reklama

Staraczki na Wyspach

Roxii Dokładnie rok temu były jeszcze 2, ale czy cos sie nie zmieniło nie wiem teraz czekam na list z data spotkania w klinice. A tak to spoko, wczoraj sie od steresowałam sie na siłowni i basenie. Jedynie czego nie na widze po tych transferach z lekami to okresu. Jest obfity, bolesny, bez podpasek na noc to bym zgineła. A skrzepy fu fu fu fu i jeszcze raz fu. Jak bym kurzą wątróbką sikała. Przepraszam jeśli komuś obrzydziłam :baffled::baffled::baffled::sorry2:

reklama
Witam się z rana :)
Clo zapodane... :)

na czym polega branie CLO? sorki , ale zielona jestem:)
tylko ginekolog to przepisuje?

bylam dzis u gp, gadalam z b.mloda lekarka, nawet fajna babka, ale niestety nie wyczaruje mi dzidzi:) napisala mi list zeby przyjal mnie jakis ginekolog w szpitalu i zrobil usg na sprawdzenie torbielii i zbadanie czym nie mam od lipca@
Kazala rowniez zrobic badanie krwi, ale dziwi mnie, ze nie na czczo,( jak mialam robiony poziom hormonow w polsce to bylo na czczo). Czy tutaj jest z tym inaczej?
Kazala zeby moj maz zglosil sie do gp po skierowanie na badanie plenikow. No i jak dostane wynik usg od ginola to wrocic do niej i beda pisac list do kliniki, tu chyba miala na mysli fertility clinic. No i pewnie to wszystko zanim nastapi to mina z 4 miechy jak dobrze pojdzie.
Najlepsze bylo jak powiedziala, ze na usg bede czekac tylko 6 tyg:) zasmialam sie normalnie jak to uslyszalam:) czyli jak mam torbiel to pewnie ladnie sobie urosnie przez te 6 tyg:)

pytanie do Was kochane:) pisalam wczesniej, ze w pon dostalam lekkie krwawienie wywolane duphastonem, trwalo tylko 3dni. ale czy mam liczyc to jako@?. bo chyba tak zrobie i zaczne brac duphaston od 16 dnia cyklu jak polecila mi gin w polsce. mialo mi to unormowac okres, wiec moze cos z tego bedzie. co myslicie?
a i jeszcze jedno duphaston nie zadziala antykoncepcyjnie prawda?

Noelka to w sumie wizyta całkiem pozytywna. Udało Ci się dostać skierowania na wszystko co chciałaś. Mnie tez zaskoczyło, ze nie wspomniała nic o tym, żeby byc na czczo. Ja i tak zamierzam nie jeść przed badaniem, bo wydaje mi sie to logiczne. To działamy podobnie z tym, że Ciebie jeszcze czeka usg. No 6 tyg to naprawdę szybko :) Też robisz badanie hormonów w 2-4dc i 21dc? Tak, potem kierują do fertility clinic i chcą mieć zebrane wszystkie badania na ten czas.

Co do duphastonu to nie działa antykoncepcyjnie. I jeśli miałaś krwawienie przez 3 dni to raczej potraktowałabym to jako @. Weź tak jak Ci kazała gin w Polsce i zobaczysz czy kolejny przyjdzie tak jak powinien.

Noelko - clo jest na wywołanie owulacji. W Uk pełna nazwa to clomid. W Pl clostilbegyt. Tak czy siak i jedno i drugie skracasz do "clo" :-D
Ja mam normalne owulacje miesiąc w miesiąc, ale M ma słabe wyniki nasienia, a clo biorę po to, żeby wyprodukować nie jedno a kilka jajeczek, to częste przy normalnych owulacjach, może się zdarzyć że nie wyprodukuję więcej niż jedno, ale myślę pozytywnie i liczę chociaż na 3 jajeczka, żeby armia M mogła chociaż w jedno w końcu trafić. Trzy jajka na jeden plemnik... no chyba muszą go w końcu dopaść ! :-D
Wizyta poszła super. Terminem się nie przejmuj. Jak tylko dostaniesz list - dzwoń i pytaj czy nikt nie zwolnił terminu wcześniej. Zdziwisz się jak często ludzie rezygnują.
Ja dostałam wizytę na 18 stycznia, ale kobitka od razu wyszukała mi inne zwolnione miejsce na 28 listopada ... jupi :) akurat jak dla mnie, bo powinien przypaść 3 dzień cyklu. chyba że clo coś mi pozmienia. zresztą za 11 dni lecę do pl i wracam 20. Pójdę do gina już z wynikami usg z PL.
Naprawdę trafiłaś na konkretnego GP - tak jak i ja. A to się nie często zdarza :)
A - no i skoro miałaś 3 dni krwawień - to ja najbardziej zalicz to do @ i bierz dupka od 16dc.
Duphaston to progesteron, nie działa antykoncepcyjne, ale wzięty przed owulacją zaburza ją - owu wtedy nie wystąpi, i może namieszać w cyklu, dlatego zastanawiam się czy nie powinnaś brać go nieco później - np. 18dc.
U mnie się zdarzało że miałam owu w 18dc właśnie.
Gwiazdeczko - póki @ nie ma - to wiesz... :) a bierzesz lutkę?

anilkowamama nic mi nie mowila w ktorym mam byc dniu cyklu na badanie krwi, moze bedzie to jakies ogolne badanie czy wszystko jest ok. ale to nic jak zrobia mi usg i skieruja do kliniki to na pewno tam mnie wysla na odpowienie badanie krwi.

MOUSEFISH ten lek CLO przepisuje tylko lekarz gin?
no mam nadzieje, ze te usg bedzie jak najszybciej naprawde...ehhh.
a ten duphaston bede brac od 16 dnia ale zastanowie sie nad 18 teraz tak jak pisalas, bede obserwowac sluz i zobacze. Jak znam siebie to pewnie testy owulacyjne tez sobie strzele w tym cyklu, a noz cos z tego bedzie.

dzieki dziewczynhy za odp. zmykam do pracy.

Ostatnia edycja:
reklama
Noelko - progesteron robi się 7-8 dni po owu. Przeważnie zalecają 21dc. Więc fajnie by było gdybyś jeszcze w tym cyklu sobie sprawdziła... od razu się dowiesz czy doszło do owu.
Ja idę leżeć bo chora cały czas jestem... i tempka tak zaburzona że ho ho :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry