reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Staraczki na 2016 rok :)

reklama
Hej dziewczyny, jestem tu nowa i mam nadzieje ze będę mogła z wami się cieszyć ciaza :-) podjęliśmy decyzję o powiększeniu rodziny, chciałbym pod koniec roku być w ciąży.
Jak wy się przygotowujecie do ciążęy ? Jakieś witaminy, kwas foliowy? Czy Wasi mężowie tez biorą jakieś suplementy?

Hej dziewczyny  od roku nie stosujemy zabezpieczenia a jednak nie jestem w ciąży, nie można tego nazwać staraniami. Seks był raz na tydzień- dwa. Na początku myślałam że to takie hop-siup żeby zajść ale okazuje się inaczej. Mam za sobą ze 20 testów i 2 bety.  moje pytanie: jak długo się staracie?

Ruda .. ja juz sobie oczywiscie zaczynam wszywac ze moze akurat to ciaza, ale strasznie zle sie czuje.. spac mi sie chce, leb mi peka i jakos tak mi dziwnie w zoladku. :/ moze stres .. albo choroba.

Blueberryzapraszamy :) na kiedy masz termin ? Wpisze na liste ;) ja w pierwszej ciazy od marca a w pazdzierniku sie dowiedzialam o ciazy, a teraz od stycznia .. eh :) niestety u mnie to nie takie hop siup :)

Chciałabym zajść do końca roku :-) rok bez zabezpieczenia ale nie bez starań większych :-) choć zawsze z nadzieją. Chciałabym najlepiej przygotować organizm i w listopadzie zobaczyć dwie kreski.

Kielce, 24 lata

Witaj blueberry! Ja tutaj też "nowa" :-) To nasz w zasadzie pierwszy cykl starań, w ogólnie to drugi, ale tamten tak na szybko, krótko było. A teraz już ze zwiększoną częstotliwością (co dla nas jest 3 razy w ciągu 8 dni :szok:).
Kończy mi się długi urlop, od jutra do pracy wracam, a nie powiem jak dobrze mi było w domu! Fajnie by było tak sobie odpocząć dłużej na eLce:zawstydzona/y:

reklama
Dzień dobry, witam wszystkie nowe staraczki i trzymam mocno za Was kciuki. Dawno się nie odzywałam ale ostatnio jakiś pech nas trzyma za nogi, wiecznie coś się dzieje, łacznie z zepsuta pralka i zalaniem sasiadów z dołu.... MASAKRA jakaś..... Od wczoraj mam też Teściowa w gościnie :)

Czytałam gdzieś że wyższe dawki kwasu foliowego koreluja z większa szansa zajścia w ciaże, zamiast 0,4 niektórzy lekarze polecaja przyjmować 1,6. Ja łykam mniej więcej tyle, zależy ile mi sié tabletek na ręcę wysypie. Na pewno nie zaszkodzi a jak ma pomóc to niech pomaga :)

Do góry