reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Akuku ja miałam graco quatro tour delux i dźwięk klepania kółek podnosił mi ciśnienie :-)

Tilli no ja moge rodzic za 49 dni hahaha max za 70... nie wiecej.

A czas mi leci ja szalony.. okropnie szybko.
Musze sie zabrac za przemeblowanie I pranie ciuszkow prasowanie I torby popakowac...aaaa
Nawet nie wiem kiedy mi tygodnie mijaja....

czemu tak szybko ? zostało ci jeszcze 10 tygodni hehe :-D :-)

Witam sie i ja.

Przyznam się Wam ,że juz wczoraj wiedziałam ale póki co podchodzę do sprawy na chłodno bo chce zobaczyć jutrzejszy wynik czy ładnie przyrasta :)
A więc wczoraj po skoku tempki i ino bladym cieniu postanowiłam jechać na bete. Wynik 12,71 :)
Z racj tego ,że mam dwa poronienia za sobą to miałam prykaz od razu zgłosić sie do gina.
No i mam zaliczoną wizyte u gina :) Pęcherzyk ładnie rośnie, w dobrym miejscu. A gdzieś indziej wypatrzył drugi ale mówi raczej nie będzie się rozwijał., bo ten pierwszy jest większy i idealniejszy :) No i w sobote mam powtórzyć bete i jak bedzie przyrost to dostałam recepte na Acard i Dupka i mam brać od soboty. Następna wizyta 25,11. Ehhhh byle do soboty :)

Proszę mi jeszcze nie gratulować.Poczekajmy do jutra:)

no mówiłam że to masowo się dzieje,czekamy zatem do soboty :-) i na kolejne :-)

Mój dzieciak jakiś mało ruchliwy,wczoraj wieczorem jak już w końcu usiadłam i mogłam odpocząć po urodzinach to maluch się odezwał,obkopał mamusie ładnie i chyba zasnął,dzisiaj jedynie sporadycznie coś tam czuję

Mdłości brak :-) duszący kaszel w końcu minął,katarzysko nie przeszkadza :-) ale jutro powtórka z wczorajszej rozrywki,bo kolejni goście :szok: :-)

reklama
Anabelka- super, że urodziny udane! Kubuś zadowolony?
Akuku Ty to masz przeboje wózkowe

A ja byłam upuścić krwi, Jasio w przedszkolu. Brzuszek pobolewa, kurczę zupełnie inna ta ciąża. I do tego częste bóle głowy wryyy

Emaila - cudem powstrzymuje sie aby nie krzyczec hura:-D:-D okej wstrzymam sie ale bedzie ciezko

malymi slowkami - ale sie ciesze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :********

dzisiaj dzwonila polozna i mowi ze hemoglobina 9.5 spadla na leb i szyje:baffled:
kurcze a ja nigdy problemow z zelazem nie mialam
wysysa ze mnie to dziecko wszystko :baffled:

Anabelka- super, że urodziny udane! Kubuś zadowolony?
Akuku Ty to masz przeboje wózkowe

A ja byłam upuścić krwi, Jasio w przedszkolu. Brzuszek pobolewa, kurczę zupełnie inna ta ciąża. I do tego częste bóle głowy wryyy

no baa,zadowolony jak nie wiem :-)
a jak Cię pobolewa ten brzuch,jak na okres delikatnie ?

dzisiaj dzwonila polozna i mowi ze hemoglobina 9.5 spadla na leb i szyje:baffled:
kurcze a ja nigdy problemow z zelazem nie mialam
wysysa ze mnie to dziecko wszystko :baffled:

doprowadź się do porządku bo poród blisko,po nim i tak możesz jeszcze więcej stracić no a potem karmienie,mnie tak Kuba doprowadził do anemii a potem do zaniku mleka bo jadł i jadł

Anabelka- nie wiem, raczej jest to ból po jednej stronie. Pojawia się jak trochę pochodzę i to mnie martwi bo uziemiona nie chce byc..teraz.
Najważniejsze, że Kuba w świetnym humorze :-)

Tili- a Ty grzecznie odpoczywasz?

Anabelko mowie najwczesnie w 37 moge rodzic hehehe...czyli 21 dni przed terminem czyli za 49 dni...ale szcerze chcialabym rodzic po 1 stycznia...czyli jakkes 2 tyg przed terminem... Viki sie rodzil troszke wczesniej a dokladnie tydzien przed terminem i teraz tez tak chce hehe. Ale mowie mam nadzieje ze nie bede rodzic po terminie wiec max 70 dni.
Fajnie ze juz ruchy czujesz...ja poczatkowo czulam ruchy delikatne i czasem przez kilka dni nic nie stukal do mnie..a etraz jak chce rodzic bo kopie az boli.

Kamilko jak sie czujesz? Jak tam malutka zaparla sie w brzusiu ?

Karola jak tam u Ciebie ?? Mam nadzieje ze mdlosci Cie nie mecza.

Tilli kazdemu maluchowi inaczej zabki wypadaja, choc ja sie zastanawiambczy to troszke nie za wczesnie ..hmmm , druga jedynka na dole sie rusza a Alex sie cieszy bo znowu zebowa wrozka przyjdzie hehe. Rano przybiegl do nas z pieniazkiem i mowi myslalem ze zabka wrozka tez zostawila hehehe... narazie chowam jego zabki do kinder niespodzianki hehe.
Jak sie czujesz kochana ??

Kasoku, a ty jak sie czujesz?

Limonka jak synek ? Mam nadzieje ze juz odpoczelas po porodzie. Zdrowka.

Miciurka a co u was ?

Zaraz postaram sie wstawic zdjecia wozi z oponami piankowymi ktore wygladaja jak pompowane, swoja droga snilo mi sie w nocy ze przyszly pimpowane i byly miekkie i fajne hehe. Przezywam te kola jak zaba okres... chyba nie mam o czym myslec co ?
Milego dnia

Akuku jak już rodziłaś przed terminem to teraz nie jest to wykluczone :-) moja była sąsiadka dzieci rodziła w 37-38tc :-)

krowko​ to mnie też boli brzuch jak chodzę,gdy na przykład idę do sklepu to w drodze powrotnej już mnie pobolewa,potem chwilę odpoczywam i znowu coś robię,może rób czynności z przerwami

Anabelko stad moje wyliczenia hehe...musze zrobic wszystko by byc gotowa na wczesniejsze przyjscie na seiat malucha...uhh jak malo czasu zostalo.

Fajnie ze Kubus zadowolony z urodzin.:)

reklama
Anabelko - wiem:zawstydzona/y: kurde przestraszylam sie, nie chce sie wykrwawic albo miec transfuzji albo wlasnie poleciec jeszcze bardziej po porodzie, kurde.. dalam ciala
teraz zwiekszylam dawke i zagryzam kiwi po kazdej tabletce niech ta witamina c pomoze temu zelastwu sie wchlonac bardziej..

czuje sie do doopy ze tak zbagatelizowalam sprawe:zawstydzona/y:

Krowko
- moze tam naciaga sie wszystko teraz ?

a ja odpoczywam, tak:tak: teraz wiem czemu mnie czasem taka slabosc ogarnia i niemoc - pieprzona hemoglobina, na wlasne zyczenie:wściekła/y::wściekła/y:

wiecie co? fizycznie czuje sie gotowa na porod i Mloda - juz mnie meczy ta ciaza, wizyty w szpitalu itd, ale psychicznie .. nie wiem.. kurde co to sie dzieje ze mna:baffled: pyschicznie sie boje

oooo ale wyciskacz lez wlasnie obejrzalam na hbo - gwiazdka z Holly - tak, typowo dla ciezarnych z rozchwianymi hormonami;-)

Do góry