reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Dziewczyny czy któraś z Was ma doświadczenie z ubrankami z H&M zamówiłam młodemu na 62 i wydawaja się takie wielkie, a może niemowlę tak szybko rośnie ? Wszyscy mi mówią, że z 56 raz dwa i wyrośnie, ale jak widzę 62 to ja nie wiem kiedy mu to założę...
Moja wyrosla już niemal z 56 ale ma prawie miesiąc, te z h&m, Nexta i Lidla jeszcze dają radę, mają inną rozmiarowka niż Smyk i 5-10-15, ogólnie już po tygodniu zaczęła też nosić 62, podwijam tylko rękawki. Dla mnie body kopertowe są genialne, podobnie pajace rozpinane na obie nóżki, dajemy radę też że spiochami, polspiochy byly nieużywane przez pepuszek, teraz wchodzą do użytku powoli ;)

reklama
Mamusie możecie polecić jakiś fajny inhalator na potem? Zielona jestem w tym temacie. A i czy ten katarek do odkurzacza można używać już w pierwszym miesiącu życia?

Miala ktoras z Was bol podczas wyprozniania po cc ?
Ja wprawdzie miałam dawno temu cc. Ale na pewno nie powinnaś doprowadzać do zaparc i nie przec. Jeśli to blizna Cię boli to może to jest powód. Spinanie mięśni podczas próby wypróżnienia się. Jak cie to niepokoi to moze zglos poloznej (chyba jeszcze do Ciebie przychodzi), albo udaj sie szybciej do ginekologa na kontrole tej blizny.

Kurcze teraz sama nie wiem czy wymienić to wszystko na 56 czy zostawić na potem ? Szczególnie, że to są dresiki więc body pod to będę zakładać kurcze dylematy matki [emoji23] i zamówiłam mu dres w chmurki, ale ta bluza jest rozkloszowana jakaś jak dla dziewczynki Zobacz załącznik 960611
Jestem obecnie na tym etapie z 56 brałabym jedynie pajace, półśpiochy i body. Żadnych bluz czy koszulek. I niewiele tego, z 62 już możesz zaryzykować więcej. Aczkolwiek i tak odpuściłabym jakieś duże ilości,bo jak zaczną Cię ludzie odwiedzać to masę ubrań dostaniesz ;)

Ja na razie kupuje oczami taka prawda jest np w H&M komplet z batmanem, ale legginsy mi się zlewają z body i nie kupiłam głupia jestem wiem...
O tym mówisz?? :D fota z dzisiaj. Rozmiar 56, Łobuz ma 2 miesiące :) na poczatku to rozmiar 50 był idealny. Z coolclub 50/56 bardzo fajne bodziaki są

Załączniki

• 20190409_104559.jpeg
    20190409_104559.jpeg
    81,9 KB · Wyświetleń: 123
Ostatnia edycja:
reklama
Jej a dla mnie te bodziaki kopertowe to było zło. Jak przyszlo mi w nocy do zapinania tego to myślałam że mnie coś weźmie [emoji23] ale faktycznie na pierwsze u ranking dla dziecka, jeszcze przy braku doświadczenia są dobre. Najbardziej lubiłam te zwykłe body i pajacyki [emoji23] ale nie powiem, jak byłam ostatnio u tej koleżanki od bliźniaków i przebierałam jej okruszka to zakładanie bodziaka takiemu maleństwu to była katorga, ale to 2,4 i 2,6kg.

Paulina wydaje mi się że przy drugim dziecku inaczej już się dobiera garderobę maluchowi [emoji16] przy pierwszym też uwielbiałam stroić, koszule, jeansy itp ubranka [emoji6]
A rozmiar też zależy od dziecka, mój Hubert z miesiąc nosił r. 56. Bodziaki na r. 62 też nosił ale rękawki musiałam podwinąć.

Mam dla Zuzki bodziaki, śpiochy, półśpiochy. Trochę rzeczy dostałam już. Teraz się zastanawiam nad sukienkami ale chyba nie ma sensu dla takiego maleństwa? Ubierałyscie swoje córy w pierwszych miesiącach w kiecki? Rany jestem mamą chłopca, nie mam wogole pojęcia o dziewczynkach [emoji23]

Byłam dzisiaj z młodym pokopać piłkę,starałam się za bardzo nie biegać, ale teraz na wieczór czuje ciągnięcia w brzuchu [emoji58] i tak się zastanawiam jak taka Lewandowska mogła ćwiczyć calą ciążę [emoji23] słaba baba ze mnie heh

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry