reklama

Staraczki grudniowe 2012

Czesc kobieteki!

ja juz w domku :-) wymiki z krwi ksiazkowe jakbym w ciazy nie byla, przeplywy, wody itd w porzadku, lozysko dojrzale w II stopniu to jeszcze tez da rade, ktg w sumie mialam 6 razy robione i wszystkie tez byly ok wiec moj wujcio - doktorek zapytal czy chce dzisiaj isc czy jutro no to pewnie ze dzisiaj, te lozko by mnie wykonczylo.....

co do brzuszkow to ja spora baba a brzuszek mam duzo mniejszy od kolezanek z forum i nawet ta jedna Basia ci ze mna lezala to ma jeszcze 6 tygodni do terminu i jej byl wiekszy niz moj

ja dzisiaj koncze 37 tc i zaczynam 38 wiec ciaza donoszona ale co z tego jak sie moj organizm wcale nie ma zamiaru rozpakowac

karola super brzusio , ty szczuplutka jestes wiec moze powinnac troche lepiej przybrac ale spokojnie jeszcze nadrobisz, ta moja kolezanka co na koniec grudnia urodzila to taka drobna i szczupla i malo przybierala a potem jak jej ruszylo to na koniec miala + 16 kg na liczniku :-)

wogle to sie pochwale ze mamy juz 3 dzieciaczkow na marcowkach dwie dziewczynki i chlopiec :-)

nanncy zdrowka ci zycze..

avensis super ze juz do domciu wychodzisz

pozdrawiam was i milego dnia !

reklama
Hejka!

Marcia, fajnie ze wyniki w porzadku :)

Karola, ja 29tydz i na wadze +2kg, to jest dopiero stresik... I nawet ladnie jem, tzn wiecej i czesciej niz wczesniej, i nic. Pociesza mnie to ze moja mama przytyla ze mna 3kg, moze mam tak jak ona. Noi ja wyraznie schudlam, co widac na buzi, pupie, piersiach....czyli wszystko idzie w dzidziusia.

Dzis na 17 ta mam usg 3d, prywatnie, to sie okaze jak tam mala i wody. Dzis robilam tez krzywa cukru, powtorke tokso, morfologie i mocz. Jestem podziębiona i cos czuje jakby zapalonko pecherza mnie bralo...
Co do krzywej cukru: bleee! Na 3 razy pilam i troche mnie potelepalo ale potem czulam sie dobrze, jakbym odzyla :) Mala tez fikala. Natomiast po kolejnej godzinie, gdy spadalo, przysypialam na siedzaco. W domku rzucilam sie na sniadanko z ciepłym kałkiem i leżę po kołderką grzejąc pęcherz. Przed usg odbieram wyniki. Trzymajcie kciuki!!!

ImageUploadedByForum BabyBoom1392817964.085626.jpgmoj brzusio-synusio 16 Tydz

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1392817964.085626.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1392817964.085626.jpg
    18,7 KB · Wyświetleń: 54
marcia super, że jesteś w domku! spanie w szpitalu- chyba nie ma nic gorszego! hałas, nie swoje, niewygodne łóżko, wszytsko jest nie tak, długo by wymieniać, swój domek i swoje łózko to co innego.

basik no jak ładnie się zaokraglił!!! chudzielcu Ty :-p

nanncy shit!!!! i co teraz????? :confused::confused::confused:

Nanncy a jakie wyszly ci wyniki? Teraz to czeka nanncy mierzenie cukru do 6 x dziennie, dieta cukrzycowa i jak dieta sobie nie poradzi to insulina....kurna ty chyba przyciagasz wszystkie nieszczescia swiata:-( Trzymaj sie kochana

No ale od poczatku...

1) Morfologia ladna, nie mam juz anemii !!!
2) Igm na toksoplazmoze ujemne wiec tez chyba ok (?). Nie zdazylam jeszcze sprawdzic w necie....
3) TSH 2,5 i chyba takie zostawie, chyba ze w III trymestrze powinno byc nizsze, to tez zaraz sprawdze..
4) Mocz sredni. Barwa mętna, ph duzo spadlo i liczne moczany w osadzie - nie wiem co to znaczy ale musze powtorzyc badanie bo sama wiem ze troche nieprawidlowo zebrałam probke
5) USG 3d małej - wszystko ok, poziom wod w normie, waga prawie 1300g, wyniki prawidlowe. Natomiast mala nie chciala pokazac buzki za nic w swiecie, choc kombinowalismy na wszystkie sposoby... Troszke ją podejrzelismy ale nie mam ladnej fotki i ciutke mi zal kasy na 3d teraz ...
6) noi ten nieszczesny cukier:

Na czczo: 78
Po 1 godz: 173 (norma 70-160)
Po 2 godz: 176 (norma 70-140)

Nie wiem czy to srednio czy juz tragedia ale babeczka powiedziala ze niedobrze ze nie spada wcale po 2h.

Ostatnia edycja:
Nanncy a mialas test obciazenia 50 czy 75? Bo przy 75 norma po 2 h wynosi 140 i troche te normy ktore napisalas wydaja mi sie za wysokie bo nawet bez obciazenia po zwyklym posilku po 2 h cukier powinien byc nizszy:confused:

A ok jakos zle przeczytalam czyli tak jak mowie do 140 , czeka cie wizyta u diabetologa

Ostatnia edycja:
reklama
Marcia, 75g mialam. Wiesz co, ja pisze z telefonu i co chwile cos zmienialam w tym poscie. Teraz juz powinno byc uaktualnione prawidlowo.
A do tego diabetologa to sama mam sie umowic? Prywatnie? Czy to gin mnie skieruje i jest to bezplatne w ciazy?
Do gina chodze teraz prywatnie.

W sumie widze w tym wszystkim maly plus: ten cukier mogl byc powodem niejednokrotnie mojego zlego samopoczucia, nawet psychicznego. Jesli to ma pomoc to bede stosowac diete. Itak szczescie w nieszczesciu ze ja tak niewiele jadlam i jestem przyzwyczajona do jakiejs tam diety. Pozostaje pracoeac najbardziej nad iloscia i jakoscia posilkow. Gorzej maja mamy ktore niczego sobie nie odmawialy...

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry