reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2022

reklama
Do starań brałam:
- SmartMe od Heathlabs (zdrowe oleje, wit A,E,D3) - trzymam w lodówce
- olej z czarnuszki z Olini (przeciwzapalnie, super działa na obniżenie TNF alfa (immunologia)) - trzymam w lodówce
- OVI od Pranacaps (ForMeds)
- Omega3 (dha) (aktualnie Prenacaps DHA, brałam też droższą OmegaMe od Healthlabs , tańszy jest Swanson Super DHA) - omegi trzymam w lodówce
- B-complex od ForMeds (brałam też b-complex od Healthlabs)
- rano selen od Formeds, wieczorem cynk od Formeds
- magnez NOW cytrynian magnezu wieczorem
- cholina Prenacaps (poczytaj o wpływie na ciążę) (rano razem z b-complex)

Prawie identyczny zestaw otrzymywał mój partner na poprawę nasienia.

Przeczytaj też koniecznie ten artykuł ☺️ Link do: Jak przygotować się do ciąży? [suplementacja] - Racjonalna suplementacja poparta nauką
Kobieto ozłocę Cie!
Wychodzę z wanny zaraz i zamawiam.
Ile mniej więcej miesięcy potrzeba żeby to wszystko było na jako takim poziomie ?
Boże jestem zielona 🤦‍♀️

Do starań brałam:
- SmartMe od Heathlabs (zdrowe oleje, wit A,E,D3) - trzymam w lodówce
- olej z czarnuszki z Olini (przeciwzapalnie, super działa na obniżenie TNF alfa (immunologia)) - trzymam w lodówce
- OVI od Pranacaps (ForMeds)
- Omega3 (dha) (aktualnie Prenacaps DHA, brałam też droższą OmegaMe od Healthlabs , tańszy jest Swanson Super DHA) - omegi trzymam w lodówce
- B-complex od ForMeds (brałam też b-complex od Healthlabs)
- rano selen od Formeds, wieczorem cynk od Formeds
- magnez NOW cytrynian magnezu wieczorem
- cholina Prenacaps (poczytaj o wpływie na ciążę) (rano razem z b-complex)

Prawie identyczny zestaw otrzymywał mój partner na poprawę nasienia.

Przeczytaj też koniecznie ten artykuł ☺️ Link do: Jak przygotować się do ciąży? [suplementacja] - Racjonalna suplementacja poparta nauką
Ja do pierwszego punktu z olejami dorzucę oleje z estrovita - byłam nawet bardziej zadowolona niż z smartMe. Estrovita immuno i estrovita skin (ale skin zawiera wit A więc jak już to lepiej tylko w pierwszej połowie cyklu, albo immuno - bezpieczniej.)

Kobieto ozłocę Cie!
Wychodzę z wanny zaraz i zamawiam.
Ile mniej więcej miesięcy potrzeba żeby to wszystko było na jako takim poziomie ?
Boże jestem zielona 🤦‍♀️
cieszę się, że trochę pomogłam ♥️ Myślę, że po 2-3 miesiącach codziennej suplementacji powinno być dobrze. Ogarnij może też trochę dietę, bo niska ferrytyna wskazuje, że coś może być do poprawy 🙈
Ciekawostka: ferrytyna mi podskoczyła, jak przestałam pić kawę, herbatę, zioła do posiłków (należy zrobić min godzinę przerwy).

@Bibi89 ma rację, jeszcze do tego wit D. biorąc SmartMe mialam tam już 2 tys j, więc dodatkowo łykałam tabletkę Swanson 2 tys.
Teraz kupiłam Vigantol w aptece, bo potrzebowałam jak najszybciej.

Zerknij sobie jeszcze na pakiet trombofilii na testdna. To jest badanie genetyczne, czyli robisz/płacisz raz w życiu. Jak Ci coś wyjdzie, to będziesz mogła zareagować zawczasu. Ja mam jedno z mthfr i pai-1 i biorę zastrzyki z heparyny.

cieszę się, że trochę pomogłam ♥️ Myślę, że po 2-3 miesiącach codziennej suplementacji powinno być dobrze. Ogarnij może też trochę dietę, bo niska ferrytyna wskazuje, że coś może być do poprawy 🙈
Ciekawostka: ferrytyna mi podskoczyła, jak przestałam pić kawę, herbatę, zioła do posiłków (należy zrobić min godzinę przerwy).

@Bibi89 ma rację, jeszcze do tego wit D. biorąc SmartMe mialam tam już 2 tys j, więc dodatkowo łykałam tabletkę Swanson 2 tys.
Teraz kupiłam Vigantol w aptece, bo potrzebowałam jak najszybciej.

Zerknij sobie jeszcze na pakiet trombofilii na testdna. To jest badanie genetyczne, czyli robisz/płacisz raz w życiu. Jak Ci coś wyjdzie, to będziesz mogła zareagować zawczasu. Ja mam jedno z mthfr i pai-1 i biorę zastrzyki z heparyny.
Czy w takim razie najlepiej odłożyć starani na te 2-3 miesiące Np? Chociaż jak to tej pory w ciąże nie zaszłam to marne szanse, ze przez te miesiące by się udało

Czy w takim razie najlepiej odłożyć starani na te 2-3 miesiące Np? Chociaż jak to tej pory w ciąże nie zaszłam to marne szanse, ze przez te miesiące by się udało
no nie są to najlepsze wyniki na zachodzenie… ja swojej ciąży nie utrzymałam przy homocysteinie=11. Myślę, że zdrowiej dla Ciebie i przyszłego dzieciaczka, aby jednak ten organizm „wysycić”.
Zerknij na link, który wcześniej zamieściłam. Autorka pisze tam wręcz o homocysteinie <9. U mnie spadła z 11 z hakiem do 7,9 dzięki suplementacji b-complex, choliną i NAC (Np Miovelia lub OVI- ten tańszy).

Nie wiem, gdzie robisz badania krwi, ale Diagnostyka ma świetny pakiet dla wegan i wegetarian (niech Cię nazwa nie zmyli). W pakiecie m.in. żelazo, ferrytyna, wit D, homocysteina, b12, więc badania wyjdą taniej ☺️

no nie są to najlepsze wyniki na zachodzenie… ja swojej ciąży nie utrzymałam przy homocysteinie=11. Myślę, że zdrowiej dla Ciebie i przyszłego dzieciaczka, aby jednak ten organizm „wysycić”.
Zerknij na link, który wcześniej zamieściłam. Autorka pisze tam wręcz o homocysteinie <9. U mnie spadła z 11 z hakiem do 7,9 dzięki suplementacji b-complex, choliną i NAC (Np Miovelia lub OVI- ten tańszy).

Nie wiem, gdzie robisz badania krwi, ale Diagnostyka ma świetny pakiet dla wegan i wegetarian (niech Cię nazwa nie zmyli). W pakiecie m.in. żelazo, ferrytyna, wit D, homocysteina, b12, więc badania wyjdą taniej ☺️
To chyba będziemy musieli odpuścić 😞 bardzo Ci dziękuje za pomoc !

Dziewczyny moze mi podpowiecie 😁 gdzie można leciec na urlop w sierpniu poza Europe ale żeby się nie ugotować i nie trafić na jakąś porę deszczową? Możemy poświęcić 1-3 tyg, moze być plażka, drineczki ale i jakieś zwiedzanko. Any idea?

reklama
Ovaleap 450 <--- czy któraś z Was przed inseminacją brała ten lek? Powiedzcie jak jest z datą ważności? Trzymając w lodówce może leżeć z dwa miesiące? On kosztuje ponad 700 zł 😮😯😲 dlatego zależy mi żeby nie przegapić terminu a Recepta ważna miesiąc. Niestety będę musiała poczekać z cykl lub dwa aby zacząć to brać i jeździć do artemidy na monitoring a w efekcie na inseminacje, byłam przygoriwana na koszt ale dostałam tak długą listę prywatnych badań a są tak drogie....I mąż też. Więc będzie trzeba jeszcze trochę pozbierać. Jestem załamana finansami tego...uwierzcie jestem tak oszczędna i okuta aż do przesady, ale przez podwyżki wszystkiego (np tona węgla 2 tys) to ja nie wiem jak to będzie, totalna porażka 😭😭

Do góry