzo sie ciesze:)
ja tez jak czytam ze Wam sie udaje to az sie lezka kreci w oku. Ale nie z zazdrosci tylko z Waszego szczescia!:)
malo sie udzielam ale caly czas czytam i wszystkim kibicuje:)
my sie staramy prawe codziennie ale bez naciskow. Dzis 18 dc u mnie. Fajnie by bylo gdybym wiedziala kiedy owulacja... Ale wez i zgadnij...

z tą owulka jak widac na moim przykładzie to różnie bywa.... trzymam &&&

Zobacz załącznik 765798
Dziewczyny co powiecie? Kiedy ta owulka?

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

od tego najciemiejszego do 36h...

wstawiam testy z dzisiejszego ranka. Płytkowy-dolny czułość 25. Paskowy-górlny czułość 10
wg mnie wyraźniejsza krecha jest na tym mniej czułym.
Jutro zrobię ponownie...

Zapisałam się do gina na 23.08. Czy wtedy będzie serduszko?

Załączniki

• 20160802_064911.jpg
    20160802_064911.jpg
    105,2 KB · Wyświetleń: 115
wstawiam testy z dzisiejszego ranka. Płytkowy-dolny czułość 25. Paskowy-górlny czułość 10
wg mnie wyraźniejsza krecha jest na tym mniej czułym.
Jutro zrobię ponownie...

Zapisałam się do gina na 23.08. Czy wtedy będzie serduszko?

Wow! Piękne te krechy! :)
Mysle ze 23.08. To juz bedzie kawał fasolki z mrygajacym serduchem!! :)

Wow! Piękne te krechy! :)
Mysle ze 23.08. To juz bedzie kawał fasolki z mrygajacym serduchem!! :)

no właśnie wyrazistość kresek mnie zszokowała Sądziłam że EWENTUALNIE będę się dopatrywać jakiegoś cienia. Wg mnie owulkę musiałam mnie baaaardzo wcześnie skoro w 32dc czyli w dniu planowanej @ wyszły takie mocne kreski a nie cienie cienia. ot taki psikus mojego organizmu.

Byle do serduszka... potem muszę powiedzieć w pracy noi Córci.....

i jeszcze jedna refleksja....
Jeśli chodzi o bobosexy to ten cykl był raczej marnie obstawiony:/
Częstotliwość raczej nie wskazuje na staranka: 6,9,14,17,20dc. Jak widzicie Ani razu nie było codzień ani razu nie było co 2 dni Czyli nie ma zasady, że musi być często. Nie ma zasady, że musi być rozciągliwy śluz! I kij w oko testom owulacyjnym!!!!! No maggajwer by tego lepiej nie zmajstrował co nie?
icon_mrgreen.gif

i jeszcze jedna refleksja....
Jeśli chodzi o bobosexy to ten cykl był raczej marnie obstawiony:/
Częstotliwość raczej nie wskazuje na staranka: 6,9,14,17,20dc. Jak widzicie Ani razu nie było codzień ani razu nie było co 2 dni Czyli nie ma zasady, że musi być często. Nie ma zasady, że musi być rozciągliwy śluz! I kij w oko testom owulacyjnym!!!!! No maggajwer by tego lepiej nie zmajstrował co nie?
icon_mrgreen.gif
U mnie bobosexy były w 13, 21 i 24 dc, a rozciągliwy śluz był w 17 dc. [emoji12] w 34 dc II kreski. [emoji23][emoji23][emoji23]

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

reklama
No pięknie to obie zmajstrowalyscie :):):):)

A powiem wam, ze jesli u mnie w tym cyklu miałoby sie udać to dzisiaj czuje jakies mikroskurcze w podbrzuszu, wiec moze jakiś okruszek sie tam zagnieżdża? ;)
dzisiaj 10dpo minął. Jutro siknę w 11dpo, zobaczymy, choć nie liczę na cud. U mnie cykl tez słabo obstawiony bo "wyluzowywalam" i ostatnie bobosexy były 3 dni przed owu..

Do góry