reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Całkiem możliwe ja też szybko reaguje na Euthyrox ;) w sumie przez 3 tyg spadło mi z ponad 4 do 1,7 na najniższej dawce 25 :)
Co do bety ja robiłam w czwartek rano miałam 1100, w piątek byłam na wizycie jakoś wieczorem bodajże i był pęcherzyk
Jutro mam do niego jeszcze dzwonić, może jak usłyszy jaki wynik bety to bliżej weekendu mnie przyjmie. Zawsze coś tam jeszcze zdąży podrosnac do tego czasu :-)

Mam tak fajnego lekarza, że gdy biegalam na monitoring, wizyty niezależnie od nas wypadały w dziwne dni. Dzień przed wigilia (niedziela) potrafił mnie przyjąć na wieczór, w kapciach schodził z mieszkania do gabinetu na parterze :-) i nawet nie zawsze mnie kasowal za usg [emoji106]

reklama
A bierzesz żelazo ? Ja w tym Prena*talu mam 60 mg jakieś 400% dziennego spożycia więc liczę, że anemia mnie nie dopadnie, ale różnie to też może być
No oby ciebie nie dopadlo [emoji6]

Ja juz sie z tym zmagalam w pierwszej ciazy i przez pol roku po porodzie niestety... u mnie jak juz spadnie to ciezko podnieść..
Na początku ciazy mialam hemoglobine 12,8 a po miesiacu juz 11 i mimo ze zaczelam brac tardyferon (80mg w jednej tabletce a bralam wtedy 2x1+ moje witaminy czyli doppelherz i tam jest 26mg żelaza) + soki z buraków i inne cuda spadla do 10..
Teraz do diety i tardyferonu włączyłam jeszcze floradix, tardyferon 3x1 i niestety wyniki praktycznie nie podskoczyly..

Ja juz sie z tym zmagalam w pierwszej ciazy i przez pol roku po porodzie niestety... u mnie jak juz spadnie to ciezko podnieść..
Na początku ciazy mialam hemoglobine 12,8 a po miesiacu juz 11 i mimo ze zaczelam brac tardyferon (80mg w jednej tabletce a bralam wtedy 2x1+ moje witaminy czyli doppelherz i tam jest 26mg żelaza) + soki z buraków i inne cuda spadla do 10..
Teraz do diety i tardyferonu włączyłam jeszcze floradix, tardyferon 3x1 i niestety wyniki praktycznie nie podskoczyly..
Ooo kurcze to rzeczywiście kiepsko :/ to już nie jestem jednak taka pewna, że mnie nie dopadnie, tylko u mnie taka dziwna przypadłość że przed ciążą żelazo niskie, a hemoglobina wysoka, ale też już przy pierwszych badaniach miałam niższa niż dwa msc przed ciążą a teraz nie robiłam więc nie wiem nawet

w ciąży wyniki potrafią tak być nisko niestety, ważne żeby więcej nie spadła.

A napisz mi kochana te twoje tabletki to w formie kapsułek są czy w tabletkach [emoji3526]

w ciąży wyniki potrafią tak być nisko niestety, ważne żeby więcej nie spadła.

A napisz mi kochana te twoje tabletki to w formie kapsułek są czy w tabletkach [emoji3526]

No niestety... ja i tak mysle ze gdyby moja poprzednia gin od razu dala mi leki bo by posluchala tego co do niej mowilam ze w poprzedniej ciazy bylo tak samo to moze nie spadlo by i nie musialabym podnosić...

Moj Tardyferon ? To Tabletki.
Witaminy w kapsułkach. Floradix w płynie...[emoji849]

No niestety... ja i tak mysle ze gdyby moja poprzednia gin od razu dala mi leki bo by posluchala tego co do niej mowilam ze w poprzedniej ciazy bylo tak samo to moze nie spadlo by i nie musialabym podnosić...

Moj Tardyferon ? To Tabletki.
Witaminy w kapsułkach. Floradix w płynie...[emoji849]

O witaminy mi chodziło [emoji38] nienawidzę kapsułek i szukam alternatywy w tabletkach [emoji23]

Moja koleżanka też przez całą ciążę ma kiepską morfologię, żelazo niski też mimo tabletek, nawet zastrzyki dostawała i lipa.
Chyba taki urok skoro nic nie pomaga.....
Maleńka piękne przybiera, 28tc [emoji7] zaraz będzie 30 i potem już szybciutko poleci [emoji6]

O witaminy mi chodziło [emoji38] nienawidzę kapsułek i szukam alternatywy w tabletkach [emoji23]

Moja koleżanka też przez całą ciążę ma kiepską morfologię, żelazo niski też mimo tabletek, nawet zastrzyki dostawała i lipa.
Chyba taki urok skoro nic nie pomaga.....
Maleńka piękne przybiera, 28tc [emoji7] zaraz będzie 30 i potem już szybciutko poleci [emoji6]
Aaa [emoji87] nie no jak nie lubisz kapsulek i to tych wiekszych to nawet nie patrz na doppelherz [emoji85] to sa dwie kapsulki dziennie, wcale nie male [emoji85]

No wlasnie ja w pierwszej ciazy tak jak i teraz ledwo omijalam pojscie do szpitala zeby tam mi poprawili wyniki [emoji849] ja po porodzie mialam hemoglobine jakos 8? Przez pol roku po porodzie ciagle na lekach i to ledwo podniosla sie do 11..

U mnie dzis 27+4 [emoji6]

Hemoglobina 10 (norma od 12), hematokryt 30 (norma od 37), erytrocyty 3,4 (norma od 4).
Czyli od ostatnich wynikow praktycznie nie drgnely [emoji849]
Dobrze ze chociaż ten posiew w porzadku [emoji57]
moje wyniki podobnie. takie same jak ostatnio... ale wazne chociaz ze nie polecialy w dol.
Super wiesci :)

Jak sie dzis czujecie brzuchatki? Któreś sie akcja zapowiada?
u mnie srednie dni.. nie wiem jak dam rade do konca.. zaczynam sie czyc strasznie zmeczona.. codziennie w nocy wybudza mnie takie zdretwienie rak az po łokcie... i tak trzyma mnie jeszcze jak wstane do ok 10-11... do tego jakies apogeum sikania.. co godzine wstaje.. no i opuchlizna stop juz sie tak poglebila ze ledwo chodze.. nie mieszcze sie w buty i czuje jakbym sie we wlasnej skorze nie miescila.. buu niech ten czas leci szybciej.

Kamila a bierzesz magnez?
miedzy zelazem a magnezem trzeba zachowac odstep bo sie wzajemnie kłoca i tak jakby jeden drugiemu blokowal wchlanianie.

ja w miesiac z hgb 14,3 zlecialam do 11... i stoje caly czas na tym etapie.. a po porodzie z corka kupe czasu bralam sorbifer... nie bylam w stanie wstac z lozka by wziac kapiel czy siku w wc... wszedzie wozili mnie wozkiem... w domu tez bylam bardzo slaba.. ledwo w nocy wstawalam do malej. ale potem jakos ruszylo nawet nie pamietam kiedy.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry