Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Ja wczoraj zakupiłam melony i będę dzisiaj sadzić.A tak z innej beczki - moje arbuzy zaczynają wychodzić.@IrenaX jak u Ciebie sytuacja z arbuzami?
U mnie chyba problem był z suchą ziemią. Zraszałam ją spryskiwaczem. A wczoraj wlałam prosto z koneweczki i dzisiaj wyskoczyło kilka.
![]()
Niestety arbuzow nie było.Moje melony pierwsze wyszły, tak jak 13 kwietnia zasiane tak już 90% kubeczków ze sporymi listkami.Ja wczoraj zakupiłam melony i będę dzisiaj sadzić.Niestety arbuzow nie było.
26już sie czuję jednym palcem u nogi w grobie hahah
A ja się już coraz bardziej stresuje jutrzejszą wizytą w klinice - mamy wizytę u genetyka. Pani genetyk ma tylko dwie opinie na znany lekarz i dwie negatywne... A my jeszcze jesteśmy troszkę innym przypadkiem bo dwie straty a nie nie poronienia tylko pozamaciczna i poronienie... Ale ponoć nie ogląda wyników badań to może jakoś przejdzie. Byle by wystawiła skierowania na te badania, które są refundowane czyli :
- Kariotyp z krwi obwodowej – genetyczne podłoże: wad rozwojowych, urodzenia martwego płodu, poronień oraz niepłodności,
- BRCA 1 - genetyczne podłoże raka piersi i / lub jajnika,
- AZF – genetyczne podłoże niepłodności męskiej,
- Mutacje genu CFTR – genetyczne podłoże niepłodności męskiej,
- Mutacje genów czynnika V Leiden – genetyczne podłoże poronień,
- Mutacje genów protrombiny – genetyczne podłoże poronień.
Zobacz załącznik 966081
Ja na początku też zraszałam i nie szło, a jak zaczęłam podlewać to ruszyłoA tak z innej beczki - moje arbuzy zaczynają wychodzić.@IrenaX jak u Ciebie sytuacja z arbuzami?
U mnie chyba problem był z suchą ziemią. Zraszałam ją spryskiwaczem. A wczoraj wlałam prosto z koneweczki i dzisiaj wyskoczyło kilka.
![]()