reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki lipiec 2013!!!

Wszystkie dziewczyny z jedna kreska, jeszcze nic straconego!

Mam takie pytanko, moze ktoras z dziewczyn bioracych duphaston bedzie wiedziala, ile powinna trwac faza lutealna? wiem ze idealna to 14 dni, ale czy jest jakis przedzial ktory jest w porzadku? jak juz jest mniej niz 14 to jest problem?

reklama
Hejka.

Susel ja nie biore dupka ale faza lutealna powinna trwać 10-16 dni.

Ja wstępnie testuje 5.08 możecie mnie dopisać do listy? Ja piszę teraz z tel więc ciężko mi samej się dopisać.

Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny

Rybka33 5.07 ?
Ewka358 7.07 ?
elifit 8.07 ?
Mika1986 8.07 @
19ania90 10.07
żabucha 11.07
karola1986 14.07
keit85 17.07
ailatan1987 19.07
dośka1 20.07
tamaguczi 20.07
benefica 21.07
AniołekBB 25.07
Malgonia1 26.07
Dorcia 26.07
Nanncy 26.07
Susel 27.07
Tygryseczek 28.07
Fuma_Foch 29.07
Ulika 04.08

Mimimoo 5.08

Susel ja też nie biorę dupka, ale faza lutealna średni trwa 14dni (przy 28dc)u każdej kobiety w zależności od długości cyklu waha się między 10-16dni 12-16dni (zależy od lekarza). Każda kobieta ma swoją stałą długość fazy lutealnej. Tylko, że w moim przypadku jakoś się to nie sprawdza :baffled: ostatni fl-12dni, a na chwilę obecną to już 15dzień fazy lutealnej.

hej kobitki, wpadłam się przywitać, za parę godzinek już musze iść do pracy;/ mam do was pytanie, powinnam wziać Dupka 16dc ale odpuściłam i teraz sobie myśle, czy może nie brać w tym cyklu wcale ? czy lepiej go wziąć ??

Susel, minimum fazy lutealnej to tak jak tu wszyscy piszą, ok 10 dni. :tak: Zawsze są jakieś widełki i u każdej kobiety może być inaczej. Czytałam, że problem jest kiedy faza lutealna trwa krócej niż 10 dni, mogą też występować plamienia przed @ co również świadczy o zbyt wczesnym spadku progesteronu.

Dośka, sama nie wiem co Ci poradzić zabardzo. Jak mi lekarz kazał to brałam, tyle, że tak jak pisałam - raz wzięłam później niż kazał. A że nie pomogło w zajściu to już inna kwestia, widocznie nie w tym tkwił problem u mnie...

Ostatnia edycja:
ja tam się wcale nie smucę I kreską, bo raz, że to zdecydowanie za wcześnie na testowanie a dwa, że cały czas mam w głowie tę moją tarczycę, w poniedziałek idę na piewrszą wizytę do endo tak więc nowy cykl zacznę pewnie z jakimiś lekami :tak:

nanncy widzę sluzik się zaczął ;) super, to odliczamy do owu!

wracając do tematu meblowego, oto obiecane zdjęcia salonu :tak:

1.jpg

2.jpg

i widok od strony kuchni

3.jpg

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    23,6 KB · Wyświetleń: 96
  • 2.jpg
    2.jpg
    24,8 KB · Wyświetleń: 98
  • 3.jpg
    3.jpg
    25,3 KB · Wyświetleń: 72
Dośka, sama nie wiem co Ci poradzić zabardzo. Jak mi lekarz kazał to brałam, tyle, że tak jak pisałam - raz wzięłam później niż kazał. A że nie pomogło w zajściu to już inna kwestia, widocznie nie w tym tkwił problem u mnie...

To w takim razie moze wezme dzisiaj co ?? Tylko nie przedłuże sobie w ten sposób cyklu ??

Mimimoo i ewka, no u mnie wlasnie chyba ona ma tylko 8 dni wiec chyba cos jest nie tak. :/

doska chyba Nanncy wczesniej pisala ze jej lekarz mowil ze to nic zlego jak wezmiesz pozniej.

karola ale masz piekny ten salon, tez bardzo lubie takie nowoczesne wnetrza :)

Ostatnia edycja:
reklama
karola1986-21 szykuj mi miejsce w szafkach, wprowadzam się :-D
Przepiękny salon, śmiało mogę powiedzieć, że z moich marzeń. Jednak metraż jaki posiadam nie pozwala na tak piękne zagospodarowanie wnętrza.:crazy:

Dziewczynki, czytałam, że macie problem z kocimi siuśkami. Polecam te miejsca skąd wydobywa się zapach spsikać/przetrzeć octem. Jak miałam kocura to pomagało, niwelowało zapach kocich siuśków i powodowało, że kocur już tam nie znaczył. Teraz mam kotkę i na szczęście jest i wysterylizowana i wychodząca, chociaż siuśki kotki, aż tak bardzo intensywnie nie śmierdzą.

Okresu nadal @ i już wszystkie dolegliwości zniknęły.
Poczekam do niedzieli, jak nadal @ nie przyjdzie to powtarzam test. Jeśli wyjdzie negatywny, to pójdę do gina, żeby zobaczył co się ze mną dzieje..

Do góry