reklama

Staraczki na Wyspach

Witajcie :happy2:
U mnie @ jeszcze nie ma, brzuch pobolewa troszkę jak na @, piersi zrobiły się tak wrażliwe, że nawet M nie ma prawa ich dotknąć:-D,
To tak jak u mnie ,no ale zawsze przed @ mam wrazliwe piersi i bol brzucha wiec , nic nowego:no:
a'isha a co ty za chińskie kulki łykałaś?:confused:
A podkusilo mnie i poszlam do tych chinskich "szamanow" ,by sie spytac o te krwawienia acykliczne ,ktorych przyczyny do tej pory zaden "normalny" lekarz mi nie wyjasnil ,no i wepchneli mi jakies kulki ,ktore mialam lykac :baffled:.(chyba o nich juz pisalam:confused:) No niby ziolowe i nie maja efektow ubocznych ,ale dosyc ,ze nie pomogly ,bo w tym cyklu juz je mialam ,to teraz wydluzyl mi sie cykl. :crazy:
Ah .... czlowiek ,glupi jest :wściekła/y:, ale probuje wszystkiego:zawstydzona/y:.

reklama
dziewczyny mam pytanko, moja kuzynka przywiozła mi dziś z PL castagnus - ziołowe tabletki stosowane w zaburzeniach cyklu miesiączkowego....na opakowaniu jest napisane żeby brać 1-2 tabletek dziennie ( w zależności od wagi) przez 90 dni... i teraz pytanko: czy trzeba czekać do początku cyklu, czy mogę je zacząć brać od razu niezależnie od dnia cyklu? :confused::confused::confused:Wiem że Ola85 wspominała coś o tych własnie tabletkach, a może któraś z was to brała?
Ja póki co nie mam jak isc do prywatnego gina tutaj, GP za wiele nie pomoże, a do Polski dopiero za 2 miesiące i martwi mnie trochę, że mi się cykl rozregulował...

dziewczyny mam pytanko, moja kuzynka przywiozła mi dziś z PL castagnus - ziołowe tabletki stosowane w zaburzeniach cyklu miesiączkowego....na opakowaniu jest napisane żeby brać 1-2 tabletek dziennie ( w zależności od wagi) przez 90 dni... i teraz pytanko: czy trzeba czekać do początku cyklu, czy mogę je zacząć brać od razu niezależnie od dnia cyklu? :confused::confused::confused:Wiem że Ola85 wspominała coś o tych własnie tabletkach, a może któraś z was to brała?
Ja póki co nie mam jak isc do prywatnego gina tutaj, GP za wiele nie pomoże, a do Polski dopiero za 2 miesiące i martwi mnie trochę, że mi się cykl rozregulował...

Cześć, ja je brałam zawsze rano przez 3 mące i nie zależnie w jakim byłam dniu cyklu i mój organizm dobrze je tolerował więc możesz je zacząć brać od teraz tylko pamiętaj że bierze się je rano i zależnie ile ważysz jak dobrze pamiętam 1 tabletka na 60 kg wagi a 2 tabletki powyżej 60 kg

No to ja juz nie czekam.:no:
Pojawila sie ta wstreciucha:-(:wściekła/y:.

Jutro tez chyba kupie ten castagnus.
W prawdzie prolaktyne mialam w normie ,ale wysoka bo 22.92 , 26.63 i 22.38 ,a norma o ile pamietam jest do 25. Wiec nie zaszkodzi mi raczej, wiesiolka tez musze dokupic bo mi sie skonczyl.

No wiec zaczynam nastepny cykl staranek:happy2:,

Bajeczka , a jesli u ciebie @ nie ma to nie lykaj jeszcze niczego ,bo castagnus nie wolno wciazy brac ze wzgledu na to ,ze wlasnie te prolaktyne obniza. Tak wiec wstrzymaj sie jeszcze ;-).

Pozdrawiam laseczki :biggrin2:

WOOW...:szok: wlasnie sobie przeczytalam ,ze "Niepokalanek mnisi" ta roslina z ktorej jest CASTAGNUS ,byla stosowana w klasztorach do obnizania libido:confused:.

No jesli ma on takie dzialanie to musze jeszcze sie zastanowic nad jego kupnem hehe;-):-D.

MOLA zaobserwowalas cos takiego u siebie???:-)

WOOW...:szok: wlasnie sobie przeczytalam ,ze "Niepokalanek mnisi" ta roslina z ktorej jest CASTAGNUS ,byla stosowana w klasztorach do obnizania libido:confused:.

No jesli ma on takie dzialanie to musze jeszcze sie zastanowic nad jego kupnem hehe;-):-D.

MOLA zaobserwowalas cos takiego u siebie???:-)

Szczerze NIE:no:ja tam zawsze mam ochotę:-D ja CASTAGNUS brałam na obniżenie napięcia przed miesiączkowego i mi pomogły a co wazne nie miałam skutków ubocznych ale każda z nas jest inna:tak:

Ja czytalam zeby go brac jak wiesiolek od poczatku cyklu (pierwszy dzien okresu) do owulacji. Ja narazie biore wiesiolek, ale jak sie nie uda to dokupie Castagnus. Polecam Wam Holland & Barret jest najtanszy i wszystko pod jednym dachem. U mnie jeszcze tydzien i do Polski.

Ja czytalam zeby go brac jak wiesiolek od poczatku cyklu (pierwszy dzien okresu) do owulacji. Ja narazie biore wiesiolek, ale jak sie nie uda to dokupie Castagnus. Polecam Wam Holland & Barret jest najtanszy i wszystko pod jednym dachem. U mnie jeszcze tydzien i do Polski.
O matko jakie Wy specyfiki łykacie :confused: czy te leki pod dziwnymi nazwami mogą coś pomuc w zafasolkowaniu? skuteczne to? Widze że sporo dziewczyn bierze jakies dziwne medykamenty ja nawet nie wiem o czym mowa:zawstydzona/y:
Ja jak naradzie to tylko folik tak z przezorności a wy to tu widze różne mikstury macie:szok:
Moze mi ktos wyjasnic po krótce co to za piguły??
Z góry dzięki;-)

O matko jakie Wy specyfiki łykacie :confused: czy te leki pod dziwnymi nazwami mogą coś pomuc w zafasolkowaniu? skuteczne to? Widze że sporo dziewczyn bierze jakies dziwne medykamenty ja nawet nie wiem o czym mowa:zawstydzona/y:
Ja jak naradzie to tylko folik tak z przezorności a wy to tu widze różne mikstury macie:szok:
Z góry dzięki;-)
Roxii ja łykam na razie tylko kwas foliowy. Zamierzam kupić wiesiołek, bo pomaga na śluz, a ja należę raczej do tych "suchych" więc to może pomóc w moim przypadku. Jeśli chodzi o castagnus to są tabletki brane w zaburzeniach cyklu miesiączkowego, przy silnych bólach menstruacyjnych - i o te chciałam się właśnie dowiedzieć, bo mi się cykl poprzestawiał, a do ginka pójdę dopiero za 2 miesiące. Ale chyba sobie dam spokój z tymi tabsami, wytrzymam 2 miechy...
No i mój M łyka "Sanatogen" z cynkiem - to witaminy dla panów starających się....
Więc póki co to my same witaminki łykamy :-):tak:

reklama
Z góry dzięki;-)

Ja lykam folik od stycznia czyli poczatku staran, teraz zakupilam i lykam od okolo tygodnia wiesiolek a do tego skrzyp na wlosy i paznokcie- czyli mam az 4 tabletki do obiadku, a mezowi kupilam Centrum, bo po witaminach z Morisona dostal uczulenia. Poczytajcie ponizej:
Olej z wiesiołka- Promrose Oil kolagen

Zioła i leki ziołowe - Herbapol Wrocław S.A, zioła, leki ziołowe, żylaki, hemoroidy, zaparcia, ziołolecznictwo, leki naturalne, wzdęcia, niestrawność

Mysle ze wyjasni wystarczajaco. To sa leki na bazie ziol, wiec sa raczej malo szkodliwe a raczej pomoga. Mam nadzieje, ze rozwialo watpliwosci

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry