Nooo [emoji85] nie wiem po kim [emoji85][emoji23]
Jakie ona ma duże oczy [emoji2956][emoji2956]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jakie ona ma duże oczy [emoji2956][emoji2956]
A powiesz mi ile syn ma lat? Bo moja córka ma 2 lata i 3 m-ce, syn 4 m-ce i kazali 1,5 roku odczekac jeśli trzecie bym chciała (też miałam 2cc ale nie z powodów ginekologicznych - przez wadę wzroku).Kochana myślałam że będą kazali mi dłużej się wstrzymać. Biorąc pod uwagę to że jestem po dwóch cc no i przy drugim cc w 35tc na cito z powodu zbyt dużego ryzyka pęknięcia macicy przy skurczach.
Wstępnie zielone światło mieliśmy po 9 miesiącach. Wizualnie na usg wszystko dobrze się zroslo, blizna gruba. Tylko cysta na jajniku i pojawił się mały mięśniak. Mieliśmy się wstrzymać do następnej wizyty miesiąc później żeby były wyniki krwi, cyto i sprawdzić czy cysta zniknęła. A że na następnej wizycie cysty brak, wyniki jak to lekarz ujął, dobre, a nawet bardzo dobre, przeciwskazania w postaci mojego kp nie widzi i stwierdził :to do zobaczenia w ciąży. Czyli takie już typowe zielone światło 10 miesięcy po cc![]()
Cóż za oczy <3Moja gwiazda [emoji76] kończyła tu 3-dniówke [emoji85]Zobacz załącznik 992996
Moja gwiazda [emoji76] kończyła tu 3-dniówke [emoji85]Zobacz załącznik 992996
A powiedz mi stosowałas jakąś dietę czy jadłaś normalnie podczas KP ? Tutaj w szpitalu przy wcześniaku to nie każą prawie nic jeść, zero owoców i warzyw, tylko marchewka gotowana i jabłka prażone, wszystko gotowane mięso itp..Maja tylko trzy tygodnie na butli z moim pokarmem. Miałam avent natural 60 ml. A i tak dość szybko moim zdaniem z tego leciało. Przy Aleksie to jak był większy bardziej się musiał umordować, a ona mniejszymi łyczkami i czasem zdarzyło jej się zakrztusić. Ale ja cały czas walxzylan o kp i całe szczęście szybko z butelki zeszłam. Teraz 11 miesięcy i nadal kp. A wodę pije z bboxa. Butelki więcej jej nie dałam
A powiesz mi ile syn ma lat? Bo moja córka ma 2 lata i 3 m-ce, syn 4 m-ce i kazali 1,5 roku odczekac jeśli trzecie bym chciała (też miałam 2cc ale nie z powodów ginekologicznych - przez wadę wzroku).
Ogólnie jeszcze nie myślę o trzecim ale taka rozbieżność mnie zaintrygowała..
Chyba lekarz z którym rozmawiałam ma jakieś książkowe podejście a nie indywidualne... W sumie każda kobieta cięcie znosi inaczej.
A powiedz mi jeszcze, dłużej dochodziłas do siebie bo drugim cięciu ?
Cóż za oczy QUOTE]
Ja myślę o trzecim ale jak te już będą w podstawówce i jak uda nam się dom postawić bo się w tym mieszkaniu nie pomieścimy xDKati podziwiam ze chcesz kolejne dziecko z taka mala roznica !
Ja za nic w swiecie n8e chce juz dzieci.
Mi daja popalic do tego praca to juz za wiele.
Mnie też wkurza balagan wiec prxy blw rozkladam folie malarska na podloge![]()
Kati podziwiam ze chcesz kolejne dziecko z taka mala roznica !
Ja za nic w swiecie n8e chce juz dzieci.
Mi daja popalic do tego praca to juz za wiele.
Mnie też wkurza balagan wiec prxy blw rozkladam folie malarska na podloge![]()
No to u mnie mniejszą różnica i macica musi chyba trochę odpocząć, dzięki za info :-)Syn 20 lipca kończy 5 lat. Maja 28 lipca roczekchcemy zacząć ststsc się po sierpniowym okresie bo znów chce termin porodu jak już będzie ciepło
U mnie z Aleksem to było tak że zaczęła się akcja też w 35 tc. Ale wstrzymali. Ponownie akcja zaczęła się różno w terminie porodu ale nie było postępów porodu i cc.
Drugie cc 35tc, akcja skurczowa, ból od blizny, więc nawet nie próbowali wstrzymać tylko cc.
Mój lekarz powiedział że trzecie też na 90% będzie z okolic 35-36 tc. Ze najwidoczniej dla mojego organizmy i moich dzieci jest to wystarczająco. Bo Aleks w 40 był już jak przenoszony, seledynowe wody. A Maja 35tc, wydolna oddechowo i wszystko ok było, tylko tyle że 2450, no ale ja jak się urodziłam w terminie miałam 2650... Więc drobna pewnie po mnie będzie.