• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

reklama
A co z kariotypem wyszło? Bo nie śledziłam innych wątków :(
U mnie:
Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9 , która nie ma wpływu na fenotyp, ale może być przyczyną zwiększonego ryzyka wystąpienia aberracji chromosomowych u potomstwa. W przypadku planowanego potomstwa bezwzględnie wskazana diagnostyka prenatalna i zalecana diagnostyka preimplantacyjna. Wskazana wizyta w Poradni Genetycznej

A mi spadł kamień z serca. Teraz już w ogóle będziemy totalnie uważać, żeby się nie martwić, nawet myślę o jakiejś dodatkowej antykoncepcji.
No kurde nie brzmi to za ciekawie, ale z drugiej strony te oszukańcze testy i utraty nie wzięły się znikąd chociaż.... skoro zalecają diagnostykę preimplantacyjną to bierzecie in vitro pod uwagę? Przebadaliby zarodek przed implantacją i byłaby dużo większa szansa, że się szczęśliwie zakończy [emoji1320]

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry