• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki grudniowe 2012

reklama
Karola wydaje mi sie ze to zalezy jaki antybiotyk bierzesz bo ja swojemu rodzinnemu powiedzialam ze sie starami i ze moge byc w ciazy teoretycznie wiec dopasowal leki na taka ewentualnosc. Bo przeciez sa antybiotyki ktore mozna brac bezpiecznie w ciazy a nasz organizm jest tak zaprogramowany ze przez te pierwsze 4-5 tygodni kiedy kobieta ma prawo nie wiedziec ze jest w ciazy nasze fasolki sa chronione przed szkodliwymi substancjami z zew. Takze ja dzialalam z mezem mimo wszystkl

Annie, a to nie wiedziałam, że jednak okazało się inaczej, widocznie pierwsze wieści zarejestrowałam najbardziej :)

Marcia, no bardzo jestem ciekawa jak Twoje usg i torbiel. Mam nadzieję, że jej nie będzie :tak:

Karola, też jutro daj znaka jak u Gina !!!

no ja już po wizycie ale jestem zawiedziona bo w tym cyklu już nic nie zdziałamy bo wg Gina 13 dc to już jest za późno na monitoring.

Gin powiedział, że 8 miesięcy starań to wystarczająco by zacząć działać

w następnym cyklu mam zrobić badania PRL, FSH, LH, E-2 Estradiol i f- testosteron i mam się zgłosić w 6-7 dc i będziemy robić monitoring cyklu.

Karola, 13dc to za późno? mój kazał mi przyjść właśnie 13-14dc na początek :/ hmmm.... MOże chce podglądnąć Twój cykl dokładniusio od samego początku :tak: W sumie ja też w końcu się uparłam i poszłam właśnie ok 9dc hihi
Mam skierowania na te same badania co Ty ale będę je robić dopiero za jakieś 2 cykle, narazie nie mam na to ani siły ani pieniążków. Powiedz mi tylko, czy lekarz powiedział Ci w jakie dni należy zrobić te badania? Pytam bo mój nic nie powiedział:wściekła/y: a jak dzowniłam do laboratorium to byli zdziwieni, że nie mam wytycznych :eek: A Ty masz?

Ostatnia edycja:
nanncy no mnie się wydawało, że 13 dc to dobry czas na monitoring no ale Gin był innego zdania.
moim zdaniem nie chciało mu się bo spokojnie mógłby robić monitoring w tym cyklu bo ja o ile w ogóle będę miała owulkę to koło 20 dc czyli jeszcze tydzień na podglądanie co tam się dzieje. No chyba, że to rzeczywiście trzeba zacząć w pierwszym tygodniu cyklu i nie ważne czy cykl jest dłuższy niż normlanie :eek:

na kartce z badaniami mam napisane 3,4 lub 5 dzień cyklu,no ale w sumie to nie wiem czy te badania hormonów mam zrobić 2 razy czyli pierwszy raz w 3 dc a drugi do wyboru albo w 4 dc lub w 5dc czy mam zrobić badania raz i mam sobie wybrać jeden z tych trzech dni?

może któraś z bardzie obcykanych dziewczyn nam coś podpowie? :tak:

nanncy i karola prl, fsh i lh robi sie 3-5 dc ( do wyboru bo moze sie trafic ze 3 dc to niedziela i wtedy idziesz robic 4 dc ) w kazdym bądz razie przewaznie jeszcze jest okres. natomiast estradiol robi sie wg. mojej gin najlepiej 7 dni po najbardziej płodnym śluzie jest to na pewno badanie ktore robi sie w fazie lutealnej po owulacji tak samo jak progesteron natomiast testosteron jest nie zalezny od dc z tego co pamietam wiec ja swoje badania robiłam pierwszą turę w 3dc , testosteron, hormony tarczycy w 21 dc a progesteron i estradiol w 28 dc

A ja dzisiaj swojemu oznajmiłam ze w maju robimy badanie żołnierzyków, dlatego w maju bo poczekam do @ ktory na pewno przyjdzie bo za duzo strsu miałam w owulacje i teraz te choróbsko wiec sie nie nastawiam na fasolke ale gdyby stał sie cud to bez sensu kase wydawc na badanie poczekam te 10 dni i wyobrazcie se ze moj mąz powiedział ze jak trzeba to trzeba.....jestem z niego taka dumna i powidziałam mu to ze zachowuje sie jak prawdziwy facet a nie tak jak maz mojej kolezanki, staraja sie juz 1,5 roku jak nie wiecej fakt u niej wyszła duza prl ale juz sie wszystko unormowało dawno i dalej nic i z rok swojego ugadywała zeby sie zgodził i w koncu zrobili badanie w tamtym tyg i wyszło ze ma leniwe plemniki, teraz 3 miechy róznych tabsów dla niego co znowu wiaze sie z czekaniem a mogl sie leczyc razem z zona , ach ci faceci

Ostatnia edycja:
Marcia i Karola, a u mnie była jeszcze inna akcja z tymi badaniami. Gin kazał mi zgłosić się na początku cyklu do laboratorium z prośbą o zrobienie badań cytohormonalnych. Wcześniej zadzwoniłam do labo i pytałam o ceny itd..podpytałam kiedy mam przyjść a babka przez telefon powiedziała, że na badanie cytohormonalne mam przyjść 9dc!!!!:confused2:A ja też od gina zrozumiałam, że na początku cyklu. Teraz nie wiem co zrobić...Zgłupiałam..

Marcia
, brawo dla męża !!! za postawę :)

Dzien doberek!

U mnie niedziela zaczęła sie awaria rury na podwórku w efekcie czego do jutra nie mam wody i jutro rozwala mi podwórko zeby dostac sie do pękniętej rury:wściekła/y:

Nanncy ja bym nie słuchała pań w laboratorium bo one nie sa lekarzami a te wszystkie prl, lh,fsh na 100 % robi sie w na poczatku cyklu

reklama
Marcia, no zobaczę...narazie odpuszczam badania na jakieś 2-3 cykle a potem będę się martwić :tak:Współczuję akcji z rurą...u moich rodziców bardzo często się to zdarza, więc wiem o czym piszesz :/

A u mnie dziś dzień oczekiwania na @. Akurat mam wolne, więc fajnie jakbym dostała dzisiaj a nie jutro w pracy... Ciekawi mnie też czy ból będzie lżejszy, bo przecież... nie było torbieli :-)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry