reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

sojna - dzięki. Planowo dzisiaj albo jutro, ale już wiem, że się spóźni, bo dzisiaj dopiero plamić zaczęłam. :no: Umówiłam się jutro do gin, może zobaczy to plamienie. Niech mi powie jakie badania mam zrobić, żeby wyeliminować te wszystkie hormonalne przypadłości.

Tarantina - ja myślę też, że może być przez przeziębienie. Spokojnie.

reklama
Wiesz, co do testów, mi 3 dni pod rząd pokazywała się druga jaśniejsza, później kolejne już bez tej drugiej, więc sama nie wiem... A długo trwa branie tego clo? Po jakim czasie można zajść w ciążę?
Ja nawet nie wiem gdzie u mnie na nfz jakiś przyjmuje :p

Skoro masz tak długie cykle to będzie ciężko z testami owu.
Bo może masz owulację ok. 50 dc, a nie 14, jak to książkowo jest.
Dlatego tym bardziej poszłabym do lekarza.
Clo bierze się 3 cykle przez 5 dni w cyklu.
Jak nie pomoże, to się odstawia i czeka kolejne 3, bo może dojść do przestymulowania jajników.
Ale to trzeba się zbadać, koniecznie.
No i można nie zajść wcale, to nie jest reguła, że po CLO się zachodzi...
Może przy tak długich cyklach możliwe że masz endometriozę albo PCOS - trzeba sprawdzić :tak:
Zachęcam do poszukania lekarza na NFZ.

apostrofa - :-( póki @ nie ma, jest nadzieja!

Tarantina - tak, przeziębienie może powodować powiększenie się węzłów chłonnych.
Jak bardzo Ci doskwiera, to skonsultuj z lekarzem :tak:

-------------------------------------

A u mnie dzisiaj @!
Jest, tym razem czekałam na nią baaaaaardzo.
No to czas start! :-)

Skoro masz tak długie cykle to będzie ciężko z testami owu.
Bo może masz owulację ok. 50 dc, a nie 14, jak to książkowo jest.
Dlatego tym bardziej poszłabym do lekarza.
Clo bierze się 3 cykle przez 5 dni w cyklu.
Jak nie pomoże, to się odstawia i czeka kolejne 3, bo może dojść do przestymulowania jajników.
Ale to trzeba się zbadać, koniecznie.
No i można nie zajść wcale, to nie jest reguła, że po CLO się zachodzi...
Może przy tak długich cyklach możliwe że masz endometriozę albo PCOS - trzeba sprawdzić :tak:
Zachęcam do poszukania lekarza na NFZ.

apostrofa - :-( póki @ nie ma, jest nadzieja!

Tarantina - tak, przeziębienie może powodować powiększenie się węzłów chłonnych.
Jak bardzo Ci doskwiera, to skonsultuj z lekarzem :tak:

-------------------------------------

A u mnie dzisiaj @!
Jest, tym razem czekałam na nią baaaaaardzo.
No to czas start! :-)
Wiesz, ja mam Hashimoto i insulinooponość, biorę euthyrox 100 od początku listopada dopiero, no i powinnam brać glucophage, ale ciągle o nim zapominam :sorry: Trochę dziwnie, bo na ostatnim usg jak byłam niedawno to miałam endometrium 14mm i nie pęknięty pęcherzyk, a w tym czasie zaczęłam już plamić, i od tamtej pory non stop, teraz się nawet nasiliło... Sama już nie wiem jak to ugryźć...

Dziewczyny, mam też do was pytanie, jak możecie odpowiedzieć oczywiście... Pytanie w szczególności do dziewczyn bez dzieci :p Jak spędzacie dni z waszymi mężczyznami? Nie chodzi mi o jakieś wyjścia czy coś, bo to wiadomo że nie codziennie wychodzi się do kina itp, ale taką zwykłą codzienność, co robicie wieczorami?

Witam staraczki [emoji4] jestem tutaj początkująca i zapewne posiadam mniejsza wiedzę niż Wy.. Stad tez moje pytanie - od piątku do niedzieli miałam plamienia implantacyjne. W sobotę zrobiłam betę ale wynik negatywny. Czy badanie z bety będzie wiarygodne dopiero po 48 godz. Od zakończenia zagnieżdżania czyli w moim przypadku licząc od niedzieli? Z góry wielkie dzieki za odp. [emoji4]

reklama
Czarnamadzia - będę testować bo czuje ze mnie w konia ten test zrobil, teraz kupiłam troche droższy, strumieniowy, zrobię go jutro ku pojutrze jesli oczywiście nie pojawi sie okres...

Do góry