reklama

Staraczki na Wyspach

Witajcie, wpadłam się przywitać :)

Od 2 dni boli mnie ząb, oszaleć można, dziś zauważyłam, że coś popuchnieta jestem, więc wzięłam penicylinę bo wizytę mam dopiero w czwartek.. no chyba, że zadzwonimy i powiemy, że coś się dzieję i cudem przyjmą wcześniej :(

Pogoda u nas od kilku dni cudna :) chociaż taki plus :)

Szkoda, że nie wiecie co z tym wrs :(

Miłego dnia :)

reklama
Hej dziewczynki:)

LILITH kurcze tez nie moge pomoc z tym WRS - jestem zielona w tych sprawach.
U nas tez dzisiaj pogoda ladna - dlatego trzeba bylo sie wziasc za koszenie trawy:) Ogrodek zapuszczony ze szok:)

A u was co tam - dieta rozpoczeta??? Ja nie moge sie zmobilizowac....

Meganek przykro ze @ przyszla, wogole cos sie chyba poprzestawialo z tymi cyklami. Ciekawe jak u mnie bedzie w tym miesiacu. Ostatni przy braniu slabszej dawki kastagnusa wydluzyl mi sie o 3 dni - normalnie mozna powiedziec mam co do kilku godzin dokladny. W tym miesiacu nic nie biore oprocz kwasu foliowego oczywiscie i witaminek. Nawet wiesiolka odstawilam. Pomyslalam ze nie bede teraz sobie niczym organizmu ladowac bo moze pojde na jakies badania w listopadzie w Polsce to nie bede sobie tuszowac wynikow. Wiesiolek i tak nie pomogl a ten zel co ja kupilam jest fantastyczny na moja ,,suchote,, i wystarczajaco nawilza.

No nic uciekam obiadek szykowac. Milego dzionka:)))

Już wiem co z WRS, Kamilalopez mi napisała, za co jeszcze raz jej dziękuje.
Już mam załatwione childy, sprawa zamknieta poki co. I czekają tylko taxy. Babeczka mówiła, że byc może nie będzie trzeba nawet wysyłac, tylko mój ma zadzwonic, że już ma i sprawa zostanie również przepchnięta. Bardzo się cieszę :)

Jutro mąż będzie tez do dentysty dzwonić, bo na dziś nie było terminu a jutro nie będzie problemu z nagłym wypadkiem :)

troszkę więcej optymistycznego podejścia i ładnie się układa :) Oby tak dalej.

Zuzia, dobrze, że bierzesz tylko to co uznałaś za słusznę. Ja przedawkowałam siemię lniane i nie byłam zbytnio zadowolona. Lepiej mniej brać z lepszym skutkiem :)

LILITH bidulko wspolczuje bolu zeba:sorry2: miejmy nadzieje ze szybko Ci pomoga, bo chyba nie ma nic gorszego niz bolacy zab... Trzymaj sie kochana;-)
Zuzia a Ty kiedy wybierasz sie do Polski na te badanka????
Megan_ek jejku nawet nie wiedzialam ze bedziesz miala badanie muzgu... a z jakiego powodu robia Ci te badania?? masz jakies problemy??? dobrze ze masz pozytywne nastawienie, tak trzymac! napewno bedzie wszystko dobrze, trzymam kciuki:tak:

Witajcie
Wpadlam sie zameldowac ze zyje i wszystko w porzadku u mnie:-D Dzisiaj rano pojechal kuzyn i juz mi sie nudzi.Na szczescie przyjedzie znowu w przyszlym tygodniu:-D Z tata juz troche lepiej.Jutro wychodzi ze szpitala.Okazalo sie ze jednak ma nawrot grozlicy:-( Tyle dobrego w tym wszystkim ze nie jest pradkujaca i moze sie leczyc w domu a nie musi siedziec w szpitalu:tak:Ma jednak problem z nogami bo nie moze chodzic a mama mieszka na drugim pietrze wiec bedzie mu ciezko gdziekolwiek isc:-( Ja czuje sie super i nie mam zadnych mdlosci ani nic niepokojacego.Teraz tylko patrze na suwaczek ile jeszcze pozostalo mi do usg:-D Nie wiem jednak co zrobie z synkiem bo maz bedzie pracowal i chyba bede musiala go zabrac ze soba a nie wiem czy moze:zawstydzona/y:

Wysylam wam oczywiscie fluidki abyscie zafasolkowaly :tak: &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Lilith-Wspolczuje ci bolu zeba.Obys szybko dostala sie do dentysty i wyleczyla sobie:tak:

Megan_ek-Zycze ci powodzenia na badaniu,bede trzymac kciuki aby zaden guz sie tam nie pokazal i wszystko bylo w porzadku:tak:

Kamilaedi-Powodzenia w zrzucaniu kilogramow:tak:

Zuzia2011-Jak tak robisz porzadki w ogrodzie to moze wpadniesz do mnie bo tez przydaloby sie trawke skosic:-D Ja narazie daje sobie spokoj i nie biore sie za niego bo pewnie bym sie nameczyla a pozniej zdychala:-p

Kama, dobrze, że tata może wyjść ze szpitala, bo tam na pewno bardziej by się męczył.
Zabierz synka ze sobą na usg, dlaczego by nie mógł iść?? Ze mną mała chodzi nawet na badania ginekologiczne i nie ma problemu :)

Dentystę mam na dziś, na 12.30, ale się cieszę :)

My już coraz bliżej przeprowadzki :D

Co tam u was dziewczyny??

Witajcie, wpadłam się przywitać :)

Od 2 dni boli mnie ząb, oszaleć można, dziś zauważyłam, że coś popuchnieta jestem, więc wzięłam penicylinę bo wizytę mam dopiero w czwartek.. no chyba, że zadzwonimy i powiemy, że coś się dzieję i cudem przyjmą wcześniej :(

Pogoda u nas od kilku dni cudna :) chociaż taki plus :)

Szkoda, że nie wiecie co z tym wrs :(

Miłego dnia :)
LILITH biedulko 3maj się,ból zęba jest okropny;(
Już wiem co z WRS, Kamilalopez mi napisała, za co jeszcze raz jej dziękuje.
Już mam załatwione childy, sprawa zamknieta poki co. I czekają tylko taxy. Babeczka mówiła, że byc może nie będzie trzeba nawet wysyłac, tylko mój ma zadzwonic, że już ma i sprawa zostanie również przepchnięta. Bardzo się cieszę :)

Jutro mąż będzie tez do dentysty dzwonić, bo na dziś nie było terminu a jutro nie będzie problemu z nagłym wypadkiem :)

troszkę więcej optymistycznego podejścia i ładnie się układa :) Oby tak dalej.

Zuzia, dobrze, że bierzesz tylko to co uznałaś za słusznę. Ja przedawkowałam siemię lniane i nie byłam zbytnio zadowolona. Lepiej mniej brać z lepszym skutkiem :)
ooo widzę sprawa z taksami pchnięta do przodu,super,tak się cieszę:)))))

Kama cieszę że z tatą już lepiej i że będzie mógł leczyć się w domu.Zdrówka dla taty życzę:)

U mnie wszystko ok,jakoś czasu troszkę mniej bo praca itd.ale jest ok :happy2:
A co u was?

A więc, nie wiadomo było co się dzieję bo zęby wyglądają po tej stronie na zdrowe, nie licząc ostatniego, co dopiero się wyżyna. Trzeba było porobić zdjęcia, ale fajno szybko, od razu były na komputerku. Okazało się, że na dole mam jakąś infekcję, która błyskawicznie zaczęła się rozprzestrzenia wzdłuż szczęki i innym zębom.. wszystko ładnie mi pokazywał.
Dostałam antybiotyki w dawce:
Metronizadol 400 : 3 razy dziennie
Amoxicillina 500: 3 razy dziennie !!
Ibuprofen w podwójnej dawce 400mg: co kilka godzin – ale sobie chyba podaruje
Kodeina: co kilka godzin – też sobie podaruję.
W sobotę mam iść na wyrwanie ;/ I teraz, czy te antybiotyki mi zaszkodzą?? Mogą zakłócić cykl??
Bardzo wasz proszę o opinie. Na jednym z tych leków, byłam podczas zapalenia przydatków, chodzi o Metronizadol..

Ostatnia edycja:
hejka:)

Kamus dziekujemy za fluidki i ze o nas jeszcze pamietasz. Dobrze ze z twoim tata nie jest tak zle i ze swieta spedzi w domku. A do ogrodka moge przyjsc posprzatac a ile placisz hihihi:-D:-D:-D

LILITH wiesz ja bralam tez chyba rok temu ten metronidazol co prawda na calkiem inne dolegliwosci ale z tego co pamietam to dosyc ostry lek, cyklu moze nie zakloci ale na ewentualna ciaze moze zle wplynac wiec badz ostrozna. Z tym ze ty chyba nie za duzo go wezmiesz, bo ja bralam przez trzy 10 tygodni. Takze powinno byc oki. Niestety nic wiecej nie wiem acha jeszcze mi sie przypomnialo ze to nie jest lek z antybiotykow tylko chemioterapeutykow ale wiecej tutaj pisza.

http://www.google.com/search?aq=f&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=metronidazol

Dziewczynki milego dzionka - ide piec jakis placuszek:)

reklama
Też go juz brałam kilka razy, ale nie w tak feralnym momencie :D
Podpytałam jeszcze na 28 dni i jak jestem po owulacji to nie powinno zaszkodzić. Mam taką nadzieję,.
Zastanawia mnie, dlaczego do rwania ma iść ząb, tym bardziej, że w tej klinice nie usuwają od tak zębów.. i po co mi być na czczo .. tak to szłam pod narkozę a nie na znieczulenie..

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry