reklama

Staraczki na Wyspach

Ovli22 no u mnie było inaczej, wszystko było dobrze do końca 17 tc ale to moja najdłużej trwająca ciąża, odszedł mi czop a dwa dni później wody całkowicie do tego córka nie żyła juz nie wiadomo czemu, miała bardzo ciasno owinięta pepowine dwa razy ale dzieci czasami tak robią w brzuchu i jest okej.
Ja nie mam jeszcze wyników wciąż czekam to tez mnie stresuje, bo zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu. A i odemnie pobrali krew w szpitalu odrazu po porodzie.

reklama
Kara mi w szpitalu tez pobierali krew przed łyzeczkowaniem i jak miałam usg to przed tym tez . U mnie mija ciaza trwała do 10 tyg wszystko było ok serduszko biło a po 2 tygodniach jak poszłam na moje pierwsze usg do szpitala przez NHS to okazało się ,że dziecko umarło nie ma akcji serca :(
Myslalam ze umrę i nie wierzyłam i poleciałam szybko do mojego prywatnego lekarza ale to samo usłyszałam . Kara idz moze jutro do Gp na emergency apointment i powiedz ze robiłaś test i wyszedł pozytywny i powiedz jaką miała historie i powinni ci zrobic badania krwi i to szybko nie daj sie zbyć

Ovli22 ale ja już miałam pobrana krew na te badania około 10 ampulek i mi werflon w rękę wkladal. Nie potrzebuje więcej badań teraz czekam na wyniki i na wizytyte w klinice poronien które może potrwać do 4 m-cy. Coś nie możemy się dodogadać :)
Mój GP zna moja hitorie nawet o wiele więcej bo kierował mnie do kliniki niepłodności w 2012. A ty nie pytałaś po co pobierają ci krew? Może właśnie na badania.

A kolejnych badań na zawołanie nikt mi raczej nie zrobi, na razie czekam, jak dotrwam to w 7 tc idę na usg, a wtedy podejmę juz decyzję czy zostaje tu czy w PL, bo mama znalazła mi dobrego lekarza od ciaz z ryzykiem w szczecinie.

Ostatnia edycja:
Wiesz co mi 12 ampułek brali wlasnie 20 marca a przed łyzeczkowaniem 4 . Nie wiem jak jest u ciebie w gp ale u mnie wlasnie kobiety ktore tyle razy poraniaja to maja krew wlasnie na zawołanie tylko najpier musze miec spotkanie z moim lekarzem i tego samego dnia jest pobieranie krwi . Jak wychodziłam ze szpitala dostałam kartkę od nich z informacja co mam robic jak moj nastepny test ciążowy wyjdzie pozytywny to mam isc do mojego Gp zrobic badania krwi i brać aspirynę tak mi napisali i napisali tak rowniez do mojego Gp list ktory mam kopie .

I mi sie wydaje że jak zaszłaś w ciaze to powinni ci te badani krwi zrobic żeby wiedzieć czy nic się nie dzieje np na przeciwciała i taka normalna morfologię krwi i usg szybsze no nie wiem tak u mnie w gp robią po 3 razie poronienia . A mi moj gp powiedział ze robią mi badania antyfosfolidowe jak byłam u niego 20 marca , zreszta kołomyja tak że masakra ja narazie nie wiem co mi robili ide jutro znów do Gp zapytac się . A gdzie masz swojego gp

Ovli22 ja dostałam taka instrukcje żeby się nie starać do wyników do 3 m-m-cy w szpitalu. To był mój pierwszy cykl i nie pokladam nadzieji, po prostu zaczęło mi być gorąco, wiem ze to może dziwny mój taki objaw ale prawie za każdym razem tak mam, no i zrobiłam test wyszedł słaby ale pozytyw, następny prawie niewidoczny a więc pomyślałam że to wczesne poronienie, dla pewności po dwóch dniach zrobiłam test a tu znowu druga kreska no i dzisiejszy jest tak intensywny ze juz raczej nie mam złudzeń.
Ovli może masz rację pójdę do gp, nic mnie to nie kosztuje, ja swojego mam w przychodni.

Mi w szpitalu powiedzieli że moZna sie starać po 1 cyklu ale dla mojego i ciazy dobra zebym zrobiła sobie badania . To odważna jestes . Idz zapytaj sie o badania krwi bo w ciazy wyniki tez sa inne i jesli masz jakies przeciwciał lub cos co niszczy ciaze to wlasnie teraz wykryją tylko powiedz im ze sie martwisz i boisz a jak ci nie zrobią wez kartkę i każ mi napisac że odmawia pomocy tobie i wrazie poronienia bierze odpowiedzialność za to zresxta łaski nie robią to jest twoje zdrowie i twoje życie mieszkasz tutaj płacimy im ubezpieczenie a myśle ze tobie bez gadania powinni zrobic teraz pozniej moze byc za póżno ja tez żałuje ze wczesniej badania krwi nie zrobiłam tylko czekałam do 10 tyg a moj prywatny lekarz kazał mi zrobic badania krwi jak byłam u niego w piątym tyg to ja czekałam na Gp aż mi zrobią i wyszło jak wyszło a teraz bede na chodzic Gp za każdym razem kiedy bede w ciazy i bede sie czegoś obawiać

Musisz im powiedziec że nie mozesz czekać zreszta mam nadzieje ze oni wiedza o tym . Sorki ze tak ci pisze co masz zrobic ale z gp tak trzeba ,zresxta juz sie nakręciłam jak mi napisałaś ze czekasz juz 4 miesiące na te wyniki to masakra . A słuchaj a robiłaś z mężem badania kariotypu ?

No ja podchodzę do tego, spokojniej. Ale na wyniki tak się czeka nawet w Pl od minimum 6tygodni do mac 12 tytygodni, jestem w grupie wsparcia i tam rozmawiałam z dziewczyną z Pl to równo po 3 m-cach miała wyniki. Tak samo AniolkowaMama po iluś tygodniach dopiero miała rezultaty omawiane w klinice.
Oni nie Pobierali nic od mojego męża, bo mają próbki mojej córki i łożyska, oprócz mojej krwi w badania wchodzą wyniki sekcji mojej Lili i łożyska, ja myślę że my jednak mamy inna sytuacje. A badania na przeciwciała miałam robione w 12 tyg ciąży.

reklama
Pytam sie o ten kariotyp bo moja koleżanki maż ma mutacje chromosomów i ona 5 razy poraniała pozniej urodziła córkę i teraz znów 3 razy poroniła u niej to jak na loterii . Mam nadzieje że u nas bedzie wszystko ok z chromisomami . Tyle czekac na wyniki a ja chciałam sie zacząć starac gdzies od lipca

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry