reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

reklama
Akuku bidulek, kurcze alergia to przekichana sprawa ale z postępem i śmieciowym żarciem coraz wiecej alergików, u Matyski tez jest podejrzenie, ale cholera na co???

U nas wciąż cieplutko, otworzylam okno i staram sie usnac, bo mam przynajmniej z 3 nocne wędrówki do sraczyka na siusiu. Do jutra.

Tiuchna jestem u Was codziennie i poczytuje ale nie udzielam sie poniewaz moje staranka-przytulanka odlozone do lipca z powodu mojej arytmi serca:tak:,mam nadzieje ze lipcowe badanie wykaze spokojná i uregulowaná prace serduszka i zaczne przyjemne i wyczerpujace staranka:-)
A Ty Kochana zdradz kolezane cudowny sposob na coreczké;-)

ohh :zawstydzona/y: nie wiem jak pomoc ;-) mysle ze loteria losu:tak:

to mam nadzieje, ze w lipcu wszystkie badania wyjda juz poprawnie i nie bedzie zadnych przeciwskazan na zaczecie staranek :*

Jestem. Wrocilismy ze szpitala bo Victor dostal jeszcze wiekszej opuchlizny na twarzy I jeszcze wiekszych opuchnietych plackow na ciele, glownie na szyji, plecach I brzuchu.

A wiec Victor ma mocne uczulenie, tak jak myslalam.
Dr mowi ze prawdopodobnie na trawe lub jakies pylki.
Ma na tyle silna alergie, ze musze miec w domu zatrzyk w razie jakby mial problem z oddychaniem.

Musze dzis go obserwowac I jak sie nie polepszy przy syropie to mam wrocic do szpitala, bo zastrzyk dostane jutro z apteki.
Ogolnie babka sie przerazila ta jego reakcja, bo wygladal jak monstrum.

A jak jej powiedzialam,ze od 3 tyg. Uzywamy kropli do oczu, bo po kazdym wyjsciu na dwor mu puchna I swedza oczy to juz nie miala watpliwosci ze to alergia.

Ahh teraz przy Alexie I przy Vikim musze miec zastrzyk.
Alex ma alergie na orzechy, nawet minimalna ilosc I odrazu mu buzia puchnie, a nie znam reakcji na wieksza ilosc ( bo jemu puchnie jak zje wafelka orzechowego czy jednego orzeszka)
No I Viki z ta trawa.

jejku:szok::szok: Agatko biedactwa!! nie dosc ze astma to jeszcze kazde z tak silnym uczuleniem..
bedziesz musiala bardzo uwazac..
kochane brzdace:-( zastrzyk... brrrr... cholerne pylki i trawy:baffled:

jak dobrze ze poszlas!

akuku a to ?
• Ulotka Aerius / Desloratadinum - leki i suplementy diety, dawkowanie, skład, zastosowanie, opis - DOZ.pl

my co prawda zastrzyku nie mamy bo nikt by nam tego nie przepisał bo kto by go zrobił...ale mój jest uczulony na jad osy,pszczoły i szerszenia...puchnie w kilka sekund,przypadkowo się dowiedzieliśmy gdy go użądliła osa,reakcja jest natychmiastowa,pojechałam wtedy na pogotowie,dostał zastrzyk i ten aerius do dalszego stosowania
jeśli buzia puchnie to reaguj,bardzo dobrze,bo skoro buzia puchnie to i w środku może...
Kubę nauczyliśmy że jak widzi osę ma wołać a jakaś sory za określenie debilka z rodziny ostatnio go zapytała co woła na widok osy że go nie użądli jak jej nic nie zrobi...no tak ...wcześniej mu na ręce usiadła i użądliła od razu-"nic nie zrobiła" a jak powiedziałam o uczuleniu to dodała że tym bardziej się coś stanie jak będę tak uważać-wiesz jak ją opierdzieliłam,że to moje dziecko,moja sprawa,ja kocham a że jeśli jej jest obojętne jej dziecko to jej sprawa... :-)
a bierze Twój synek coś na alergie ? mój ma pokarmowych mnóstwo,nie puchnie ale gorzej,idzie mu to na zapalenie żołądka,jelita cienkiego i grubego i co gorsze na funkcjonowanie mózgu

karola wczoraj czułam swój lewy jajnik,mam nadzieję że był to znowu znak że owulacja będzie z lewego :-)
mam nadzieję że cykl będzie krótki bo skoro czułam już jajnik to kto wie no ale stresik znowu mam związany z mamą

Ostatnia edycja:
Anabelka dzisiaj z apteki wezme ten zastrzyk, nie wiem czemu Ci nie przepisza, przeciez to w koncu sekundy sie puchnie .
Mi powiedziala jak I mam w poniedzialek isc z zastrzykiem do swojego gp I on ma mi pokazac, jeszcze raz. Wiem ze to jest gotowy zastrzyk I robi sie w udo.
Ja nigfy zastrzyku nie robilam, ale pewnie pod wplywem adrenaliny I stresu o dziecko zrobilabym bez problemu.

Ja poprosze by przepidala mi od razu dla Alexa I jeszcze dla obydwojga do przedszkola.

Viki obudzil sie o 8 znowu opuchnieta twarz :/:/

Tilli no nie spodziewalam sie ze beda takimi alergikami bo ani ja ani m alergii nie mamy na nic w sumie.
Mam nadzieje ze trzecie malenstwo nie bedzie alergikiem.
Choc alergia wychodzi u nas dosc pozno.

anabelka a co tam się dzieje z Twoją mamą? :sorry2:

no mnie pika nadal lewy, w cyklu z owulką też lewy był, w ogóle nigdy nie czuje prawego, pewnie to on nawala, nie czuje go nigdy bo pewnie się jeszcze nie obudził :wściekła/y:

akuku jejku, biedactwo, jaki spuchnięty... mam nadzieję, że szybko mu to minie, no ale racja, przekichane z tymi alergiami, teraz praktycznie każdne dziecko jest na coś uczulone :baffled:

kasoku uwielbiam bób, musze sobie kupic, będziemy się objadać z M. :-D

dzięki za rady dziewczyny, pomimo, że większość pisała , żeby zrobić to badanie w tym cyklu ja jednak zaufam swojej intuicji i zrobię tak jak tili pisała, (tili też ufa swojej intuicji, więc ja zaufam swojej i Twojej kochana!) wstrzymam się i zrobię na spokojnie w wakacje, będę miała mniej stresów. :tak:

dodatkowo, czytałam, że często lekarze zalecają, że powinno się odpuścić ten cykl w którym robione jest HSG ze względu na promieniowanie rentgenowskie, kontrast wstrzykiwany do macicy i do jajowodów no i ingerencję w endometrium.

nie chce marnować cyklu z owulacją bo i tak mam ją rzadko, zrobię w cyklu bezowulacyjnym to nie będzie mi szkoda cyklu.

pewnie na początku starań (tak po 3 miesiącach nieudanych starań) wszystko bym robiła na hura bo zależało mi, żeby zajść w ciążę a teraz zmieniłam podejście na bardziej lajtowe, nie teraz to za miesiąc, nie za miesiąc to za dla może się uda...

w tym cyklu daję szansę naturze i ziółkom (aczkolwiek bardziej wierzę w to drugie, hehe)

Karola - mam nadzieje, ze to bedzie najlepsza decyzja jaka moglas podjac:tak: :*

a ja dzisiaj pojechalam na car boot - sama:-D padal deszcz, dzieci nie chcialam brac, mezowi sie nie chcialo a ja.. mialam wewnetrzna potrzebe kupienie czegos dla Ellie - i wrocilam z pelna siatka 30 ciuszkow za £10:-D
jestem przeszczesliwa bo na prawde dobrej jakosci rzeczy z Next i Mamma and Pappa i Mothercare:tak:

zaspokoilam swoja potrzebe:zawstydzona/y:

Anabelka dzisiaj z apteki wezme ten zastrzyk, nie wiem czemu Ci nie przepisza, przeciez to w koncu sekundy sie puchnie .
Mi powiedziala jak I mam w poniedzialek isc z zastrzykiem do swojego gp I on ma mi pokazac, jeszcze raz. Wiem ze to jest gotowy zastrzyk I robi sie w udo.
Ja nigfy zastrzyku nie robilam, ale pewnie pod wplywem adrenaliny I stresu o dziecko zrobilabym bez problemu.

Ja poprosze by przepidala mi od razu dla Alexa I jeszcze dla obydwojga do przedszkola.

Viki obudzil sie o 8 znowu opuchnieta twarz :/:/

Tilli no nie spodziewalam sie ze beda takimi alergikami bo ani ja ani m alergii nie mamy na nic w sumie.
Mam nadzieje ze trzecie malenstwo nie bedzie alergikiem.
Choc alergia wychodzi u nas dosc pozno.

to będzie zapewne taki który tylko lekko naciskasz a on wciska praktycznie sam bo tam jakieś ciśnienie jest czy coś,mój kiedyś po operacji do brzucha sobie robił

karola wiesz co,moja mama ma migreny jak ja i moja siostra,kiedyś mama robiła prywatnie eeg i wyszły tam jakieś zmiany napadowe,ale jej lekarz nic na to nie przepisał i moja mama stwierdziła że zapewne to nic poważnego,na szczęście nic się nie dzieje,ale mama ma skoki ciśnienia,ostatnio ciągłe zawroty głowy (ja też mam) i straciła 2 razy przytomność,raz na chodniku i obdarła skórę na nodze,no co miało się goić a nic ...noga spuchła,rana bardzo wolno się goi,powychodziły przebarwienia czerwone i sine,kazałam mamie zrobić badania cholesterol,morfologie z rozmazem,mocz,kreatynine,mocznik itd i cholesterol podwyższony,mocznik,bilirubina,płytki krwi,cukier (o 2 tylko ale jest powyżej) podwyższone a lekarz nic w tym nie widzi złego bo niektóre mało podwyższone,ale mama ma skoki ciśnienia.Sama 2 razy kiedyś straciłam przytomność.
Wg mnie z wyników jakie widzę to zakrzepica i ten cukier mnie zastanawia,ale wyśle ją jeszcze na krzywą cukrową..rana się nie goi to i wina zakrzepicy i cukru...to teraz znowu prywatnie na kolejne badania.Teraz nie zostawiamy jej samej bo nigdy nie wiadomo,w łazience też nie jest sama,tata z nią jest w domu to moja siostra najczęściej bo ja mam do niej dalej

karola u mnie też lewy jajnik działa,prawy zepsuty po torbielach może
ja idę za fuksem hehe może się uda,ale wiecie co zastanawia mnie mój okres
jest 23 a ja po nocy miałam minimalnie...kończy się ? kurde no,skoro owulację miałam to dlaczego tak mało krwawiłam,w piątek ładnie ze mnie leciało,wczoraj przez połowę dnia a teraz nic nie mam,używam już wkładek...

Ostatnia edycja:
reklama
a tak spedzilam popoludnie:sorry2:

DSCF7624.jpg

Załączniki

• DSCF7615.jpg
    DSCF7615.jpg
    21,2 KB · Wyświetleń: 43
  • DSCF7619.jpg
    DSCF7619.jpg
    22,5 KB · Wyświetleń: 42
  • DSCF7624.jpg