• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki luty 2013

kasiol kochana pH kobiety nie zmienia sie w czasie okolowulacyjnym zbyt wiele,choc powiedziec na pewno mozna jedno : ze najwyzsze pH ma sluz przypominajacy bialko jaja kurzego, ale musi byc rozciagliwy i przejrzysty. Kazda kobieta ma swoje wlasne okreslone pH sluzu szyjkowego, bo doslownie czegos takiego jak pH pochwy nie ma. Plemniki meski kochaja wysokie pH pomiedzy 8-9, gdzie u kobiet musi byc min.7,5 a u mezczyzn rowne 9 i wyzej. Zenskie z kolei niskie, miedzy 4 a 4,5 gdzie u kobiet musi byc wlasnie na tym poziomie ( i nie wyzsze ) a u mezczyzn w granicach 7-7,5.
Najlepsze pH dla splodzenia dziewczynki a i najnizsze ma sluz lepki i kremowy, ktory zazwyczaj mamy dlugo przed owulacja a takze i po Niej. Niskie pH to inaczej pH tworzace wlasnie kwasne srodowisko pochwy ale ono w zadnym stopniu nie wplywa na zabijanie plemnikow ! Kwasne pH sprzyja poczeciu dziewczynki, wiec jesli Ty masz niskie i M. to nie ma problemu, jesli natomiast Ty masz niskie a M. wysokie to w tym momencie powstaje problem bo Twoje pH nie sprzyja plemnikom M. ktorych w wysokim pH najwiecej wytwarza sie meskich. Dlatego wazne jest sprawdzanie pH mimo wszystko i dbanie o to podczas staranek zebysmy mieli je podobne, i nie mowie tu o planowaniu plci tylko o tym ze prawidlowe ulatwia zajscie w ciaze :tak:
Infekcje powoduja rozne bakterie, najczesciej sa to bakterie coli i chlamydii, warto porozmawiac z lekarzem o tym zeby zrobil wymaz czy tez wypisal sierowanie na badanka :tak:

Paski pH kup sobie takie ze skala do 14, nie do 8 bo to za malo ( zawsze mozesz miec wyzszy przeciez). U mnie pH przez caly okres przed owulacja bylo niskie, dopiero po podbijaniu soda poszlo na poziom 8-9, ale taki poziom utrzymuje sie zaledwie do 2h po aplikacji.

Ostatnia edycja:
reklama
nuśśka no to jestem w szoku, ze ph wpływa tez na płeć to nie wiedziałam, i do głowy by mi nie przyszło:)musze sobie zamowić te testy, ale nie wiem teraz czy nie od kolejnego cyklu
widze że @ przyszło:) kolejną bitwę czas zacząć:)

Cześć :-)
Ależ tu znowu cichutko... Jak tam Wam dzień mija? U mnie znowu stresująco w pracy, ostatnio naprawdę nawał wszystkiego, sterty papierów rosną, terminy gonią... Całe szczęście że jeszcze tylko jutro i weekend :-)

kasiol no pewnie ze ma znaczenie to pH decyduje o wszystkim :tak:kochana. Mozesz robic wszystko co tylko potrzeba ale zeby plemniki Twojego M. mogly przezyc musza miec ku temu dobre warunki a to rowna sie sluzowi ktory to rowna sie dobremu pH :happy2: paski sa fajne ale dosc nieporeczne, pamietaj zeby nie wklasac ich do srodka bo przez ostre zakonczenia mozesz sie pokaleczyc.

natka u mnie tez ciezki dzien, w niedziele niestety do pracy jeszcze :| masz jakas wizytke u gina w tym miesiacu ?

Natka my już po większych remontach:) Teraz tylko kafelkujemy łazienkę:) Już niedługo koniec tak myślę, że może w sobotę:) zajęło kilka dni, bo duża łazienkę mamy....

A ja na nartach nie jeżdżę:) Ja tylko zmieniam klimat i oddycham górskim powietrzem:) no i wtedy kiedy mogę to grzane winko piję:) w tym roku ta przyjemność mnie ominie:)

Nuuuśka nie wiem co z wizytą u ginka. Niestety, ostateczna decyzja co do staranek jeszcze u nas nie zapadła także żyję jak na jakiejś bombie która w każdej chwili może wybuchnąć... ;-) nie wiem dosłownie nic tylko jedna wielka niepewność..
A teraz tak zauważyłam u Ciebie w sygnaturce- Ty w tym miesiącu tsh badałaś? Całkiem ładnie Ci spadło :-)

Paulinka uff juz myślałam że jezdzic będziesz hehe ;-)

Miłego dnia :*

reklama
natka ale M. nic w koncu nie powiedzial ?? trzymam mocno &&& zeby wszystko dobrze sie ulozylo kochana.
A ja tak, badalam wczoraj tsh i spadlo na szczescie troszke po zwiekszeniu dawki, ale okazuje sie ze TSH powinnam badac bez uprzedniego wziecia leku a mnie nikt tego nigdy nie powiedzial , i zawsze bralam go normalnie przed badaniem bo trzeba na czczo a sie okazuje ze zle. No wiec za tydzien bede powtarzac ale juz bez brania Euthyroxu.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry