reklama

Staraczki 2022

reklama
no czyli miałaś ciążę biochemiczna, wszystko się zgadza. Ale dlaczego uważasz, że nie było implantacji? Nie ma żadnej ciąży bez implantacji
Wiecie tak mówiła moja ginka, że beta może wytwarzać się jeszcze przed zagnieżdżeniem. Wywaliłam na nią wtedy oczy, bo też znałam wersję, że beta rośnie dopiero po implantacji.
Dobra nie ma co robić zamieszania. Czekam co najmniej dwa dni i może zdecyduję się zrobić test.

reklama
Generalnie to działa w ten sposób, że beta może wytwarzac się wcześniej, ale nie uwalnia się do organizmu matki. Do tego dochodzi dopiero w momencie implantacji i w momencie jej rozpoczęcia poziom hormonu beta HCG osiąga wartości w granicach 1-2.
Zagnieżdżenie może się oczywiście nie powieść, to jest proces który trwa. Wtedy ciąża kończy się na etapie kilku jednostek. Może się też powieść i zakończyć poronieniem, w momencie kiedy do poronienia dojedzie na etapie, w którym nie da się uwidocznić pęcherzyka ciążowego w jamie macicy (czyli najczęściej w przypadku bety poniżej 1000)mówimy o ciąży biochemicznej.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry