reklama

Staraczki grudniowe 2012

Karola ja Dupka brałam jeden cykl i trwał on 42 dni! Wczesniej ( kilka lat temu) brałam Lutkę, okres był częściej ale nigdy regularnie. Rok 2012 zamykam z 7 cyklami trwającymi - 35 - 64 - 42 - 46 - 85 - 45 - 42 dni! Z kolei rok 2011 to 6 cykli trwających - 59 - 65 - 79 - 71 - 86 - 52 dni!
Babka powiedziała mi ze 1/4 cykli jest z owulką, patrząc ma ich częstotliwość, więcej nie trzeba dopowiadać...:-(

Butterfly gratuluje :-)

Własnie wyczytałam, że Lutka hamuje owulkę!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Kasiaczek bo taka jest rola progesteronu w drugiej polowie cyklu. Nie wiem jak ty bierzesz luteine ale przewaznie bierze sie ja po owulacji dlatego ze w naturalnych warunkach bez zaburzen w drugiej polowie cyklu wzrasta progesteron ktory ma za zadanie przygotowac blone sluzowa macicy na zaplodnione jajeczko i w razie ew. Ciazy powstrzymac kolejna owulacje, natomiast jezeli nie dochodzi do zaplodnienia wtedy progesteron spada(np. Przerywasz branie luteiny) i powinien wystapic okres.

a tak wogole to dzien dobry

Marcia - ja teraz Lutki nie biore wcale, ale kiedys ją brałam i na bank nie po owulce!

Witajcie! Ja po powrocie na swoje mieszkanie zamarzam, choć dzis juz lepiej bo 15 stopni jest! ale i tak ZIIIIIIMNO!!

Witam dziewczyny ;-)
U mnie w domu wszyscy śpią, ja niestety jak na złość nie mogę. Więc siedzę tu z Wami i popijam herbatkę z miodem i cytryną.:-D
Galaxia - To dla zdrowia maluszka.:tak:

Kasia - my w Krakowie mamy tak ocieplone mieszkanie, że całą zimę nie odkręcamy kaloryferów:szok: ja jedynie jak chce coś szybko wysuszyć. No i zawsze mamy zwrot za ogrzewanie :-D

Góralka - ja ze swoim mieszkam w domu - ka zdy ma swoje piętro! a że pode mną i centralnei nade mną nikt nie mieszka i tym samym nie ogrzewa no to zimno! A mieszkanie jest bezczynszowe więc normalnie płacimy gaz! aż mnie ta kwota przeraża! W bloku cieplej - zdecydowanie!

Cześć :happy: witam się z rana. Mieliśmy zostać w Poznaniu u siostry - ale oni pojechali w gości, a ja stwierdziłam że w takim razie też mam ich w dupie i wracamy. :happy: Oczywiście zostawili nam klucze i skorzystaliśmy z ich domku :rofl2: ( świnki z Nas, ale sami się śmiali że możemy bez krępacji :rofl2: tylko nie mamy zostawiać po sobie śladów ) co też uczyniliśmy ;-).

Na pytanie co dostałam:

od 3-7 dc brałam CLO -> 10 dc miałam monitoring ( był pęcherzyk ) i dostałam zastrzyk na pęknięcie.
12 dc następny monitoring -> kontrola i pęcherzyk pękł.

Teraz pakiet leków:
Eythyrox n50 1 dziennie
Metformax 500 2x1 dziennie
Folik 1 dziennie
Duphaston 2x1 dziennie
Estrofem 2x1 dziennie
Aspirin Protect 100 1 dziennie.

I dodatkowo łykam wit.C , tran i selen +e ( 2x1 dziennie ) ;-)

Niestety nie ma 100% pewności,że się udało. Ona tylko dała leki żeby pomóc w utrzymaniu ewentualnej ciąży. Jeśli się nie udało, odstawiam Estrofem i Duphaston i 1 cykl przerwy od stymulacji.

Kasia - oj to rzeczywiście nie ciekawie, moja znajoma miała tak że na tym samy piętrze mieszkanie obok było nie zamieszkane i niestety automatycznie u mnie też było zimno, od tej ściany. :tak:

butterfly - o wy świntuszki! no ale niech wam wyjdzie na dobre. :tak:
Trzeba być dobrej myśli, bo może się uda. :tak: Masz niezły pakiet leków. Ja jak na razie piję tylko folik, wit. C i jak sobie przypomnę magnez (to z związane z tym moim upadkiem, może mam niedobór?) i chyba tyle.

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry