reklama

Staraczki na Wyspach

reklama
Wiesz..jeszcze może być tak, że jak już zdecydujesz się na ivf to nagle zajdziesz sama..są i takie przypadki.
Nie wiem jak się odblokować..U nas się mocno posypalo i odpuscilismy, potem już było super a i tak Dupa ale po tylu latach juz się nie chce o tym nawet myśleć..
Postaram się to wygrzebac jak najszybciej.
Marudz marudz, po to tez jest to forum hihi.

Mam, jaką stara data!!

Pierwsze bez leków a to następne juz po.
Mam poszukać dokładnej rozpiski co mu dawalam? Tylko jak widzisz datę.. A udało się w grudniu 2013.. Staraliśmy się od końca 2006r..z przerwą bo mi tu zastrzyk zaladowali..

21.04.2008.
--------MICROSCOPY RESULTS---------
Semen Appearance : Viscous
Semen Volume : 5.0 ml
Semen pH : 8.0
Round cells : 3 per h.p.f.
Red cells : <1 per h.p.f.
Sperm count : 12.2 million
Dead count : 34%
Rapid motility : 47% Sluggish motile : 4%
Non-progressive : 10% Immotile : 39%
Normal sperms : 10% Tot. Abnormals : 90%
Head defect : 72% Neck/Miedpiece def : 14%
Tail defect : 4% Cytoplastic Droplet : 0%
Sperm migration test : Unsuitable specimen

16.05.2008.
--------MICROSCOPY RESULTS---------
Semen Appearance : Slightly Viscous
Semen Volume : 5.0 ml
Semen pH : 8.0
Round cells : 4 per h.p.f.
Red cells : <1 per h.p.f.
Sperm count : 36.1 million
Dead count : 22%
Rapid motility : 58% Sluggish motile : 4%
Non-progressive : 3% Immotile : 35%
Normal sperms : 10% Tot. Abnormals : 90%
Head defect : 43% Neck/Miedpiece def : 40%
Tail defect : 7% Cytoplastic Droplet : 0%
Sperm migration test : 14.5 million

od miesiaca podaje mezowi Mace , witaminy i mineraly , oraz inne dodatkowe np. L- arginine , l-kreatynine itd.

Hihi same martwiaki albo uszkodzone a jednak się udało.. A powiem Ci przed synem juz nic nie brał..Nic a nic, wiec to prawda, że jeden wystarczył..
Ja się tylko tych uszkodzonych bałam, że znowu obumarcie będzie..

Pieknie sie poprawilo i to w jakim krotkim czasie!
Ja wlasnie zdecydowalam na wellman przez to ze ma mace, mezus bierze tez inne leki i chcialam, zeby sie suplementowal jedna tabletka, zeby mu nie dokladac ;)

U nas z ruchliwoscia nie najlepiej, morfologia tez niby jest ponizej normy, ale tak jak mowilam, to nie sa parametry ktore skreslaja poczecie, wiec lekarze nie do konca potrafia wyjasnic co jest u nas nie tak.
I tak jak piszesz wystarczy przeciez tylko ten jeden, a u nas jest ponad 100mln wiec powinien sie jakis jeden zdolny znalezc :)
W kazdym razie mam zamiar troszke odpoczac od tego, przestalam obserwowac cykl i sledzic dni plodne, biore tylko kwas foliowy i chyba czekam na cud zanim dojdzie do ivf.

Fabimama powodzenia, widze ze jestes na samym poczatku drogi, oby szybko zaskoczylo!

Dzieki, moze warto sprobowac
U mnie ta prolaktyna podobno od stresu i zawsze mialam mowione, ze nie trzeba leczyc tylko ograniczyc stres. Heh, zeby to bylo takie proste...

reklama
Wlasnie czytam o nim i opinie sa podzielone...W jakim sensie Ci rozwalil? wydluzyl, skrocil?
Ja po roku pomocy lekarza mam piekne, ksiazkowe regularne cykle 28 dni z owulacja kolo 14 dnia i wolalbym zeby tak zostalo :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry