reklama

Staraczki na 2016 rok :)

W sumie nigdy nikt mi nie powiedział w jaki sposób wpływa nadwaga na zaciążenie.Ostatnio jak byłam w szpitalu to tylko położna coś wspomniała że po prostu jak jest tłuszcz to jest mniej miejsca dla dziecka.Poza tym jak dla mnie to chodzi o stawy,kręgosłup,itd...a sama nadwaga chyba nie ma wpływu na zajście w ciążę.Ale nie jestem ekspertem ;)
jak kiedys bylam w ciazy to wazylam 76 kg przy wzroscie 161 cm i zaszlam po pol roku, potem abrdzo przytylam i mam grubo ponad 90 kg i lekarka rodzinna mowi, ze poki owu i okres na czas to nie ma co sie martwic, zobacze co mi powie gin, do ktorej chce sie wybrac niedlugo

reklama
@Luxuorius Wydaje mi sie ze jedyna sytuacja kiedy nadwaga jest jakims utrudnieniem przy zajciu w ciaze jest wtedy jesli powoduje/jest spowodowana PCOS. To jedyne co doczytalam (Bo sama teraz upasiona jestem niezle ;)) Tylko ze u mnie otylosc albo pogorszyla albo wywolala objawy PCOS bo tak naprawde nikt mnie wczesniej nie diagnozowal bo cykle mialam pod linijke.

@Luxuorius Wydaje mi sie ze jedyna sytuacja kiedy nadwaga jest jakims utrudnieniem przy zajciu w ciaze jest wtedy jesli powoduje/jest spowodowana PCOS. To jedyne co doczytalam (Bo sama teraz upasiona jestem niezle ;)) Tylko ze u mnie otylosc albo pogorszyla albo wywolala objawy PCOS bo tak naprawde nikt mnie wczesniej nie diagnozowal bo cykle mialam pod linijke.
i masz bardzo nieregularne cykle przez to czy jak to wyglada?

i masz bardzo nieregularne cykle przez to czy jak to wyglada?
Do pewnego momentu, pomimo ze przytylam mialam cykle regularne, az ktoregos dnia jeden mi nie przyszedl, potem wrocily regularne ale troche dluzsze , schudlam, przytylam znowu i teraz to nigdy nie wiem kiedy okres dostane, chociaz patrzac bo moich ostatnich pieciu cyklach mam raczej owu i to 13 dni przed okresem.
Ale odkad pamietam mialam problem z nadmiernym owlosieniem (chociaz wyniki hormonalne mialam w normie) wiec mozliwe ze juz cos wczesniej bylo nie tak. Mimo wszystko jedno dziecko mam, a w ciazy bylam dwa razy napewno wiec nie moze byc ze mna az tak zle ;)

Do pewnego momentu, pomimo ze przytylam mialam cykle regularne, az ktoregos dnia jeden mi nie przyszedl, potem wrocily regularne ale troche dluzsze , schudlam, przytylam znowu i teraz to nigdy nie wiem kiedy okres dostane, chociaz patrzac bo moich ostatnich pieciu cyklach mam raczej owu i to 13 dni przed okresem.
Ale odkad pamietam mialam problem z nadmiernym owlosieniem (chociaz wyniki hormonalne mialam w normie) wiec mozliwe ze juz cos wczesniej bylo nie tak. Mimo wszystko jedno dziecko mam, a w ciazy bylam dwa razy napewno wiec nie moze byc ze mna az tak zle ;)
no ja z owlosieniem nie mam problemow, choc fakt jestem czarnulka i brwi mam geste, czarne, rece owlosione, ale ja to w genach dostalam hihi, zawsze byla barddzzoo szczupla i teraz po przytyciu ciezko mi schudnac, ale idzie wiosna i bede wiecej sie ruszac i moze waga ruszy w dol

Mnie PCO stwierdzono po raz pierwszy teraz w styczniu jak byłam w szpitalu na histeroskopii,nigdy niby nie miałam.A cykle mam w miarę regularne,28-33 dni.A ostatnio to nawet 28-29 dni.Zapytam moją lekarkę jak będę na wizycie 1 lutego o co tu chodzi :)

Mnie PCO stwierdzono po raz pierwszy teraz w styczniu jak byłam w szpitalu na histeroskopii,nigdy niby nie miałam.A cykle mam w miarę regularne,28-33 dni.A ostatnio to nawet 28-29 dni.Zapytam moją lekarkę jak będę na wizycie 1 lutego o co tu chodzi :)
no ja wlasnie tez sie dowiem jak to jest jak pojde do nowej lekarki, niech mnie przebada i juz, a moze prl mam za wysoka? musze ja zbadac

reklama
Mi gin kazał pić inofolic przed zajściem w ciążę, bo reguluje pracę hormonów, ale czytalalm że to najlepsze jest dla kobiet z PCO... A przynajmniej tak coś kojarzę :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry