reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Staraczki 2023

reklama
mi ostatnio teściowa wysłała jakiś kontakt do lekarza, który dostała od znajomej, widząc moją minę dodała szybko „wiesz, ja jej oczywiście nie mówiłam o waszej sytuacji, tak po prostu z rozmowy wynikło” 👿 moja rodzina jest dyskretna ale u męża jesteśmy jedynymi zmagającymi się z niepłodnością i mam wrażenie, ze traktują nas jak jakieś osobliwości, białe kruki, najchętniej to by nas zamknęli w klatce i poogladali sobie nasze zmagania jak w reality show. Takie fajne zjawisko do omówienia przy kawce z koleżanką - Bożenko, co to teraz z tymi młodymi się porobiło, proszę ja ciebie, wyobraź sobie, ze te moje to dzieci nie mogą mieć..
A to z tego samego powodu ja już nie mówię nic na głos o ivf na bieżąco, bo nie chce stanowić rodzinnej atrakcji ;-)

U nas na szczeście w rodzinie w ogóle nikt o tym nie mówi, nikt o to nie pyta. Jak sama coś powiem to posłuchają, spytają jakie plany ale raczej nikt rad nie daje

Imiona wybrane od 4 lat jak już pierwsze poczęte miało być rodzone😂 a 500- to nie wiem, może ze starym zaszalejemy i kupimy Masło nie z promki
W biedrze jak kupisz 3 to płacisz -36%
imię wybrane tylko dla dziewczynki xD 500-? to jeszcze muszę dopłacić do dzieciaka? :D
A myślisz, ze ktoś Ci da więcej niż wydasz na ten rewelacyjny program? 😆
A to z tego samego powodu ja już nie mówię nic na głos o ivf na bieżąco, bo nie chce stanowić rodzinnej atrakcji ;-)
Brakuje tylko owinąć się lampkami choinkowymi i skakać z nogi na nogę w rytm rodzinnego klaskania
Will Ferrell Elf GIF by filmeditor

myślę, że to na 100%. No ale też nie zabronię ludziom rozmwiać i wymieniać się opiniami, bez przesady.
Do kolegi z pracy kiedyś zadzwoniła ciocia. Siedział obok mnie w pokoju więc siłą rzeczy widziałam całą reakcję i słyszałam rozmowę. No i zaczęła go pocieszać, że jeszcze kiedyś będzie mógł mieć dzieci - okazało się, że jego matka w swojej wielkiej tajnej rozpaczy, że nigdy nie doczeka wnuków, pożaliła się połowie rodziny. I ciocia emerytka ją w ten sposób zdekonspirowała, bo wszyscy inni zachowali te informacje dla siebie.

Mieliśmy takie: 😱
A kolega czerwony był z wściekłości jeszcze przez godzinę.

Ostatnia edycja:
Do kolegi z pracy kiedyś zadzwoniła ciocia. Siedział obok mnie w pokoju więc siłą rzeczy widziałam całą reakcję i słyszałam rozmowę. No i zaczęła go pocieszać, że jeszcze kiedyś będzie mógł mieć dzieci - okazało się, że jego matka w swojej wielkiej tajnej rozpaczy, że nigdy nie doczeka wnuków, pożaliła się połowie rodziny. I ciocia emerytka ją w ten sposób zdekonspirowała, bo wszyscy inni zachowali te informacje dla siebie.

Mieliśmy takie: 😱
A kolega rok czerwony był z wściekłości jeszcze przez godzinę.
ja wiem, że np rodzinie moja Mama powiedziała o tym, ze nie możemy mieć dzieci, ale jestem jej wdzięczna, bo dzięki temu nie dostałam nigdy zadnego pytania ani komentarza. I nie musze się denerwować.
No tylko ja mam podejście, ze mówię o tym otwarcie, jak ktoś chce to zachowac dla siebie to nie dziwię, ze się wkurzył..

reklama