reklama

Staraczki na 2016 rok :)

Dziewczyny to 2dniowe lekkie plamienie które mialam, nagle wróciło z bólem @ i chyba sie rozkręca ;( jestem załamana ;( totalna rozsypka ;( do @ planowo jeszcze 8 dni

reklama
Zielony sos.jpg

Makaron z zielonym sosem

Lista składników
- makaron pełnoziarnisty mogą być rurki albo kokardki
- opakowanie świeżych liści szpinaku "baby"
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki oliwy z oliwek bądź oleju rzepakowego (super jak tłoczony na zimno, ale jak takiego nie macie to może być i rafinowany)
- 3-4 plastry suszonych pomidorów z oleju
- 1 cała pierś z kurczaka
- sól
- pieprz

Szpinak, olej i czosnek blendujemy na drobną pastę. Makaron gotujemy od 3-5 minut. Na oleju z suszonych pomidorów podsmażamy kurczaka pokrojonego w paski oraz suszone pomidory również niezbyt drobno pokrojone. Po ugotowaniu makaron odcedzamy i wrzucamy na patelnie, chwilke podsmażamy. Pod koniec do makaronu wlewamy zielony sos mieszamy i doprawiamy do smaku. Wersja bez kurczaka jest równie pyszna. Według naszych preferencji do takiego makaronu można dodać czarne oliwki, czy kapary.

Załączniki

• Zielony sos.jpg
    Zielony sos.jpg
    36,5 KB · Wyświetleń: 69
Czarna- jesli lubisz szpinak to mam przepis na przepyszny makaron z pesto szpinakowym. Jedno z naszych ulubionych dan:-) a Twoj makaron chetnie zrobie w poniedzialek, jak kuoie szpinak :-)
Cicho tu bo sobota, no i pewnie wszystkie szykuja jakues mikolajkowe niespodzianki na jutro :-)

Czarna- jesli lubisz szpinak to mam przepis na przepyszny makaron z pesto szpinakowym. Jedno z naszych ulubionych dan:-) a Twoj makaron chetnie zrobie w poniedzialek, jak kuoie szpinak :-)
Cicho tu bo sobota, no i pewnie wszystkie szykuja jakues mikolajkowe niespodzianki na jutro :-)

Norkan - bardzo chętnie skorzystam z Twojego przepisu:)) dawaj!:)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry