reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Staraczki forever!

reklama
Po siedmiu miesiącach może będzie działać... :/

Ale nie przeszkadza mi zmywanie ręczne, całe życie tak gary myłam :-p Tylko teraz jest ich jakby więcej :dry:

Moja nie jest niestety "voice operated" :-p:-D

Ostatnia edycja:
Kout ja też całe życie łapkami zmywam, tylko właśnie chyba mi sąsiadka swoje naczynia podrzuca, bo coś więcej ich...a zmywarkę bym chciała ze względu na zużycie wody, no i ja nie jestem umyć naczyń ręcznie w temp. w której ona to robi;))

Znowu nam kąpiel wypadła trochę wcześnie :-D

No i co tam u Was dzisiaj na obiadek?

Bo u kuota NIC :eek:

Nie poszłyśmy do sklepu, bo wieje :/ Chyba tosty francuskie tylko zrobię, jajka i chleb obecne :)

Dobrze, że kawa jest...

Ostatnia edycja:
hej :)

ja niedawno wrocilam od rana musielismy pozalatwiac kilka spraw ... i tak latalismy i wsumie nic nie zalatwilismy za bardzo :wściekła/y:

Natul spal prawie do 8 i moze ze 2 razy jedl wiec zle nie bylo ...

ASIONKU no to &&& żeby zmiana była dla Ciebie korzystna :p :))

oby , bo kurcze jezcze nic nie wiemy :szok: porazka z tymi frankami :wściekła/y:

Dobry:)

Weekend intensywny więc mało nas było... Za to Młode się wyszalało w sobotę u mojej mamy i w niedzielę w gościach:))
Szkoda ze nic to nie zmieniło w kwestii spania...
Dziś miałam się pożalić o 2 jak po mnie łaziła ale nie bardzo miałam jak...
Ktos ma może pomysły??? mało spała w dzień, później poszła spać, najadła się na wieczór... i nawet nie to że się budzi z palczem... już nawet nie chce cycka i nie robi awantur.... Poprostu się obudzi i tak jakby nie mogla się ułożyć... przez godzine sie turla po łóżku (co obejmuje min spychanie mnie z mojej poduszki albo wręcz krzyczenie na mnie żebym się położyła w określonym miejscu), gadanie do siebie, próby wtulania się w ścianę łóżeczka lub zagłówek łóżka... a w końcu usypia po ok godz wtulona mocno we mnie... Mam nadzieję że to stan przejściowy, tzn załapała że cyca nie będzie ale z przyzwyczajenia się jeszcze budzi...

Asionek to mówisz żeby nic więcej nei robić z tymi zębami?? Ja mam z kolei przykład u siebie w rodzinie. Siostra starszemu synkowi poza myciem nic nie robiła, teraz ma prawie 6 lat i już kilka razy musieli go na siłę trzymać u dentsty bo ma dużą próchnicę... Młodszemu od małego lapisują (czy coś tam) i ma 3 latka prawie i zero próchnicy chociaz śpi praktycznie z butelką w buzi i pije kaszę przez sen... Pewnie zależy czego się używa...

a moze ma za duzo miejssca ? niekiedy dzieci jak maja duze pole do turlania sie tak zle spia ... Nat lepiej spi jak jest u siebie i owiniety na okolo :) a jak u nas to wlasnie tez sie turla pol nocy :/

co do zebow to ja nie wiem czemu tak jest czy czemu sie tak stalo , moze jak pisze Kocurek ? w kazdym razie mi mama nic nie robila z zebami oprocz wizyt u dentysty i do dzisiaj mam tylko jedna dziurke z plomba w 7 :) i raz 8 wyrywalam ... wsio :)
pewnie to tez zalezy od zebow i chyba jest tez genetyczne troche , ja mam zeby po ojcu , a siorka po mamie i ciagle lata po dentystach
na szczescie S tez nigdy nie mial problemow i nic mu sie nie dzieje wiec licze na to , ze Nat odziedziczy po nas mocne zeby :)

Bry,
Póki co dziecko z chęcią myje tylko dolne, górnych nie chce:eek: nie mam pojęcia czemu... wcześniej dawał sobie umyć... może stan przejściowy...

u nas to samo od jakiegos czasu ... tez nie wiem od czego ? moze cos sie wyklowa na gorze i boli ?

Asionku
a co do nocek to już dwie nocki karmiłam tylko raz - około 2-3 - a jak się poza tym budzi to ją jakoś inaczej pocieszam. W każdym razie mniej się budzi! Mam nadzieję, że u Ciebie też dobrze i nie dajesz już tyle cyca!

.

no to super widac poprawa jest spora !! u nas raz lepiej , raz gorzej ...
do 12 grudnia juz blisko hehe i bedzie koniec cyca !!

wlasnie zdrowka dla Olenki &&&&&&&&&&&& :))

Ooo widzę Kuota i Asionka...

my byliśmy na spacerze zaledwie pół godziny, bo miałam mały wypadek.. ale mniejsza z tym...

reklama
Dobry wieczór, a właściwie to średnio dobry....
Miałam milczeć, nie piskać, ale sytuacja widzę wyjaśnień wymaga. Wiola widzę postanowiła z forum odejść, no trudno, Jej osobista decyzja, prosiłam żeby tego nie robiła, bo ma tu wielu przyjaciół, wsparcie i zawsze dobre słowo....niestety to chyba zbyt mało, niewystarczająco, niegodnie.....sama już nie wiem co jeszcze NIE....
Wiola jednym słowem odeszła przeze mnie, przeze mnie też Was usunęła z listy przyjaciół....
Jedyne co mogę Wam teraz napisać, to PRZEPRASZAM za to, ze jestem zbyt uczciwa i mam zasady, których jak krowa nie łamię.

Do góry